Hvad skal man gøre, hvis dine hænder brænder efter varm peber

Årsagen til svær brænding er capsaicin. Denne olieholdige substans, indeholdt i alle typer varm peber. I moderate mængder giver det fadet en piquancy, der smager smagsløfterne behageligt. Men ved kontakt med huden kan capsaicin efterlade en forbrænding.

Hvordan slippe af med brænding

1. Klorkalk + vand

I nogle familier til desinfektion bruger alt og alt stadig blegemiddel. Hvis der også er en taske i dit hus, ved du at klorkalk gør capsaicin til et vandopløseligt salt.

Fortynd en del af blegemiddelet i fem dele af vandet. Hold dine hænder i denne løsning, og vask derefter med sæbe.

2. Bagepulver + vand eller flydende sæbe

Brændende olier kan neutraliseres med natriumbicarbonat. Lav en gylle af sodavand og vand, påfør de berørte områder af huden, lad det tørre og skylle grundigt.

En anden mulighed er at blande sodavand med flydende sæbe. Den resulterende pasta, slib dine hænder, skyll den derefter med eddike og skyll med vand.

3. Alkohol

Capsaicin opløses også i alkohol. Derfor kan ethvert alkoholholdigt kosmetisk produkt (lotion, tonic) eller simpelt vodka reducere brændingen.

Gnid dine hænder med alkohol, og hold dem under rindende vand. Hvis den brændende peberjuice har fået på andre sider af en hud, fugter alkohol en wadded disk og behandler dem.

4. Vegetabilsk olie

Olier fra hot peppers er perfekt neutraliseret af andre, mere behagelig. For eksempel oliven eller solsikke.

For at slippe af med at brænde, gnid huden med olivenolie i et øjeblik, og vask derefter dine hænder grundigt med varmt vand og sæbe.

Hvis en vegetabilsk olie ikke kan gøre det, skal du tilsætte en klip sukker. Få noget som skrubbe.

  7 måder at bruge æteriske olier på

Og det bliver endnu bedre, hvis du smeder dine hænder med olivenolie, før du arbejder med peber. Det vigtigste er ikke at overdrive det, ellers vil kniven glide ud af fingrene.

5. Mælk og mejeriprodukter

Dip dine hænder i et par minutter i kold mælk, kefir eller andre mejeriprodukter. Tilsæt isterninger til skålen: Dette vil lette kløen endnu hurtigere og berolige huden.

Tilsætning af mel til mælken, du kan lave en helbredende maske og lægge den på dine hænder og andre berørte områder. Når brændingen er forbi, skyl masken med varmt vand.

Hvis peber kommer i øjnene, skyl dem med mælk, og fastgør derefter bomuldspindene gennemblødt i den. Hvis du ved et uhell peberede skålen og nu lider af en brændende fornemmelse i halsen, skal du bruge tipsene fra denne artikel.

Efter nogen af ​​de beskrevne procedurer skal hænderne smøres med en fed nærende creme.

Sådan beskytter du dig selv i fremtiden

Når du arbejder med peberfrugter, skal du bruge tynde latexhandsker. I ekstreme tilfælde skal du sætte dine hænder på gennemsigtige plastikposer og fastgøre dem med skrivehjælpemidler. Det vil være ubehageligt, men det er bedre end at hoppe rundt i lejligheden med forfærdelige smerter.

Du kan prøve at erstatte den farlige ingrediens med en analog, hvis du vil undgå sådanne vanskeligheder og ikke planlægger at genoprette parabolen fra opskriften nøjagtigt.