7 tapaa käyttää Windows-sovelluksia ja pelejä Macissa

Jopa OS X: n hurskas fanit joutuvat joskus käyttämään “vihollisia” Windowsia. Tilanne on erilainen: tarpeesta käyttää pankkiasiakkaita ja yritysohjelmistoja ennen pelien pelaamista. Windowsissa kirjoitettuja sovelluksia voidaan käyttää monin tavoin käyttämällä sekä kolmannen osapuolen työkaluja että Applen omia ratkaisuja.

Perinteisesti ne voidaan jakaa kolmeen luokkaan: Windowsin täydellinen asennus, Windows-ohjelmistokehityksen virtuaalikoneiden ja emulaattoreiden käyttö. Jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa ja haittansa, joten tarkastelemme kaikkia niitä, jotta voit valita sinulle sopivimman.

Windowsin asennus Boot Camp -ohjelmalla

Varsinkin surkeille, jotka eivät pysty murtamaan kaikkia siteitä Windowsin kanssa, Apple loi Boot Camp Assistant -apuohjelman, jonka avulla voit valmistautua Mac-tietokoneeseen Windowsin asennukseen ja itse asiassa asentaa sen. Samanaikaisesti levylle luodaan erillinen osio, jonka ansiosta molemmat käyttöjärjestelmät toimivat itsenäisesti toisistaan.

Screenshot of 2016-02-03 klo 15.31.40

Tarvitset 50 Gt vapaata tilaa ja Windowsin käynnistyslevykkeen. Asennusprosessi itse on hyvin yksinkertainen, sinun tarvitsee vain seurata ohjatun kehotteen ja odottaa loppuun. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen sinulla on käytössäsi täydellinen Windows-versio, kuten tavallisella tietokoneella. Jatketaan asentaa tarvittavat sovellukset tai pelit – ja voit käyttää niitä. Lisätietoja vaatimuksista ja tuetuista versioista löytyy täältä.

Boot Campin edut

 • Suorituskykyä. Koska kaikki Mac-resurssit käyttävät vain yhtä käyttöjärjestelmää, saamme maksimaalisen suorituskyvyn.
 • Yhteensopivuus. Täysipainoisen Windowsin ansiosta se on täysin yhteensopiva kaikkien sovellusten ja pelien kanssa.

Boot Campin haitat

 • Uudelleen käynnistysvaatimus. Käynnistä Windows, sinun on käynnistettävä Mac joka kerta.
 • Integraation puute. Windows ei tue HFS + -tiedostojärjestelmää, joten sitä ei voi käyttää OS X -tiedostoista eikä päinvastoin.

Virtuaalisten koneiden käyttäminen

Tällä menetelmällä on paljon yhteistä edelliseen verrattuna, mutta hieman erilaisessa toteutuksessa. Sen avulla saamme myös täysimittaisen käyttöjärjestelmän, mutta sitä ei ole asennettu oikeaan laitteistoon vaan virtuaaliseen laitteistoon. Erityisohjelmisto (virtuaalikone) jäljittelee laitteistoalustaa Windows-käyttöjärjestelmälle, valitsemalla joitakin Mac-resursseja ja osoittautuu, että yksi käyttöjärjestelmä toimii toisen sisällä.

  如何将必要的窗口放在其他窗口的顶部

On olemassa useita virtuaalikoneita, sekä maksettu että vapaa. Työperiaatteella ne ovat samankaltaisia, ja erot ovat merkityksettömiä ja koostuvat enemmän toiminnallisuudesta. Windows on asennettu käynnistyslevykkeellä tai fyysisellä tallennusvälineellä. Valitse määrä resursseja, jotka olet valmis jakamaan vieras käyttöjärjestelmä (CPU, muisti, levytilaa), ja sitten asentaa Windows tavalliseen tapaan, ja haluttu sovellus ja käyttää ikkunassa tai koko näytön, milloin tahansa vaihtamalla OS X ja Windows.

Parallels Desktop

Screenshot of 2016-02-03 at 18.53.17
parallels.com

Ehkä “makovodov” virtuaalikoneen suosituin. Paralleleita päivitetään säännöllisesti, toimii aina nykyisten OS X- ja Windows-versioiden kanssa ja sillä on lisätoimintoja, kuten hybriditila, kun OS X- ja Windows-rajapinnat näytetään samanaikaisesti näytöllä ja sovellukset käynnistetään riippumatta niiden lisävarusteista. Lisäksi ohjelma voi käyttää Windowsia Boot Camp -osiosta, mikä on kätevää, jos haluat käyttää mitä tahansa sovellusta tai dataa ilman uudelleenkäynnistystä.

Ohjelman haittapuoli on, että Parallels ei ole vapaa. Nuorempi versio maksaa sinulle 79,99 dollaria.

VMware Fusion

Kuva / vmware.com /
vmware.com

Toinen kaupallinen ratkaisu OS-virtualisointiin. VMware Fusion -ohjelman tärkein ominaisuus on Exchange-ohjattu toiminto, jonka avulla voit siirtää koko ympäristöä Windows-tietokoneesta virtuaalikoneeseen ja jatkaa sovellusten käyttämistä Macissa. Asennetuilla Windowsilla on yhteinen leikepöytä OS X: llä sekä pääsy tiedostoihin ja verkkoresursseihin. Sen sovellukset on integroitu täysin OS X: n (Spotlight, Mission Control, Exposé) toimintoihin. Lisäksi se tukee Windowsin käynnistämistä Boot Camp -osiosta.

VMware Fusion maksaa 6 300 ruplaa, mutta ennen kuin ostat, voit tutkia sen ominaisuuksia ilmaisella kokeilulla.

VirtualBox

VirtualBox
virtualbox.org

Jos suunnitelmasi eivät sisällä ylimääräisiä kuluja Windows-sovellusten suorittamiseen, sinun on valittava Oracle-ohjelmiston VirtualBox. Verrattuna maksullisiin analogeihin verrattuna sillä on paljon vähemmän kykyjä, mutta yksinkertaisiin tehtäviin se soveltuu hyvin. Jos haluat integroida OS X -järjestelmän toimintoihin, se ei ole sen arvoista, mutta perusasiat, kuten yleiset leikepöydät ja verkkoihin liittyvät resurssit, ovat saatavilla täältä. Ilmainen VirtualBox täysin oikeuttaa kaikki sen rajoitukset.

  10 protectores de pantalla geniales para tu Mac

Virtuaalisten koneiden edut

 • Kahden käyttöjärjestelmän samanaikainen käyttö. Sinun ei tarvitse käynnistää Macia uudelleen Windows-sovellusten suorittamiseen.
 • Tiedostojen jakaminen. Koska Windows toimii OS X: n sisällä, tiedostojärjestelmien tukemisessa ei ole ongelmia.

Virtuaalisten koneiden haitat

 • Pieni tuottavuus. Koska Macin resurssit jaetaan kahden käyttöjärjestelmän välillä, sovellusten suorituskyky on huomattavasti alhaisempi, etenkin uusimpiin tietokoneisiin verrattuna.
 • Yhteensopivuusongelmat. Jotkin sovellukset (useimmiten pelit), jotka edellyttävät suoraan laitteistoa, eivät välttämättä toimi oikein tai eivät toimi ollenkaan.

Käyttämällä emulaattoreita

Emulaattoreilla kaikki on täysin erilainen kuin virtuaalikoneilla ja Boot Campilla. Pikemminkin niillä on jotain yhteistä virtuaalikoneiden kanssa, mutta ne eivät ainoastaan ​​emuloi Windowsia, vaan vain ne ohjelmistokomponentit, jotka ovat välttämättömiä halutun sovelluksen toiminnalle. Meillä ei ole täydellistä käyttöjärjestelmää eikä pääsyä sen toimintoihin: saamme tietyn yhteensopivuustason, joka mahdollistaa Windows-sovelluksen suoran käytön OS X: ssä.

Kaikki emulaattorit toimivat samalla periaatteella. Sovelluksen asennus setup.exe-ohjelman kautta alustetaan ja tarvittavat käynnistysparametrit määritetään prosessissa ja tarvittavat kirjastot ladataan automaattisesti. Tämän jälkeen Launchpadissa näkyy sovelluskuvake, joka toimii samoin kuin kaikki alkuperäiset OS X -ohjelmat.

WineBottler

Kuva / winebottler.kronenberg.org
winebottler.kronenberg.org

Tämä emulaattori voi muuntaa .EXE-tiedoston OS X -yhteensopivaksi sovellukseksi. Myös WineBottlerin avulla voit ladata automaattisesti joitain jo määritetyistä Windows-pohjaisista sovelluksista. Se on täysin ilmainen ja yhteensopiva OS X El Capitanin kanssa.

viinileili

Screenshot of 2016-02-03 at 20.37.07

Toinen emulaattori, joka, kuten edellinen, käyttää viinikirjastoja satamien luomiseen. Verrattuna edelliseen ratkaisuun Wineskinissa on enemmän asetuksia ja parempien parametrien hienosäätö. Selosimme yksityiskohtaisesti sen kokoonpanosta ja käytöstä erillisessä artikkelissa.

Crossover

Kuvakaappaus 2016-02-03 klo 20.45.57

Kaupallinen emulaattori, jonka kehitystiimi on jo mukautanut ja määrittänyt sinulle paljon suosittuja Windows-sovelluksia ja pelejä. CrossOverilla on ystävällinen käyttöliittymä, joka poistaa tarpeet kaivamaan asetuksia ja käsittelemään mahdollisia virheitä. Ainoa negatiivinen – se maksetaan. Lisenssi maksaa 20,95 dollaria, mutta 14 päivän kokeilujakso.

  ניצוץ עבור Mac – לקוח דוא”ל חינם, וזה נחמד לשימוש

Emulaattoreiden edut

 • Et tarvitse Windows-käyttöoikeutta. Emulaattorit suorittavat sovelluksia yhteensopivuuskerroksen kautta, joten lisensoitua kopiota käyttöjärjestelmästä ei tarvita.
 • Suorituskykyä. Jälleen resurssien säästämisen takia, että virtuaalikoneet käyttävät täydellistä Windows-järjestelmää, saamme paremman suorituskyvyn kuin heillä.

Emulaattoreiden haitat

 • Vaikeus asettaa. Jotta voit käyttää Windows-sovelluksia, sinun on ensin määritettävä ne, eikä tämä ole aina helppoa, varsinkin peleissä.
 • Yhteensopivuusongelmat. Joissakin tapauksissa sovellukset (usein resurssitehokkaat) eivät välttämättä toimi oikein tai eivät toimi ollenkaan.

Mitä valita

Mitä lopulta valita tällaisesta lajikkeesta? Tähän kysymykseen ei ole yhtään vastausta. Joka tapauksessa sinun täytyy rakentaa tarpeitasi, mutta suositukset ovat yleensä seuraavat.

 • Boot Camp sopivat ennen kaikkea pelaajille sekä käyttäjille, jotka tarvitsevat maksimaalisen suorituskyvyn ja yhteensopivuuden ohjelmiston kanssa. Käynnistä Mac uudelleen – ja saat täyden tietokoneen Windowsilla.
 • Virtuaalikoneet auttaa molempiin käyttöjärjestelmiin samanaikaisesti. Uhri suorituskykyä, mutta vältetään uudelleenkäynnistykset ja saada hyvää integraatiota.
 • emulaattorit voidaan suositella vain yksinkertaisiin tehtäviin ja harvoihin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi, kun pari kertaa kuukaudessa sinun täytyy käyttää pankki-asiakas tai satunnaisesti ponostalgize suosikki peli.

Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto ja kommentteihin kerrotaan, millaisia ​​tarpeita Windows-pohjaisia ​​sovelluksia käytetään Macissa ja miten niitä käytetään.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤