Orthorexia: hvordan en sund livsstil dræber sine fans

Orthorexia begyndte at blive kaldt en separat sygdom Dr. Stephen Bratman for 20 år siden1997 Orthorexia Essay. . I alle henseender er det ligner en spiseforstyrrelse såsom anoreksi eller bulimi, er ikke kun patientens opmærksomhed fokuseret på at tabe og ikke overspisning, men på det faktum, at samtlige fødevarer var sundt som muligt (i henhold til patienten). Og dette ønske om at spise kun sunde fødevarer tager en pervers form, og ikke tillader en person til at leve et normalt liv.

Hvordan Orthorexia Masker Under Sund kost

Alt begynder med gode hensigter: Du skal overvåge dig selv, spise rigtigt og generelt tage sig af dit helbred. Det er rigtigt og moderigtigt. Beregn kalorieindholdet, BJU. Til dette er alle så vant til, at det ikke er nødvendigt at dechiffrere, hvad denne forkortelse er.

I starten er alt sjovt og behageligt, fordi det er cool at være sundt. Forskellige ritualer bliver trukket op, en blog bliver sat op. I det sociale netværk, solide sunde morgenmad og endnu mere nyttige middage med præcis proteinindholdet, som kræves efter intervalltræning.

Så viser det sig, at du nogle gange må spise noget usundt. Det er nødvendigt at kæmpe på en eller anden måde med disse frustrationer, og det skammer på en eller anden måde. Som en dagbog om en mad, du udfører, og alle undersøgelser om en diæt læses, og pludselig sådan forvirring – en pizza på restaurant med venner. Hun er ikke af fuldkornsmel!

Jeg begyndte at tage sig af mit helbred. Hun læste masser af forskning og besluttede at kulhydrater er dårlige, sukker er gift. Som følge heraf stoppede jeg med at nyde smagen af ​​mad og tænkte kun på, hvordan man ikke kunne tage på. Men da jeg kom til snacks, kunne jeg ikke stoppes.

Quora bruger om hans erfaring med orthorhysis

Når du spiser lige fra og til er en sejr. I en måned har næsen ikke lugtet smagsstoffer, der er identiske med naturlige. Der er stolthed, fordi kroppen er næret med usædvanligt nyttige produkter, har ingen konserveringsmiddel slibet.

  Hvor farlige er lamperne til manicure

Ingen burde vide, hvordan man lider på grund af, at gårdagens kotelet ikke var et par, men blot fra en stegepande. Det er forfærdeligt. Det var bedre ikke at spise det eller gå direkte på toilettet og læg to fingre i munden.

Ca. og ligner patienter med orthorhysis:

  • Bange for at spise noget usundt, helt op til panik.
  • De straffer sig selv for at komme ud af kosten, de skammer sig for sig selv for “forkert” mad.
  • De kan ikke tænke på noget, undtagen for kosten, som bliver strengere.
  • Kost bliver vigtigere end arbejde, relationer, venskab.

Fødevarer begynder at styre livet. Skema formuleret til at spise ordentligt, til et møde i caféen bringer del af beholderen, kan ikke sove på grund af de forstyrrende tanker og endda falder i en svær depression.

Hvorfor sund mad bliver til et mareridt

Hvorfor blive skør på grund af en ekstra kalorieindhold, en krænkelse af balancen mellem proteiner og kulhydrater for et helt gram? Omkring samme tid, hvorfor dør folk frivilligt fra udmattelse fra anoreksi eller dræber maven, har det sjovt med bulimi.

Spiseforstyrrelser handler ikke om at spise og ikke om en sund livsstil. Fødevarer er kun et objekt, som en person bliver hængt op, når han ikke kan klare det virkelige problem.

Hvilken slags problem er dette? Alle har sit eget svar. Disse er komplekser og psykologiske traumer og forskellige lidelser. En sund kost bliver til religiøs fanatisme af forskellige årsager, som psykoterapeuten skal håndtere.

Det lader til, at det her er en slags uforskammet lidelse, alt på grund af at nogen ikke har noget at gøre eller problemer med disse er få. Ifølge nogle rapporter lider 4,5% af befolkningen i USA af spiseforstyrrelserSpiseforstyrrelser er ikke angivet ellers i den amerikanske befolkning. . Dette er meget.

  10 usædvanlige måder at falde i søvn

Og det faktum, at vi ikke har USA her betyder ikke, at der ikke er nogen fare. Spiseforstyrrelser afspejler mode. For tyve år siden var anoreksi med vegetarismeOrthorexia: Når sund kost springer imod dig. , I dag er der mere forstyrrelser på grund af produktets miljøvenlighed og sundhedsskader. For eksempel nægter de fra produkter med gluten, selvom cøliaki (glutenintolerance) ikke lider.

Hvordan man forstår at du allerede er syg

Orthorexia er farligere end andre spiseforstyrrelser, fordi den har en fremragende dækning. Det er klart, at overdreven leanness (som i anoreksi) eller en konstant overspisning er en usund adfærd. Men hvordan man mistanke om problemerne hos en person, der gør alt for sundheds skyld? Jeg vil hellere beundre hans viljestyrke og misundelse vedholdenhed.

Orthorexia har ikke klare diagnostiske kriterierOrthorexia: Kan sund kost blive usundt? . Tjek dig selv skal være på spørgeskemaet af Stephen BratmanDen autoriserede Bratman Orthorexia Selvtest. :

  • Jeg bruger så meget tid til at vælge og forberede et sundt måltid, at det forstyrrer arbejde, kommunikerer med venner og familie, lærer.
  • Hvis jeg skal spise usund mad, oplever jeg og føler skam og skyld. Det er svært at selv se hvordan andre mennesker spiser forkerte fødevarer.
  • Mit humør, fred og lykke afhænger af, hvordan jeg rigtigt spiser.
  • Nogle gange har jeg lyst til at lette kost, for eksempel ved den festlige bordet, men jeg kan ikke gøre det (denne mulighed gælder ikke for folk med sygdommen, fordi der er nødt til altid at holde en streng diæt).
  • Jeg kaster konstant ud fødevarer, der ikke synes at være sunde nok, stramme kosten og komme op med komplekse ernæringsregler.
  • Jeg spiser hvad jeg synes er rigtigt, men jeg taber for meget og ser tegn på mangel på næringsstoffer: håret falder ud, huden bliver problematisk, jeg føler mig svag, min menstruationscyklus er gået tabt.

  Anatomi med stretching i billeder: øvelser for hænder og fødder

Hvis du er enig med mindst en erklæring, er det tid til at bremse. Din sunde kost er blevet en besættelse. Tænk på, hvad du gemmer sig bag illusionen om korrekt ernæring, og hvis du ikke kan forstå dig selv, skal du konsultere en terapeut.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top