8 knjiga o osobnim financijama koje je vrijedno čitati

1. “Psihološke zamke novca”, Gary Bielski, Thomas Gilovich

Dobra plaća je pola bitke. Drugi je novac mudro koristiti. Svi radimo iste pogreške koje vode do nerazumnog otpada. Iz ove knjige saznat ćete kako emocije, ponašanje i društvo utječu na usvajanje financijskih odluka. Poznavanje ekonomije ponašanja pomoći će vam kontrolirati sebe i svoju potrošnju.

Kupi na Amazon.com

2. “Financijski dnevnik. Kako dobiti novac u red “, Alexey Gerasimov

Od teorije do prakse. Ovo je dnevnik koji će vam pomoći pratiti vaše financijsko ponašanje: planirati uštede, voditi evidenciju o troškovima i prihodima, analizirati ih. Dnevnik se računa za tri mjeseca. Tijekom tog vremena, naviknut ćete navesti sve informacije o vašim osobnim financijama.

Tada možete nacrtati iste grafikone u redovitom bilježnicu ili snimiti u tekstualnoj datoteci – kako vam se sviđa. Dno crta je da svakodnevno unosom brojeva možete bolje vidjeti svoje financijske ciljeve i postupno se kretati prema njima.

Kupite na Litre.ru

3. “Kamo ide novac? Kako kompetentno upravljati obiteljskim proračunom “, Julia Sakharovskaya

Knjiga za one koji su svakog mjeseca iznenađeni, gdje je sav novac opet otišao. Julia Saharov, financijski savjetnik i investitor kaže kako razumjeti sadašnje stanje svojih financija, optimizirati troškove, napraviti obiteljski proračun i financijski plan za budućnost. Sve to – uz životne primjere i analizu pogrešaka. Vi ćete naučiti gdje pohraniti novac, gdje ulagati, kako se nositi s kreditnim i kako povući bogat čovjek.

Kupite na Litre.ru

4. “Lisnica ili život”, Vicki Robin

Vječna dilema: raditi živjeti ili živjeti na poslu? Čini se da je odgovor očigledan, ipak, mnogi ljudi provode svoje živote u vječnoj potrazi za novcem, zaboravljajući na druge radosti. Vicky Robinova knjiga pomoći će razmotriti svoj stav prema materijalnim vrijednostima i dobiti financijsku neovisnost.

  Učenje čitati 3 puta brže za 20 minuta

Kupite na Litre.ru Kupi na Amazon.com

5. “Osobni status: povećati, zaštititi, raspolagati”, Stuart Lucas

Vjerojatno ste čuli za ljude koji su u lutriji osvojili okrugli iznos, potrošili novac, a potom se vratili starom načinu života. Ovo je živi primjer nedostatka dugoročne strategije i mogućnosti mudro raspolaganja raspoloživim sredstvima. Mnogi od nas su upoznati s ovim problemom.

Autor knjige, Stuart Lucas, nije samo financijski savjetnik, već vodi obiteljsku tvrtku Carnation. Svi njegovi savjeti testirani su u praksi. Govori čitateljima kako povećati kapital, zaštititi sreću, ulagati bez gubitaka, odabrati savjetnika i izbjeći mnoge pogreške u planiranju.

Kupi na Amazon.com

6. “Tajni novac novca. Kako napraviti pametne financijske odluke, “David Kruger

Što više novca, to se više financijskih problema pojavljuju. Mi trošimo više nego što si možemo priuštiti, kunem se i frustrirani smo zbog novca, nemamo besmislenih kupnji. David Kruger kaže kako razviti zdrav stav prema novcu i kompetentno ih odbaciti. Ovo je uzbudljiv vodič za one koji žele poboljšati svoje financijsko stanje, ali ne razumiju kako to učiniti.

Kupi na Amazon.com

7. “Ne gubite! Što je “otac” Kiyosaki šutio? “, Isaac Becker

Knjiga o tome kako povećati svoje dobro. Ova zbirka korisnih savjeta stručnog financijskog savjetnika za čitatelje koji namjeravaju napraviti prilično velike investicije. Prednosti i nedostatci raznih alata za spremanje i ulaganje novca detaljno se raspravljaju: depoziti, obveznice, dionice, osiguranja i sredstva.

Kupite na Litre.ru Kupi na Amazon.com

8. “Rast novca”, Niall Ferguson

“Uspon novca” razlikuje se od ostalih knjiga u ovoj zbirci – u njemu nećete naći praktične savjete. Ova je knjiga o tome što je novac, koji put su prošli od antike do naših dana. Financijska povijest svijeta jasno pokazuje gdje postoje opće zablude o ekonomskim procesima i koji događaji dovode do gospodarskih kriza. Čekaš fascinantnu prezentaciju i mnoge zanimljive činjenice.

  11 djela engleske književnosti koja vrijedi čitati svima

Kupite na Litre.ruKupi na Amazon.com

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤