Hogyan szalonnás szalonnát: 3 ideális módja

Hogyan válasszuk ki a szalonnát

A megfelelő zsír kiválasztásához jobb, ha a piacon vagy a boltban megy. Először is figyeljen a színre: fehérnek vagy rózsaszínnek kell lennie, de mindig homogénnek kell lennie. A zsírok vékony, sima, sörték nélkül, és lehetőleg egy állatorvos bélyegzőjével kell rendelkezniük.

Szagolja a szalonnát. A friss termék illata vékony, édes és tejszerű. Egy adott íz jelenléte azt jelzi, hogy a zsír a vaddisznóból származik. A fűszerek nem távolíthatják el a szagot, ezért jobb, ha megtagadja a vásárlást.

A köveket késsel, villával vagy egy mérkőzéssel átitassa. Ha könnyű vagy kevés ellenállással átforr, akkor a termék megérdemli a jóváhagyását.

Vásárlás után a sertészetet folyó vízzel le kell öblíteni, törülközővel alaposan meg kell szárítani, és folytatni kell a főzési folyamatot.

Mire kell hozzáadni a szalonnát?

Sóval, fokhagymával, babérlevél, kömény, kapros mag, sőt hagymakrém és cukor.

A pácolás során ne féljen túlzásba sóval. A zsír főbb plusz, hogy felszívja annyi sót, amennyire szüksége van.

Hogyan szalonnát szalonnál?

Otthon, a szalonnát három fő módon lehet sózni:

 1. Csak dörzsölje sóval, és – a klasszikus változatban – fokhagymát és borsot, amely az ételhez fűszeres ízeket és aromákat ad. A száraz úton történő főzés egyszerű és gyors. Olyanoknak fogják megfelelni, akik nem szeretik sok időt tölteni a konyhában. De érdemes megemlékeznünk arról, hogy ez a zsír legfeljebb egy hónapig tárolható.
 2. Helyezzük sós lében. Ez egy időigényesebb folyamat: először sóoldatot préseljünk, majd szalonnával áztatjuk, majd fűszerekkel töltöttük. De a munkát teljes egészében kifizetik: a termék kíméletes és kb. Egy évig tárolható.
 3. szakács. Ez a módszer csökkenti a paraziták általi fertőzés kockázatát. Ez a zsír legfeljebb hat hónapig tárolható. Ha pedig hagymás héjjal hegeszted, akkor ízlés szerint megkóstolhatja.

By the way, nem számít, milyen módon választja, meg kell tárolnia a kész zsírt a fagyasztó.

1. Zselék fokhagymával

Hogyan szalonnát szalonnával fokhagymával

Az összetevők

Hozzávalók fokhagymás sertéshez

 • 1 kg zsír;
 • 200 g sót;
 • 20 g fekete őrölt bors;
 • ½ fokhagymát.

előkészítés

Szelet csík 4-5 cm széles kefével.

Vágja a szalonnát kis kockákkal

Tegyen keresztmetszetet minden sávba. A mélység valamivel több, mint a darab közepén.

Minden egyes keresztmetszetben készítsd el

Egy mély tárolóedénybe öntsön minden sót. Tegye ott a sertést és sót mindenfelé.

sózzuk nagyon sokat a zsírral

Top paprikával. Kívánt esetben vörös és fekete keveréket használhat.

Hogyan sószalonna: megszórjuk a borsot

Hámozzuk le és vágjuk a fokhagymát 1-2 mm vastag szeletekre, és tegyük szeletekre.

Vigyük át a sertést egy edénybe, és tegyük a hűtőbe 3-4 napig.

Salo készen áll. A legfinomabb fekete kenyérrel.

A további tárolás érdekében tisztítsa meg vagy öblítse le a felesleges sót, csomagolja be a zsírt egy ruhával, tegye a zsákba, majd a fagyasztóba.

2. Zsíros sós lében

Hogyan sós szalonnát sós lében
mag.relax.ua

Az összetevők

 • 2 kg zsír;
 • 5 pohár vizet;
 • 200 g sót;
 • 1 fej fokhagyma;
 • 4 babérlevél;
 • borsot és más fűszereket – ízlés szerint.

előkészítés

Salo öblítse le, szárítsa meg és vágja apró darabokra, hogy könnyen átjusson a nyakába. A darab optimális vastagsága 5 cm.

Készítsük elő a sós vizet. Öntsünk 5 pohár vizet egy serpenyőbe, öntsünk sót, tüzet és forraljuk fel. Távolítsa el a hőtől és hűtsön.

A fokhagymát szeleteljük és szeleteljük őket zsíron. Távolítsa el a babérlevéleket, és szárítsa meg őket.

Tegye a sertészetet egy üvegbe. Ne próbálja szorosan összecsukni a darabokat: a zsír megsérülhet. Fektesse a zsírrétegeket a babérlevél és a fekete bors.

Öntsük a sós vizet az edénybe úgy, hogy teljesen lezárja a zsírt, és fedje le a fedelet. Teljesen zárni nem szükséges: a zsír belégzése. Tároljuk 3 napig szobahőmérsékleten, majd szorosan zárjuk le a fedelet, és 3-5 napig tegyük a jeget a hűtőszekrénybe (ha nagyon félünk a parazitáktól, hosszabbítsuk meg az időt 3 hétig).

Ezután vegye ki a zsíron az edényből, szárítsa meg papírtörülközőkkel, és fűszerezze. Használhat vörös földbort, köményt, paprikát. Ezután csavarja be a szalonnát egy papírdarabba vagy táskába, és tegye be a fagyasztóba. Egy nap alatt a zsír készen áll.

3. Zsír hagymás héjban

Hogyan zsírtalanítsuk a zsírt a hagymás héjban
toptuha.com

Az összetevők

 • 1 liter víz;
 • 2 adagnyi hagymás héj;
 • 3 babérlevél;
 • 200 g sót;
 • 2 evőkanál cukrot;
 • 1 kg zsír közbenső réteggel;
 • 4 borsó édes paprikával;
 • 3 gerezd fokhagyma;
 • paprika, paprika keverék – ízlés szerint.

előkészítés

Öntsük a vizet a serpenyőbe, adjunk hozzá mártott héjas hagymákat, babérlevéleket, sót, cukrot. A keletkező keverék forraljuk fel, tegyük a szalonnát, és fedjük le egy lemezt úgy, hogy belefulladjon a folyadékba.

A keveréket ismét forraljuk fel, és forraljuk további 20 percig egy kis tűzön. Miután eltávolította a serpenyőt a tűzről, hűtsük le és 12 órán át hideg helyre tegyük.

Távolítsuk el a zsírt, szárítsuk meg, és keverjük össze apróra vágott fokhagymával, paprikával és paprika keverékkel. Csomagolja be a kész zsírt filmben vagy zsákban, és tegye be a fagyasztóba.

Tálalás előtt, tartsa a zsírt szobahőmérsékleten 5 percig, és szeletelje vékony szeletekre. A legjobb, ha ezt a zsírt kombináljuk a fekete kenyérrel és a mustárral.

Olvassa el:

 • Hogyan készítsünk finom házi gombócokat →
 • Hogyan lehet sütni finom burgonyát →
 • 8 módja a gyors és finom sós heringnek →
Loading...