Sådan plejer du din hud om vinteren

Ud over sløvhed, apati og problemer med immunitet om vinteren, kan du stå over for en anden gener – øget følsomhed i ansigtshuden. På grund af pludselige ændringer i temperatur, vind gennemtrængende kulde og for tør luft i opvarmede områder, bliver det smerteligt tør, strammet permanent afskallede og leverer betydelig ubehag.

I kulden sænkes blodcirkulationen, og produktionen af ​​talg, som beskytter huden mod udtørring og skade, falder. Dette fører til, at huden er dehydreret, bliver kedelig og taber dens elasticitet.

For at undgå alle disse sæsonmæssige misforståelser eller i det mindste for at minimere dem, følg de enkle tips og anbefalinger, der er angivet nedenfor.

1. Hudpleje indefra

hvordan man bryr sig om din hud om vinteren: vand

Pleje af ansigtshuden er ikke kun nødvendig udenfor, ved hjælp af kosmetiske midler, men også indefra, ved hjælp af en velafbalanceret kost. Hvad vi drikker og spiser, har en stor indvirkning på huden, så først og fremmest være opmærksom på dine spisevaner.

Drik rigeligt med vand

Menneskekroppen er i gennemsnit 70% vand. Uden at opretholde kroppens vandbalance er det umuligt at forestille sig dets normale funktion. Det er også umuligt at forestille sig, at huden vil være strålende, fugtig og elastisk, hvis den ikke giver noget til at fodre indefra.

Men det kan måske lyde, men først og fremmest anbefaler vi at drikke rent vand. Hvor meget, hvordan og hvornår – det er op til dig. Glem ikke om et par briller om dagen for at kompensere for manglen på væske.

Pas på mad

En sund og afbalanceret kost har en enorm indflydelse på hudtilstanden, så undgå fedtholdige fødevarer og sukkerholdige fødevarer.

Sørg for, at din kost indeholder nok omega-3 fedtsyrer, der forbedrer hudens evne til at beskytte mod ydre skader. For at give kroppen med denne syre, skal du spise mere fede fisk (laks, sardiner, helleflynder, tun). Hvis fisken ikke kan lide dig, kan du erstatte den med fiskeolie kapsler.

Det bør også tage et nærmere kig til andre produkter, der indeholder omega-3: nødder (valnødder, pekannødder, mandler, macadamia nødder), olie (oliven, hørfrø, majs, solsikke, rapsfrø, sojabønner), tofu, græskar, avocado, spinat.

For at forbedre tilstanden af ​​huden og fremskynde processen med dens regenerering, skal du spise mad, der er rig på antioxidanter. Oftest er disse lyse grøntsager og bær: peber, rødbeder, bønner, tranebær, hindbær og solbær.

  Da viden om cirkadiske rytmer vil hjælpe dig med at justere den korrekte søvntilstand

Glem ikke om vitaminer

Om vinteren er der en mærkbar mangel på vitaminer i kroppen, så sørg for at du får dem i den rigtige mængde.

Særligt akut er manglen på D-vitamin, som vi får både med mad og når de udsættes for direkte sollys. Fyld det med svampe, fiskeolie, tun, sardiner, lever, kaviar, smør, fløde, æggeblomme, persille.

Husk dog, at før du begynder at bruge nogle vitaminer eller kosttilskud, er det bedre at konsultere en specialist.

2. Ekstern hudpleje

hvordan man plejer dit ansigt om vinteren: ansigtspleje

Om vinteren ser ansigtshuden sund ud og taber ikke dens elasticitet, du skal justere dit sædvanlige plejeprogram lidt og bruge mere blide rensemidler.

Vask dit ansigt ordentligt

For ikke at skade din hud om vinteren, husk nogle grundlæggende anbefalinger:

 • Vask ikke dit ansigt med varmt vand for ikke at tørre din hud over
 • Undgå at bruge sæbe med højt indhold af alkali;
 • Brug de mest milde midler til rensning (bløde skum og mousses, olier til fjernelse af makeup);
 • Vælg rensemidler uden alkohol og sulfat, for ikke at bryde beskyttelsesbarrieren på huden og ikke forårsage tørhed og flak;
 • Gnid ikke dit ansigt og opgiv penge, der vasker det “til squeak.” Dette bryder hudens lipidbarriere.

Vælg den rigtige sæson fugtgivende creme

Din sædvanlige fugtighedscreme er usandsynlig at være meget effektiv om vinteren. Selvom du er den heldige med fejlfri hud, vil fugtgivende, beskyttelse og ernæring ikke være overflødig.

Uanset hvilken type hud du besidder, lyt til den universelle rådgivning: i vinter er det nødvendigt at vælge en tættere og mættet fløde på en fed (olieagtig) basis i stedet for vand.

Tips til at vælge en god vinterkrem:

 • ser på en krukke med fløde følgende påskrifter: oliebaseret (oliebaseret), for følsom hud (for følsom hud), barriere reparation og lipid påfyldning (genoprette lipidlaget og beskyttelse mod dehydrering);
 • i fløden skal være til stede komponenter, der bevarer vand i huden: urinstof, glycerin, hyaluronsyre, silikone, sorbitoler, olier;
 • foretrækker cremer indeholdende antioxidanter og danner en beskyttende film på huden.

Du skal passe på huden ikke kun om dagen, men om natten. Det ideelle vintermiddel er serum, stofmasker og naturlige olier. Det er værd at forsøge at bruge produkter, der indeholder jojobaolie, mandler, avocado, kokos eller argan.

Sig nej til scrubs og peels

Om vinteren er ansigtshuden særligt følsom over for forskellige former for kemiske påvirkninger og friktion. Brug af skrælninger, rensende masker, scrubs vil kun unødigt irritere huden, som allerede går gennem dårlige tider.

  Hvad skal man gøre, hvis dine hænder brænder efter varm peber

Derfor om vinteren bør du begrænse brugen af ​​slibeskræl (skrubber) og masker til en gang om ugen eller endda forlade dem. I stedet bør du være mere opmærksom på fugtighedsgivende og nærende masker.

Pas på læber og hud omkring øjnene

Om vinteren er beskyttelse særligt nødvendig områder, hvor der ikke er talgkirtler – læber og hud omkring øjnene. På grund af dehydrering, en skarp vintervind og tør luft er de i første omgang i risikozonen.

Generelle anbefalinger til læbepleje:

 • Glem ikke at bære hygiejnisk læbestift eller balsam, der vil indeholde voks eller E-vitamin – de bidrager til hurtig helbredelse af microcracks;
 • undgå mat læbestifter, da de har tendens til at tørre huden, foretrækker glans. Hvis du stadig beslutter dig for en mat læbestift, skal du sørge for at fugtige læbernes hud med en beskyttende balsam inden du anvender den.
 • pas på dine læber om natten. Påfør dem shea smør eller kokosolie, hvis du ikke har allergier over dem;
 • Det vigtigste: Lick ikke dine læber i kulden, selvom du virkelig vil have det.

For at holde huden omkring øjnene i orden, skal du først og fremmest erstatte din almindelige creme med en mere næringsrig creme baseret på olier. Før du går i seng, kan du gøre fugtighedsgivende eller nærende masker til huden omkring øjnene, og også bruge specielle patches.

3. Livssituationer, hvor det er vigtigt ikke at skade ansigtets hud

hvordan man plejer dit ansigt om vinteren: livssituationer

Til ansigtets hud var helt sikkert om vinteren, skal du vide hvordan man opfører sig i visse dagligdags situationer. Det er også vigtigt for huden, som kosmetisk pleje og ernæring, at tage et brusebad i orden, forberede sig på en tur, skabe et passende temperaturregime i rummet.

Beskyt huden på en tur

Hvis du har en lang gåtur eller der er en alvorlig frost på gaden, bør du bruge kold fløde eller en særlig creme designet til svære vejrforhold. Sådanne cremer kan som regel findes i apoteker. De er mere som salve i konsistens.

I en halv time eller en time før du går ud, påfør cremen på huden, så den kan absorbere og begynde at beskytte ansigtet mod miljøets virkninger. Glem ikke at lægge mærke til læberne og anvende en beskyttende balsam eller læbestift på dem.

Hvis der ikke observeres vejrforhold, eller du skal bare kort komme i luft, så kan du bruge en almindelig fugtighedscreme til vinterperioden.

  Anatomi af stretching i billeder: øvelser for hele kroppen

Hvis du skal stå på ski, spille sport eller gå, og på gaden er det solrigt, så skal du beskytte huden mod sollys. Ja, om vinteren er de meget svagere end om sommeren, men det betyder ikke, at det er værd at forsømme brugen af ​​beskyttende creme. For vintersæsonen, vælg en creme med en solcreme faktor på 15 eller højere.

Desuden forsøger du at skjule så meget af ansigtet som muligt med tøj eller en speciel maske for at undgå luft, tørhed og rødme, hvis du laver sport.

Tag et brusebad ordentligt

Som om de i vinteren ikke varmer tanken om et varmt brusebad eller et badekar, er det bedre at køre dem væk selv på tilgangen, hvis du ikke vil skade din hud. Undgå varmt vand og prøv at vaske i stedet for det varme for at holde hudens naturlige fugtindhold.

Udover overholdelse af temperaturregimet er der også stive tidsrammer: om vinteren anbefales det at holde i bruseren ikke mere end 5-7 minutter for at undgå tørring af huden. Efter at have forladt brusebadet, skal ansigtshuden fugtes med en creme for at genoprette vandbalancen.

Lav et sundt mikroklima i lejligheden

Om vinteren bliver luften i lokalerne meget tør på grund af centralvarme, hvilket negativt påvirker ansigtets hud. For at føle sig mere behagelige skal du bruge følgende retningslinjer:

 • køb en luftbefugter og opretholde luftfugtigheden i området fra 30% til 60%;
 • Prøv at holde stuetemperaturen i området fra 20 til 23 ° C;
 • Ventilér rummet regelmæssigt regelmæssigt.

Kort om hvordan man skal tage sig af din hud om vinteren

 • Glem ikke at drikke rent vand og spis godt.
 • Tag et bad og vask kun varmt, men på ingen måde varmt vand.
 • Må ikke slikke dine læber eller gnide din hud.
 • Genopfyld kosmetikposen med følgende produkter: hygiejnisk læbestift eller balsam, et mildt rengøringsmiddel, fugtgivende, nærende og beskyttende oliebaserede cremer.
 • Brug ikke vandbaserede og højalkoholprodukter.
 • Brug solcreme, hvis du er udendørs i solrigt vejr.

Med forsigtighed af ansigtets hud i de kolde måneder, behøver du ikke at genoplive det hurtigst muligt inden starten af ​​foråret, så prøv at observere vores ret enkle tips.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤