Fødevarer til tarmhygiejne

Tarmsystemet er den kanal, gennem hvilken mad passerer. Når mad udvikler sig gennem tyndtarmen, fordøjes de fleste af de væsentlige næringsstoffer, der er indeholdt i det.

De to mest almindelige lidelser i tarmen er relateret til den hastighed, hvormed mad passerer gennem tarmene:

 1. For hurtigt fremskridt med mad fører til diarré, hvilket fører til dehydrering, tab af mineralsalte og andre næringsstoffer, der ikke absorberes af kroppen.
 2. For langsomt fremskridt fører til forstoppelse. Feber nedbryder og frigiver giftige stoffer. De absorberes i blodet, hvilket fører til forgiftning af kroppen. Derfor er forstoppelse ikke kun forbundet med ubehag. Vi har allerede fortalt dig, hvordan du permanent skal slippe af med forstoppelse, og helt i detaljer, så i denne artikel vil vi begrænse os til en kort gennemgang.

forstoppelse

Forstoppelse er en langsom, vanskelig passage af tarmens indhold med sjældne afføring og for hårdt afføring.

I de fleste tilfælde har forstoppelse en funktionel karakter og er en konsekvens af en nedsat tone eller svaghed i tyktarmens muskler. Økologiske årsager observeres i usædvanlige tilfælde. De mest alvorlige af disse er kræft i tykktarmen eller endetarmen.

Normal eksplosionsfrekvens betragtes fra to gange om dagen til en gang om to dage. Hvis tarmbetændelser forekommer sjældnere, er forstoppelse diagnosticeret. Faktorer, der accelererer eller prædisponerer for atonisk funktionel forstoppelse er:

 1. En ukorrekt kost med utilstrækkeligt indtag af vand og / eller fiber. Som et resultat – tarmens indre skal ikke stimuleres og svækkes.
 2. Uregelmæssige tarmvaner. Hvis man på grund af nervøs spænding eller travlt ignorerer den biologiske trang til at afværge, kan man miste tarmens refleks.
 3. Misbrug af afføringsmidler. Det fører til kontinuerlig betændelse i tarmslimhinden, hvilket medfører immunitet mod normale stimuli.
 4. Manglen på fysiske øvelser er nødvendig for at stimulere refleksen til afføring.

diæt

I de fleste tilfælde elimineres funktionel atonisk forstoppelse, så snart disse fire årsager er elimineret. Den rigtige kost er nødvendig for at løse dette problem.

Forøg Skær eller ekskluder
vand Industrielle kager
cellulose Hvidt brød
Hele hvede brød Bløddyr og krebsdyr
Hvedeklid chokolade
frugt kød
grøntsager fisk
puls
svesker
Hørfrø
æbler
vindruer
figner
rabarber
honning


figner

Celiac sygdom

Sygdom som følge af intolerance over for gluten – et protein indeholdt i hvede, byg, rug og i mindre grad i havre.

Denne sygdom er som regel af genetisk oprindelse. Der er dog faktorer, der fremmer udviklingen af ​​cøliaki, for eksempel den tidlige introduktion af komælk eller korn til fodring af et barn.

  8 naturlige nootropics med videnskabeligt bevist effektivitet

De første manifestationer ses sædvanligvis i ammende- eller barndomsperioden, selvom de kan optræde i voksenalderen. Diagnosen er lavet ud fra resultaterne af en tarmbiopsi. De mest almindelige symptomer er:

 1. Diarré. Cal på en celiac skummet på grund af fedtet indeholdt i det, som ikke absorberes af kroppen.
 2. Opblødning og en følelse af ubehag, flatulens.
 3. Træthed, depression, generel ubehag.
 4. Sår i munden.

diæt

Alle disse symptomer forsvinder, hvis du fjerner gluten fra kosten. Glutenintolerans i stadier forud for cøliaki er meget mere almindelig end almindeligt antaget.

Forøg Skær eller ekskluder
ris gluten
majs mel
puls Mejeriprodukter
tapioka fedtstoffer
Grønne bladgrøntsager pølse
frugt øl
boghvede
havre
hirse
sorghum
Vitaminer, kosttilskud


ris

Irritabel tarm

Dette er et funktionelt syndrom præget af ubehag, oppustethed og en pludselig vekselvirkning af forstoppelse og diarré. Diagnosen laves altid ved at eliminere tarmpatologier.

Ud over kostbehov er det vigtigt at huske på følgende faktorer, der kan forårsage irritabel tarmsyndrom:

 1. Brug irriterende tarm medicin, såsom jernholdige stoffer eller antibiotika.
 2. Allergi eller intolerance over for visse fødevarer, såsom lactose eller gluten.
 3. Stress, angst eller neurologisk ubalance.
Forøg Skær eller ekskluder
havre Hvede brød
frugt puls
majs mælk
persimmon Hårde oste
papaya gluten
blåbær kød
cellulose
yoghurt
vand


majs

diarré

Diarré er en patologi, der er karakteriseret ved overdreven hyppige væske eller vandige afføring. Diarré fører til tab af vand og mineralsalte, som skal kompenseres. Børn og ældre er mest følsomme for ubalancen af ​​væske i kroppen.

I hvert tilfælde skal årsagerne til diarré etableres. De mest almindelige årsager er maveinfektioner, fødevaregiftstoffer, fødevareallergier eller intolerance overfor bestemte fødevarer.

diæt

I tilfælde af alvorlig diarré anbefales det kun at bruge vand og nogle af væskerne inden for 24-48 timer:

 • Vegetabilsk bouillon (rig på mineralsalte).
 • Rehydrerende opløsning (det kan fremstilles ved at tilsætte en teskefuld salt og fire spiseskefulde sukker i en liter vand).
 • Fortyndet citronsaft.
 • Te, brygget på astringent urter.
 • Baby formel og / eller sojamelk til spædbørn.

Ud over den specifikke behandling for patienten, efter en forværring, kan blødt astringerende fødevarer og produkter, som lindrer betændelse i maveslimhinden, gives.

kvæde

colitis

Inflammation af tyktarmen er den vigtigste del af tarmen. Et symptom på colitis er en ustabil afføring, som kan indeholde slim eller blod.

Normalt er colitis resultatet af en infektion, men det kan forårsages af en allergi eller intolerance overfor en række fødevarer. Antibiotika eller afføringsmidler kan også spille en rolle i dens udvikling.

diæt

En mild diæt til tyktarmen kan betydeligt bidrage til behandlingen. Derfor anbefales de samme produkter, der anvendes i tilfælde af diarré, til colitis. Hvedeklid, når den anvendes som afføringsmiddel i for store mængder, kan forårsage colitis hos mennesker, der er tilbøjelige til forstoppelse.

Forøg Skær eller ekskluder
Produkter anbefalet til diarré Hvedeklid
grøntsager Raffinerede kager
squash mælk
jern kaffe
Vitamin A Spicy krydderier


squash

Ulcerativ colitis

Kompleks form af colitis, som kan tage en kronisk karakter og ikke reagere på behandling.

Årsagerne til ulcerøs colitis er ikke helt kendt. Det er etableret, at sygdommen kun rammer repræsentanter for det vestlige samfund. Raffineret mad, rig på kød og mættede fedtstoffer, fattige i frugt, grøntsager og korn, er en faktor, der øger risikoen for ulcerøs colitis.

Klare tegn på ulcerøs colitis – diarré, mavesmerter, blodstol, træthed, vægttab. Fra ulcerøs colitis kan udvikle tyktarmskræft.

diæt

Selv om der ikke er nogen specifik behandling, kan sygdomsforløbet lindres af en kost, der beskytter tyktarmen.

Forøg Skær eller ekskluder
Produkter anbefalet til diarré Produkter, der ikke anbefales til colitis
kål burgere
Aften primrose olie kød
Fiskeolie

kål

Crohns sygdom

Betændelse i mave-tarmkanalen, som kan påvirke både små og tyktarmen.

Årsagerne til sygdommen forstås ikke godt. Men Crohns sygdom er forbundet med en udbredt diæt i Vesten, fattige fibre og grøntsager, men rig på raffineret og forarbejdet mad. Denne sygdom rammer oftere amatører af fastfood.

Forøg Skær eller ekskluder
Produkter anbefalet til diarré sukker
cellulose burgere
Vegetabilsk olie
Fiskeolie
jern
Folinsyre

Mandelmælk

hæmorider

Sygdom forbundet med betændelse og udvidelse af hæmorrhoide vener i det anatomisk følsomme område. Forstoppelse kræver en vis indsats under afføring, de forårsager en udvidelse af blodårerne og fører til hæmorider.

Hvis venerne er udvidet, vil de ikke mindske sig selv. Korrekt kost og hygiejne kan forhindre betændelse i disse væv og dannelse af blodpropper i dem (hæmorrhoid trombose). Clots kan være meget smertefuldt og kræver kirurgisk behandling.

bær

flatulens

Flatulens er en overdreven ophobning af gasser i tarmene, hvilket forårsager krampe og oppustethed. Gassen, der akkumuleres i tarmene, har to kilder: luft sluges under måltider og gas produceret af bakterier fra tarmfloraen.

Overskydende gas har følgende grunde:

 1. Dysbacteriosis, eller en krænkelse af tarmmikrofloraen, som kan korrigeres ved enkle diætmidler.
 2. Overdreven forbrug af produkter af vegetabilsk oprindelse, rig på fiber. Flatulens kan irritere i større eller mindre grad, men det er ikke farligt. Gasser er generelt lugtfrie, i modsætning til gasser, der skyldes intestinal rot forårsaget af forbrug af kød og animalsk protein. Begrænsning af forbruget af fiberrige fødevarer og overholdelse af enkle opskrifter, du kan eliminere flatulens.
 3. Sluk luft under stress eller vrede, især under måltider.

diæt

Ud over nedenstående produkter anbefales aktivt kul, som effektivt bekæmper væsken.

Forøg Skær eller ekskluder
spirer cellulose
Aromatiske urter puls
yoghurt grøntsager
persimmon brød
pasta
mælk


persimmon

diverticulosis

Sygdommen kaldes også divertikulær sygdom i tyktarmen. Det er kendetegnet ved dannelsen af ​​et stort antal små cyster eller divertikula på mavetarmkanalens vægge, især i tyktarmen.

Faktorer der bidrager til dannelsen af ​​divertikula:

 1. Svækkede tarmvægge.
 2. Øget tryk i tarmene. Små og hårde afføring forårsager intestinale muskler at indgå intensivt for at fremme dem. Som følge heraf øges trykket på tarmens vægge.

Når divertikula opstår på grund af afføring, der ikke udskilles fra kroppen, forårsager dette en alvorlig sygdom – divertikulitis. Denne komplikation af divertikulose bør behandles på hospitalet med en streng diæt og undertiden ved kirurgisk indgreb.

diæt

Disse produkter reducerer risikoen for ny divertikulumdannelse og tillader ikke at vokse med det, der allerede eksisterer. Disse produkter er imidlertid ikke i stand til at forsvinde den allerede dannede divertikula.

Forøg Skær eller ekskluder
vand Raffinerede kager
cellulose fedtstoffer
Hele kornprodukter kød
frugt
grøntsager
puls


bagning

I sidste ende er det fortsat at ønske dig, at du kun vidste om disse sygdomme fra artiklene. Spis ret, spis med glæde og hold dig sund.

Baseret på bogen “Sund mad”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top