Nootropics: Hvad er det, hvordan de virker, og om det er værd at drikke dem

Hvad er nootropics?

Nootropiske lægemidler er midler, der aktiverer metabolismen i nerveceller og forbedrer mentale processer.

Sådanne lægemidler er udviklet til patienter med neurologiske problemer. For eksempel, for dem, der har lidt et slagtilfælde, lider af epilepsi eller Alzheimers sygdom. De har brug for at beskytte hjernen mod ødelæggelse og anspore nervcellerne til at leve på samme niveau som sunde mennesker.

Hvis du læser instruktionerne til stofferne, viser det sig, at en person, der tager nootropics, tænker hurtigere, lærer bedre, husker information og lettere opretholder høje belastninger og stress.

Derfor er nootropics så interessante for eleverne i løbet af sessionen og bare sunde mennesker, der drømmer om at sprede deres egne hjerner og arbejder i turbo-tilstand.

Alyosha tænkte på det og vidste ikke hvad han ville ønske. Hvis de gav ham mere tid, ville han måske have tænkt noget smukt; Men da det syntes ham respektløst at tvinge ham til at vente på kongen, skyndte han sig med et svar.

“Jeg ville,” sagde han, “så hvis jeg ikke studerer, kender jeg altid min lektion, uanset hvad de spørger mig om.

Anthony Pogorelsky, “Black Chicken, or Underground People”

Nootropics er forskellige. Først og fremmest rigtig og ikke såModerne tilgang til terapi af psykopatologiske og somatovegetative lidelser. .

 • Den virkelige (sande) er dem, hvis hovedopgave er at forbedre de nationale og kognitive funktioner. De pumpe hjernen, og gør ikke noget andet.
 • Ikke ligefrem nootropics. Det er et lægemiddel med en blandet virkning. For eksempel hjælper nogle beroligende midler og antikonvulsiva midler til at tænke hurtigere og arbejde mere produktivt.

Der er ingen fuldstændig og generelt accepteret klassificering, fordi nootropics ikke er almindeligt betragtet selv medicin.

Hvordan fungerer nootropics?

nootropics: hvordan de virker

Mange nootropics virker på neurotransmitterne. Disse er stoffer, hvorved nerveceller kommunikerer med hinanden. Nootropics påvirker dopamin, norepinephrin og serotonin, acetylcholin. Medikamenterne aktiverer al denne kemi, så neuronerne i hjernen er mere komfortable og lettere at interagere med hinanden.

Notropics beskytter også nerveceller mod ødelæggelse og eliminerer iltmangel og samtidig øger blodflow og metaboliske processer i væv. Under sådanne forhold virker nerveceller bedre.

Metoderne afhænger af den gruppe, som stoffet tilhørerModerne ideer om nootropiske stoffer. :

 1. Derivater af pyrrolidin. Den mest populære er pyracetam. Effektiv, forbedring af blodgennemstrømningen og forbedring af metaboliske processer i hjernen. Aktiverer neurotransmitteres arbejde.
 2. Derivater af dimethylaminoethanol. Styrk acetylcholin – en neurotransmitter, som er direkte ansvarlig for kognitive funktioner, det vil sige til træning.
 3. Pyridoxinderivaterne er pyrithinol. Det forbedrer blodgennemstrømningen i hjernen og metaboliske processer.
 4. Derivater og analoger af gamma-aminosmørsyre. Dette er også en neurotransmitter, men han er ansvarlig for roen. Blev opdaget for at besejre stress, men ikke bremse reaktionen som sædvanlige beroligende midler.
 5. Cerebrovaskulære midler. Eksempelvis er ekstraktet af ginkgo biloba et træ, der er modstandsdygtigt overfor alt i verden. Det antages, at hjernen fra dette ekstrakt bliver lige stabiltEtablering af naturlige nootropics. .
 6. Neuropeptider og deres analoger. Sådanne lægemidler blev brugt i ambulancen, de anvendes i ministeriet for nødforanstaltninger, de anvendes til behandling af slagtilfælde. Præcis sige, hvordan det virker, ingen kan – instruktionerne siger, at den er original.
 7. Aminosyrer og stoffer, der påvirker systemet med excitatoriske aminosyrer. Hjælp til at håndtere sager under stress.
 8. Derivater af 2-mercaptobenzimidazol. De hjælper med at forsyne hjernen med ilt og modstå ekstreme påvirkninger og belastninger.
 9. Vitaminlignende midler. For eksempel bør idebenon forbedre blodforsyningen til hjernevæv.
 10. Polypeptider og organiske kompositter. I sammensætningen af ​​præparater – peptider af aminosyrer. Ligesom dem bruger hjernen hjernen til vækst af nerveceller. Narkotika fremme væksten og bevarelsen af ​​neuroner, hvorfor patienterne bør forbedre hukommelsen, koncentrationsevne.

  Orthorexia: hvordan en sund livsstil dræber sine fans

Handlingen i nootropics er kumulativ, det vil sige akkumuleres. For at forstyrre biokemiske processer tager det fra flere dage til flere uger afhængigt af stoffet. Derfor er nootropics beruset i kurser. Sygning af en pille før et vigtigt møde eller eksamen er meningsløst, bortset fra at du starter om en måned.

Og så, hvis du kun tror på alle disse nootropics.

Fungerer nootropics overhovedet?

Men dette er et stort spørgsmål. Nootropics er meget dårligt forsket, ingen ved præcis, hvordan de handler. Fordi undersøgelser der ville opfylde principperne for bevisbaseret medicin, gør ikke nootropics det. De der er, er ikke store nok – de involverer flere dusin menneskerCiticolinkombinationsterapi til major depressiv lidelse: En randomiseret, dobbeltblind, placebo-kontrolleret prøveperiode. .

Dette skyldes det faktum, at i udlandet, hvor sådanne undersøgelser allerede er normer, men nootropics er tilsætningsstoffer til fødevarer, betragtes de ikke som lægemidler.

Tag dette frø. Så længe det er med dig, vil du altid kende din lektion, uanset hvordan du bliver spurgt, med den betingelse, at du ikke siger et ord til nogen på hvilket påskud, du har set eller vil fortsætte med at se.

Anthony Pogorelsky, “Black Chicken, or Underground People”

Der er mange russiske studier, men det er studier, der er brugt til brug i praksis af et bestemt stof. Dvs. lægen ordinerer lægemidlet til et bestemt antal patienter og opsummerer, om det hjalp eller ej. Der er mange ulemper ved denne tilgang, den vigtigste er ikke standard for evidensbaseret medicin. Og samtidig er der i mange sådanne rapporter om den succesfulde ansøgning klart synlig for producentens hånd, det vil sige reklame.

  Et sæt øvelser, der vil ændre dig om syv minutter

Selv i kliniske observationerPiracetam og piracetamlignende stoffer: fra grundlæggende videnskab til nye kliniske anvendelser til CNS-lidelser. modstridende anmeldelserGunstige virkninger af glycin (bioglycin) på hukommelse og opmærksomhed hos unge og midaldrende voksne. . Der er nogle forbedringer hos patienter, men ubetydeligeVirkning og sikkerhed af cerebrolysin hos patienter med epilepsi med kognitiv svækkelse. .

De fleste af de lidelser, der skal behandles med nootropics, er relateret til højere nervøsitet. Forskere og læger kan kun optage eksterne resultater: hvordan en person begyndte at løse test, hvordan han begyndte at snakke, lære, og så videre. Man kan ikke sige helt sikkert, hvorfor emnet ikke klare opgaven: fordi nootropian ikke virkede, eller fordi det netop i dag bekymrer sig mere om den elskede hamsters skæbne. Mange indikatorer er subjektive. En af patienterne bemærker reaktionen, men nogle gør det ikke.

nootropics: forskning

Indtil dobbeltblindede placebokontrollerede undersøgelser har vist, at nootropics virker, kan nogle forbedringer hos patienter tilskrives en placebo-effekt eller andre lægemidler og faktorerPiracetam. Et overblik over dets farmakologiske egenskaber og dets gennemgang af dets terapeutiske anvendelse i senile kognitive sygdomme. . Hvis du bliver bedre til at tænke efter at have taget nootropics, er det ikke kendt, om det er den nootropiske fejl eller din tro på, at du nu er blevet klogere.

Min personlige erfaring bekræfter kun alle tvivl. Nootropics blev ordineret, medicin hjulpet. Det er bare bortset fra, at nootropics skulle tage meget mere, hvile på hospitalet og gennemgå en masse fysiske procedurer.

Er det farligt at blive behandlet med nootropics?

Nootropics har meget få bivirkninger. Nogle stoffer i manualen og intet skrevet, undtagen lokale reaktioner. Det ser ud til at være godt, men får dig til at tænke igen: men handler de generelt?

  Fødevarer til tarmhygiejne

Men lad os være ærlige: fra at tage nootropics, er der uønskede konsekvenser, hovedsageligt relateret til nervesystemet – overeksponering, hovedpine, svimmelhed.

Alyosha blev en frygtelig skam. Uden nødvendigheden af ​​at gentage de lektioner, han blev spurgt, var han engageret i stænger, da andre børn forberedte sig til klasser, og denne ledighed forkælet yderligere hans temperament.

Anthony Pogorelsky, “Black Chicken, or Underground People”

En af de mest almindelige bivirkninger er tilbagetrækning syndrom. Med en skarp aflysning af stoffer begynder kroppen at lide. Virkningen er anderledes: hovedpine, svimmelhed, hæmning, irritabilitet, søvnløshed og så videre.

Derfor afsluttes løbet af mange nootropics jævnt, selvom effekten ikke følges af dem.

At drikke eller ikke at drikke nootropics

Det maksimale, der nototrop (hvis det gør) – aktiverer receptorer, leverer stoffer eller forbedrer blodcirkulationen. Det kan være lettere for dig at lære nye oplysninger, men stoffet vil ikke blive vist nye gyrationer.

Alyosha rødmede og blev derefter blek, rødmet igen, begyndte at mash sine hænder, tårer i øjnene fyldt af frygt … alt forgæves! Han kunne ikke udtrykke et enkelt ord, fordi han, i håb om hampseed, ikke engang kigget på bogen.

Anthony Pogorelsky, “Black Chicken, or Underground People”

På sunde mennesker virker nootropics næsten ikke, bortset fra at du får flere bivirkninger. Generelt er det svært at forestille sig, hvorfor en sund person har brug for lægemidler, der ikke har en bevisbase.

Hvis du vil hoppe højere end dit hoved, pump din hjerne på tilgængelige måder:

 • Lær, så vil hjernen træne.
 • Hvile, så behøver du ikke stimulanter.
 • Gå ind for sport, han vil erstatte alle stoffer, der forbedrer blodcirkulationen.
 • Stop at holde fast i sociale netværk og udskifte, produktiviteten vil vokse uden nogen nootropics.

Hvis du ikke kan koncentrere dig, skal du ikke huske noget, ikke sove godt og næppe lære oplysningerne, ændre regimet og komme til lægen, der vil finde årsagen og afhente behandlingen.

Husk, hvis lægen ikke ordinerer nootropics, er dette en god læge.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤