De 5 mest beskidte steder i køkkenet, som du skal holde rent

1. Svamp til vask

Svamp til vask

I 2011 gennemførte National Science Foundation (NSF) en undersøgelseMest tydelige ting i hjemmet. og afslørede hvilke steder i huset er mest forurenet med bakterier.

Mikrobiologer fandt ud af, at 75% af køkken svampe og klude til aftørring af bordet var inficeret med salmonella og E. coli.

Hvorfor er det forurenet

Rester af mad, varme og fugtighed gør meget hurtigt svampe og klude til et hotbed af bakterier.

Sådan beskytter du dig mod bakterier

 • Skift svampen til vask hver anden uge.
 • Udskift klude med papirhåndklæder.
 • Hvert par dage desinficerer svampe og klude i en mikrobølgeovn. For at gøre dette skal du vaske dem grundigt og læg dem i mikrobølgeovnen. Hvis du ikke er sikker på, om svampen indeholder plastik, læg den på et papirhåndklæde. Hvis plastikken vil strømme fra opvarmningen, vil håndklædet ikke tillade det at plette mikrobølgeovnen. Varm en svamp eller klud ved høj effekt i to minutter. Denne metode eliminerer farlige bakterier og en ubehagelig lugt.

2. Køkkenvask

Køkkenvask

I samme undersøgelse blev det konstateret, at 45% af alle testede køkkenvaske er inficeret med Escherichia coli-bakterier.

Hvorfor er det forurenet

Maden forbliver i køkkenvasken, hvilket skaber et fremragende miljø for udviklingen af ​​bakterier. Hvis du vasker frugten og lægger den i vasken, kan disse bakterier komme ind i kroppen og forårsage fordøjelsesproblemer.

Sådan beskytter du dig mod bakterier

 • Rengør vasken hver dag med et specielt værktøj eller blegemiddel.
 • Glem ikke at rense kanterne af vasken og bordpladerne omkring den: det samler ofte skimmel og snavs.
 • Tø ikke kødet i vasken, kast ikke rensede frugter og grøntsager ind i det.
  Hvor farlige er lamperne til manicure

3. Kasser til opbevaring af frugt og grøntsager i køleskabet

Kasser til opbevaring af frugt og grøntsager i køleskabet
apartmenttherapy.com

I 2013 gennemførte National Science Foundation et andet studie2013 NSF International Household Germ Study. , hvor det blev opdaget, at boksene for frugt og grøntsager i køleskabet komponenter er til stede skimmel og gær, bakterier, listeria og salmonella.

Hvorfor forurene

Få mennesker køber lige så mange grøntsager som de vil bruge til madlavning. De resterende grøntsager og frugter er glemt, forkælet og mugne.

Glemte rester kan inficere friske grøntsager og frugter, som du vil spise. Desuden er det umuligt at visuelt afgøre, om en grøntsag eller frugt er beskadiget. Den kendsgerning, at den ikke er grøn og ikke fluffy, betyder ikke, at den ikke har en kontrovers af skimmel eller farlige bakterier.

Sådan beskytter du dig mod bakterier

 • Køb ikke mange grøntsager og frugter og hold dem væk fra kød.
 • Når du vasker køleskabet, skal du tage æskerne ud for grøntsager og frugter, skyll dem med en opløsning af vand og et mildt rengøringsmiddel, og tør forsigtigt af med et rent håndklæde.
 • Hvis du vil desinficere kassen fra mulige bakterier, skal du bruge en blanding af sodavand og eddike. undersøgelseAntibakteriel virkning af eddike mod fødebårne patogene bakterier, herunder Escherichia coli O157: H7. 1998 viste, at en blanding af eddike og sodavand stopper væksten af ​​bakterier af E. coli.

4. Blender

blender
Daniel Lee / Flickr.com

I undersøgelsen, National Science Foundation i 2013, blev det konstateret, at pads blendere har salmonella, E. coli, skimmel og gær.

Hvorfor er det forurenet

Få mennesker vaskes grundigt alle dele af blenderen, så fødevarepartiklerne forbliver på pakningen. Derudover opbevares blenderen ofte i en køkkenkasse – et mørkt sted uden adgang til frisk luft, hvilket gør det endnu mere attraktivt for Listeria og Escherichia coli.

  9 tegn på, at du er underernæret

Sådan beskytter du dig mod bakterier

 • Skyl alle dele af blenderen med en sæbevand efter hver brug.
 • Til desinfektion kan du bruge en blanding af sodavand og eddike.
 • Efter rengøring skal du tørre hver del af apparatet med et håndklæde. Før monteringen af ​​blenderen skal alle dele være helt tørre.

5. Skærebræt

Skærebræt

I samme undersøgelse i 2013 blev det konstateret, at 18% af køkkenbordene er inficeret med salmonella og E. coli.

Hvorfor er det forurenet

I mikrokasser og ridser af brædderne, der er tilbage fra kniven, er fødepartiklerne tilstoppede, hvilket skaber et gunstigt miljø for udviklingen af ​​bakterier.

Sådan beskytter du dig mod bakterier

 • Efter hver brug skal du vaske brættet med opvaskemiddel.
 • En gang om ugen desinficerer brættet: Tør det med eddike og lad det gå natten over.
 • Start to skærebræt. Én – til kød og fisk, den anden – for alt andet.
 • Vælg brædder fra materialer, der ikke ridder kniven: plader lavet af bambus og gummitræ samt hårdttræ.

Hvis du har dit råd, hvordan du holder de smukkeste steder i køkkenet rent, del i kommentarerne.