8 naturlige nootropics med videnskabeligt bevist effektivitet

1. Koffein

Kaffe og te er de mest populære nootropics. Samtidig kan mange af de mest modstridende data findes om koffeinens skade og fordele.

Nootropisk virkning

Tvivl er ikke underlagt en kendsgerning: Koffein har en stimulerende virkning på psyken.

Effekten af ​​koffein vises et par minutter efter at have taget og forbliver fra 20 minutter til flere timer. En person føler et skridt af livskraft, mental arbejdskapacitet stiger, koncentrationen stiger. Disse er dokumenterede effekter, og hvis nogen hævder, at intet efter en kop drikken ikke har følt, så skal han øge doseringen. Især angår te, hvor koffeinindholdet er betydeligt mindre end i kaffe.

Efter koffeinens slutning kommer der en “tømmermænd”: energibeslaget kompenseres af nedbrydningen af ​​kræfter. Du skal drikke kaffe på egen risiko og risiko. Hvad der mere er – skade eller gavn – bringer regelmæssig brug af koffein, ingen kan sige helt sikkert. Det kan derimod, men der er en, som udtrykker fuld tillid til at forsvare det modsatte synspunkt.

I begge tilfælde er direkte og hurtig indgriben i hormonsystemets funktion princippet om virkningen af ​​de fleste stoffer.

Regelmæssig brug af kaffe udvikler sig endda i kroppens tolerance for amfetamin, et af de tungeste narkotiske stoffer, som blev bevist i en undersøgelseKoffein reducerede amfetamininduceret aktivitet i asymmetrisk interaktion. .

2. Glycin

Glycin er kendt som den sikreste og mest almindelige nootropiske. Dette er en simpel aminosyre, som vi får fra mad, og medicinske undersøgelser bekræfter stoffets effektivitet.

Nootropisk virkning

Videnskabeligt bevistGABA og glycin. , at glycin, der kommer ind i hjernen, fremkalder en udbrud af GABA – den hæmmende neurotransmitter. Glycin har således en retarderende virkning på centralnervesystemet. Mange føler ikke den øjeblikkelige virkning på grund af små apoteksdoseringer. Men hvis du tager mere end en pille ad gangen, men straks et dusin, så om en halv time, føler du afslapningen, hæmningen af ​​bevægelser og ønsket om at sove. Vær bange for at lave et eksperiment for at tilfredsstille nysgerrighed er ikke det værd: glycin er helt sikkert selv ved høje doser.

  Da viden om cirkadiske rytmer vil hjælpe dig med at justere den korrekte søvntilstand

Glycin aktiverer også aktiviteten af ​​NMDA-receptorerGunstige virkninger af glycin (bioglycin) på hukommelse og opmærksomhed hos unge og midaldrende voksne. , som er ansvarlige for hukommelsen. Således ud over den beroligende effekt har glycin en positiv effekt på mentale evner. Især i det lange løb.

3. Taurin

Taurin er kendt for alle fans af energidrikke. Men du kan få det ikke kun fra sodavand: stoffet er indeholdt i alle levende organismer.

Nootropisk virkning

Taurin virker på centralnervesystemet hæmmende måde, så hvis du føler en eksplosion af energi fra at drikke energi, han er skyldig i at den indeholdt koffein. Den positive effekt af taurin er dens evne til at styrke udviklingen af ​​celler i hippocampus, som i høj grad bestemmer vores kognitive evner, især hukommelse. I det mindste bliver musene fra taurin smartereTaurin øger hippocampal neurogenese hos aldrende mus. .

4. Gotu kola

Gotu kola, eller Centella Asiatica, er en plante, der er almindelig i tropiske lande. Det indeholder stoffer, der stimulerer frigivelsen af ​​acetylcholin, som regulerer signaloverførselshastigheden i synaptiske knuder. Denne plante er svært at møde i vores klimatiske zone, men det er muligt at udvinde ekstraktet af Centella Asiatic på apoteker.

Nootropisk virkning

I øst menes det, at den lange brug af Centella Asiatisk forbedrer hukommelse og mentale evner. Der er en videnskabelig begrundelse for detteFarmakologisk undersøgelse om Centella asiatica: En potentiel Herbal Cure-all. . Umiddelbart efter at have taget, kan du føle en afslappende, beroligende effekt.

5. Ginkgo bilobat

En af de mest vedvarende planter i verden: Den er resistent over for sygdomme og parasitter, tolererer let kulde og føles godt i fattige jordbund. Ginkgo spirer i Kina.

  3 øvelser for rygsmerter

Nootropisk virkning

Den nootrope effekt af de anbefalede doser af ginkgo er for det meste normaliserende. Det vil sige, hvis en person før optagelse havde problemer med koncentration, humør, ydeevne, vil effekten være mærkbar. Ginkgo bruges til at forhindre udvikling af demens og i behandling af andre hjerne sygdomme. Positiv påvirkning af koncentration og langtidshukommelse er bevistGinkgo biloba: Specificitet af neuropsykologisk forbedring – En selektiv gennemgang på jagt efter differentialeffekter. .

6. Rhodiola

En anden østlig plante. Rhodiola har mange nyttige egenskaber: det og trykket fører til normal, og hjertet helbreder, og appetitten forbedres. Det har en stimulerende CNS effekt.

Nootropisk virkning

Forskerne kom til den konklusion, at rhodiola øger organismenes udholdenhed som helhed og har også en positiv effekt på mentale evnerEffektiviteten og effektiviteten af ​​Rhodiola rosea L.: En systematisk gennemgang af randomiserede kliniske forsøg. . Effekten vil ses, hvis du føler dig træt, når du tager Rhodiola.

Også rhodiola påvirker produktionen af ​​serotonin. I tilfælde af mangel genopretter planten mængden af ​​hormonet til normale værdier, men stimulerer ikke sin overskydende produktion.

koffkindom.ru

7. L-thianin

Et andet neotropisk stof, der findes i grøn te, udover koffein. Grunden til at vi ikke føler en udtalt effekt efter at have drukket en kop er en lille dosis. Koncentreret L-tianin kan købes på apotek.

Nootropisk virkning

Betingelse af den person, der accepterede en tilstrækkelig dosis af L-theanine, ligner en tilstand af meditation, når han føler den fred og ro, men samtidig opmærksomhed ikke svækkes.

L-thianin øger signifikant alfaaktiviteten i hjernenL-theanin, en naturlig bestanddel i te, og dens virkning på
mentale tilstand.
: det betyder at en person bliver mere stress-resistent og rolig. Således observeres den beroligende virkning ikke. Derudover fungerer L-tianin godt sammen med koffein og udjævner de negative virkningerTid til te: humør, blodtryk og kognitive præstationseffekter af koffein og theanin administreret alene og sammen. .

  Hvordan forbedrer du visionen ved hjælp af afslapningsteknikker?

8. Leuzea

Leuzea er svaret på alle dem, der er skeptiske til nootropics. Hvis du hurtigt vil bemærke en mærkbar nootropisk effekt, så er Leuzea det, du har brug for. Plantens tinktur kan købes på apoteket, det er fuldstændig harmløst, og effekten vil du føle med det samme.

Nootropisk virkning

Levsea bruges ofte af atleter på grund af dets toning effekt. Det har en stimulerende effekt på centralnervesystemet, træthed trækker virkelig ud som en hånd. Undersøgelser udført på rotterEffekter af ekstrakt fra Rhapontcum carthamoides (Willd) Iljin (Leuzea) på læring og hukommelse hos rotter. , viste at modtagelse af Leuzea har en positiv effekt på intellektuelle evner.