Hogyan készítsünk házi túrót a tejből vagy a kefirből? 6 egyszerű út

11 fő szabály az ízletes házi túróból

1. A túró kétféleképpen elkészíthető: fűtéssel és nélkül. Az ízlés és a kényelem kérdése. Azonban a fűtött túró kevésbé könnyű.

2. Ha tésztát készít a tejet, vegye rusztikus. Különösen, ha a receptet meg kell savanyítani. De bármilyen zsírtartalmú tejet tárolhat. Minél zsírosabb, annál nagyobb lesz a túró.

3. Kefír is, minden zsírt bevenni. A lejárt kefir csak akkor használható, ha felmelegíti.

4. A túró mennyisége és íze az eredeti termék minőségétől függ. Tehát tej vagy kefir vásárlásakor nem szabad kipróbálni.

5. Túrót főzzünk serpenyőben vagy vízfürdőben. Ez ismét a kényelem kérdése. A sütési folyamat leírása egy vízfürdőben, amelyet a kefir túrós receptjeiben talál.

6. Finomítsa a tejtermékeket jobban egy alumínium vagy rozsdamentes acélból készült serpenyőben vastag aljjal. A zománcozott ételek nem illenek bele: minden benne éghet.

7. A túrószemcséket egy roncsos réteggel borított szűrőn szórjuk. A szűrőn lévő edényt vagy más kapacitást a szérum leeresztéséhez.

8. Ha a túrót néhány óra alatt, vagy még enyhén elhagyja a szűrőn, akkor nedves lesz.

9. Ahhoz, hogy a túrát szárazon és morzsoljuk, meg kell kötni a géz végeit, és néhány órára, vagy akár egész éjszaka kell lerázni a csomagot a mosogatóba vagy a serpenyőbe. Az idő az Ön preferenciáitól függ: minél hosszabb lesz a szérum, a szárító túró lesz.

Hogyan készítsünk túrót

10. És hogy a túró megtartotta az alakot, lehetséges elnyomás alá helyezni.

11. A házi túrórt a hűtőszekrényben legfeljebb négy napig tárolják.

1. Házi túró tejből

Ez a hagyományos túrókészítés módja.

Az összetevők

  • 2 liter tej.

Ebből mintegy 400 gramm túró.

előkészítés

Hagyja a tejet meleg helyen 1-3 napig. Ne keverje össze. Az idő a szobahőmérséklet függvénye: a melegebb, annál gyorsabb a tej. A folyamat felgyorsításához hozzáadhatunk tejet 2 evőkanál tejfölt vagy egy szelet fekete kenyeret.

A tej nem lehet savanyú a hűtőszekrényben. Ott kellemetlen szagot kap, és keserű lesz. Ha észreveszi, hogy a hűtőben lévő tej elkezd meggyűrődni, akkor jobb, ha kijön, hogy megfelelő körülmények között besurrant.

A savanyú tej puha, vastag zselé lesz, és körülötte megkezdődik a tejsavó. Helyezze a tejet egy serpenyőbe, és tegye alacsony hőt.

Házi túró a tejből

Cook, alkalmanként megkeverve. Ne melegítse túl a tejet, legyen valami meleg. 10-15 perc után a főzés kezdetétől a serpenyőben kezdődik, hogy a grillek a túró. Távolítsa el a serpenyőt a hőtől, és hagyja, hogy álljon még egy ideig. Ezután toljuk a túrót egy szűrőanyagra, és hagyjuk üríteni.

2. Házi készítésű túró tej nélkül melegítés nélkül

A kész túró szelídbb lesz, mint az első esetben.

Az összetevők

  • 2 liter tej.

Ebből mintegy 400 gramm túró.

előkészítés

Hagyja a tejet savanyítani, mint az első módszerben. Ne melegítsen meg egy vastagabb tömeget, de azonnal dobja vissza a gézre.

3. Házi túró tejből és citromból

A citromleveknek köszönhetően a tej sokkal gyorsabb lesz.

Az összetevők

  • 2 liter tej;
  • 1 citrom.

Ebből mintegy 350 gramm túró.

előkészítés

Öntsük a tejet egy serpenyőbe. Ha rusztikus tejet használ, akkor forralnia kell, és le kell égetni. Ha a tej már pasztőrözött, akkor csak melegítse, de ne forralja meg.

Préselje ki a levest a citromból – körülbelül 60 ml-t kell kapnia. Ezután egy vékony csepegésbe öntsük a citromlevet a tejbe, és keverjük össze. Szinte azonnal, a savó elkezd különülni, és a véralvadék megjelenik. Amint ez megtörténik, távolítsa el a serpenyőt a tűzről.

Házi túró tejből és citromból

Hagyja néhány percig hűlni. Vigye át a túrót egy szűrőanyagra, és hagyja, hogy a szérum lefolyjon.

Házi túró tejből és citromból

4. Házi túró tejből és joghurtból

A Kefir szintén hozzájárul a tej gyors lecsökkentéséhez. Az ilyen keverékből nagyon puha és finom terméket kapunk.

Az összetevők

  • 1 liter tej;
  • 1 liter kefir.

Ebből mintegy 300 gramm túró.

előkészítés

A tejet melegen forraljuk fel. Amikor megjelenik az első buborék, vegye le a serpenyőt a hőről és öntsön kefirbe. Keverjük össze és hagyjuk teljesen lehűlni.

Ezt követően a szérum és a túrórács jelenik meg a serpenyőben. Ugyanúgy kell őket elhelyezni, mint minden más módszerrel, egy gézzel fedett szemcsés anyaggal.

5. Házi túró joghurtból

A fűtött kefirből meglehetősen sűrű és morzsalékos túró kap.

Az összetevők

  • 1 liter kefir.

Ebből mintegy 200 gramm túró.

előkészítés

Két különböző átmérőjű edényre lesz szüksége. Az egyiknek szabadon kell illeszkednie a másikba. Töltse fel a nagy edényt félig tele. Hozd a forró vizet magas hő hatására.

Egy másik serpenyőben öntsön kefirt. Forralás után tegyen egy kis serpenyőt egy nagy serpenyőbe, és melegítse fel a joghurtot alacsony hőfokon.

Házi túró joghurtból

A Kefirnek túrós és tejsavóvá kell válnia. Ha ez megtörténik, távolítsa el a serpenyőt a hőtől és hagyja 10 percig. Vigye át a túrót egy szűrőanyagra, és hagyja, hogy a szérum lefolyjon.

6. Házi túró fagyasztott joghurtból

A fagyasztott kefirből pedig egy finom sajtot hasonlítunk. Zsírokkal, podsolitokkal keverhető, és szendvicsek készítéséhez használják.

Az összetevők

  • 1 liter kefir.

Ebből mintegy 200 gramm túró.

előkészítés

A legjobb, ha egy kefiret készítesz egy csomagban: a palack megrepedhet a fagyás alatt, és a megkövesedett kefir nehéz lesz kivonatolni. Ha csak palackozott joghurtot kapsz, csak öntsd be celofán zsákba, és szorosan kösse össze.

Tedd a táskát a fagyasztóba az éjszakára. A Kefirnek jégdarabnak kell lennie. Ha 10-12 óra alatt a kefir nem válik szilárdvá, mint kő, akkor azt jelenti, hogy nem megfelelő. Egy ilyen termékből kap egy folyékony túró, amely a tejföllétre emlékeztet.

Óvatosan vágja le a csomagolást, tegye be a tartályt egy szűrőanyagra és gézre zárja.

Hogyan készítsünk házi túrót a joghurtból?

Hagyja a joghurtot szobahőmérsékleten, amíg teljesen fel nem olvad.

Hogyan készítsünk túrót a joghurtból?