Hogyan válasszunk egy konyhát, így később nem szabad megbánni semmit

Hogyan kell figyelembe venni az összes árnyalatot

A modern konyha lehetővé teszi, hogy olyan helyet hozzon létre, amely megfelel a tulajdonos egyedi igényeinek. Mielőtt elkezdi keresni a megfelelő konyhai fejhallgatót, fontolja meg néhány fontos kérdést:

 • Meg kell javítani az épületet? Ha igen, akkor a konyhai egység megvásárlása előtt le kell zárulnia.
 • Részletesen fontolja meg a jövő bútorainak berendezéseit és méreteit, amelyek nem foglalhatnak el a helyiségek területének több mint 20% -át.
 • Milyen technológiát (beleértve a beépített és a kis háztartást), amire szüksége van, és hol fogják megtalálni? Csatlakoztatnia kell csöveket és aljzatokat?
 • Mennyi hely van az eszközök, élelmiszerek, háztartási cikkek tárolására? Gondolj arra, hogyan tudod funkcionálisan kihasználni a rendelkezésre álló helyet a sarokszekrények, fiókok, kiegészítő polcok, további hálós kosarak rovására.
 • Gondold végig, hogy hol lesz az étkező, és milyen bútorok alkalmasak erre. Ha a terület lehetővé teszi, nagyméretű kerekasztal és helyhez kötött székek elhelyezhetők. Egy kis konyhában használhat egy összecsukható vagy kihúzható asztalt, egy bárpultot, stílusos összecsukható széket.
 • Vannak nem szabványos sarkok, szegélyek, fészkek a konyhában? Hogyan fogod használni őket?

Miután a költségvetés kiszámításra került, és a jövőbeni konyha általános kívánságait meghatározza, a részletes tervezést és anyagkiválasztást folytathatja.

A konyha elrendezését tartalmazza

L alakú konyha

Az L-alakú elrendezés kényelmes a konyhaterület funkcionális felosztásához, megtartva a szabad mozgás lehetőségét és két kulináris szakember egyidejű elhelyezését a munka háromszögben (tárolóhely, mosogatózóna, főzőzóna).

Ez egy klasszikus lehetőség a szobák számára, amelyek alakja közel van a térhez. A nehéz helyzetben lévő zónák optimális kihasználása a sarokszekrényekben visszahúzható többszintű rendszerek segítségével lehetséges.

Hogyan válasszunk konyhai készletet: L-alakú konyha
remont-volot.ru

U alakú konyha

Megfelelő méretű négyzet vagy téglalap alakú helyiségekhez alkalmas, ahol nagy mennyiségű tárolórendszert és konyhai berendezéseket kell elhelyezni.

A kényelmes működés érdekében a párhuzamos konyhai vezetékek optimális hosszúsága legalább másfél és legfeljebb két méter lehet, és az összekötő zóna közöttük meg kell haladnia a 2,5 métert.

A konyha kiválasztása: U alakú konyha
mebelfeo.ru

Lineáris konyha

Ideális szűk helyiségekben, amelyek kevesebb mint két méter szélesek és összesen 6-12 négyzetméter területet tartalmaznak. Ahhoz, hogy hatékonyan használhassa a teret a konyhai készlet pultjánál, elhelyezheti a beépített technikát, az edények meghatározásához a csúszó rendszereket és a termékekhez – a felső szekrényeket.

A kutyáknak vagy macskáknak rendeljen egy speciális adagolót, amelyet az alsó szájkosárból kihúztak.

A legjobb megoldás az ilyen tárgyak rendezése: hűtő, munkaasztal, mosogató, második munkaasztal és tűzhely. A kis konyhákban az összecsukható étkezőasztal az ellenkező falra van szerelve, így felszabadítva a hasznos helyet.

Hogyan válasszunk egy konyhát: egy lineáris konyha
foradesign.ru

Sziget és félszigetes konyhák

Az ilyen elrendezés figyelembe vehető legalább 20 négyzetméter területű helyiségekben. A hagyományos szigeti konyhákban középen egy mosogatóval vagy kályhával ellátott asztal található, és a félsziget közepén egy bárpult jelenik meg. Természetesen minden tulajdonos maga dönti el, hogy milyen funkciókat tölt be a szigetére vagy a félszigetére.

  A majonéz pótlása: 14 eredeti változat

Az önálló munkaterület optimális mérete egy 120 cm-es oldal, a félsziget standard hossza 120-180 cm, általában 60 cm-es két vagy három konyhai modul.

Hogyan válasszunk konyhát: sziget és félszigetes konyhák
foradesign.ru

Dupla fedélzeti konyha

Ez az egyetlen módja a hosszú távú helyiségnek a lehető leghatékonyabb használatára. Alkalmas legalább 9 négyzetméteres és legalább 2,5 méter széles konyhákhoz. A konyhai egység felszerelése után a folyosó szélessége nem lehet 120 cm-nél kisebb.

Ha unatkozik a tollal, akkor válassza a Push gombot a rendszer megnyitásához. Az ajtók könnyed érintésre reagálnak, és csendesen és simán nyitnak.

Kényelmes megoldás a konyha egyik oldalára helyezni a lemezt és a mosogatót, a másik oldalon pedig a hűtőszekrény. Vagy például a bal oldali falon egy hűtőszekrényt helyezhet el mosogatóval, jobbra pedig egy táblával, amely egy vágóasztalt tartalmaz.

A kétsoros elrendezés egyetlen hátránya az egyértelműen meghatározott étkező hiánya.

Milyen konyhát választani: egy kétsoros konyha
foradesign.ru

Hogyan válasszunk anyagot egy konyhai készlethez?

A konyha burkolata és homlokzata

A konyha legnépszerűbb és legköltségesebb anyagai ma az MDF (finom részecskefrakció) és a forgácslap (forgácslemez). Mindkét lehetőség lehetővé teszi a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő minőségi termék előállítását.

A pecsét speciális pecsétje megakadályozza a nedvesség és a por belépését a konyhabútorba. Rendelhetõ csomaggal együtt vagy külön megvásárolható.

Mégis a homlokzatok és épületek esetében ajánlott MDF-et használni, amely műanyag, furnérozott, zománcozott, akril vagy PVC filmmel borítható. Ez az anyag viszonylag olcsó, szerkezete ugyanolyan, mint egy természetes fa. A különböző impregnálás és összetevők miatt az MDF-nek fontos tulajdonságai vannak az agresszív konyhák környezetében: jó ellenállóképesség a gombáknak és a penésznek, a nedvességállóságnak, a kiváló hőmérsékleti toleranciának.

By the way, a hőmérsékletről. Ügyeljen arra, hogy 2,5 cm távolságot hagyjon a tűzhely között (nem vonatkozik a beépített technológiára, amely speciális hűtőrendszerrel van felszerelve) és a szomszédos konyhai modulokkal. Ez javítja a szellőzést és védi a fülhallgatót. A kialakított rés speciális betétekkel zárható.

Melyik konyha választani
kuhni-anons.ru

A fényes homlokzatok nagyon lenyűgözőek, de gyorsan ujjlenyomatokkal borítják és napi gondoskodást igényelnek. Előnyben részesítik a matt felületeket.

Ha nem hagyományos vagy drága homlokzatokkal rendelkező konyhát választott, akkor a megrendelés kézhezvételekor biztosítsa magának és ellenőrizze a megrendelés számát, méretét és görbületét. Még akkor is, ha a cég képviselői biztosítják, hogy minden rendben van. Miután aláírta a dokumentumokat a recepción a konyhában, hogy bizonyítsa a jelenlétét a házasság lesz probléma.

  Hogyan lehet megkülönböztetni egy igazi iPhone-t a hamisítványtól

asztallap

A munkafelületeknél jobb, ha 6-10 cm vastagságú asztalvastagságot választanak, és 4 cm-es étkezőasztaloknál elegendő.

Ne felejtse el, hogy a pulton lévő terhelés nem haladhatja meg a 23 kg-ot.

A legpraktikusabb anyag mesterséges kő lesz. Sokkal könnyebb és gazdaságosabb, mint a természetes analógok, de nem kevésbé tartós. A mesterséges kő lehetővé teszi, hogy szimuláljon bármilyen sziklát, és készítsen sima asztali tetejét különböző formákban, látható kötések és varratok nélkül.

Konyhai kötény

A kötény védi a munkaterület falát a nedvességtől, a zsírok fröccsenésétől, az égetett és más szennyeződésektől. A kötény átlagos magassága 48-60 cm Az ár, a minőség és a tartósság aránya ideális anyag a kerámia, amely évtizedekig szolgál.

Ha a költségvetés korlátozott, akkor egy pasztell színekkel rendelkező, olcsó konyhai készletet vásárolhat, és mint tervezési akcentust, válassza a leghatékonyabb prémium kötényt. Hozzáad egy belsőséget a kiemeléshez.

Hogyan válasszunk egy konyhát: konyhai kötényt
commons.wikimedia.org

Hogyan ésszerűen használják a konyhahelyet

A konyhában a leginkább megvalósítható lehetőség egy tágas függesztett szekrény, amelyen egy összecsukható ajtó nyitható. Ebben a modellben rendezhet szárítót, polcokat élelmiszerek és ételek tárolására.

Ha a konyhában a gipszkarton belső válaszfalai vannak, akkor nem valószínű, hogy ellenállnának a szekrények súlyának. De a korlát horgokkal, hálós polcokkal, szemüvegtartókkal és papírtörülközőkkel – egészen.

Hogyan válasszunk egy konyhát: korlátokat
moikiasd.ru

Használjon fiókokat és kosarakat, amelyek kiegészíthetők egy jól megtervezett tartozékrendszerrel a konyhai eszközök és kis tárgyak pontos tárolásához.

Kiváló megoldás a sarokelemek, amelyek átlósan haladnak a fal túlsó sarkához. Háromszor több tárgyat tartalmaznak, mint a hagyományos dobozok, egyedi kialakításuk miatt.

Hogyan válasszuk ki a konyha: sarok fiók
kdm24.ru

A készlet sokkal hosszabb ideig tart, ha a táblák fiókjai metaboxák (fém oldalak) segítségével készülnek. A forgácslemez dobozai gyorsan használhatatlanná válnak az edények nedvességének és gravitációjának köszönhetően.

Szerelje fel a sarokszekrényrendszerbe egy karusszel – polcokat, amelyek egy mereven rögzített függőleges rúd körül forognak. Ez hasznos területet takarít meg, és nagyban megkönnyíti az ételek tárolását egy nehezen hozzáférhető helyen.

Hogyan válasszunk konyhát: körhinta
mebel-vibor.ru

Mit lehet megtakarítani a konyhák megvásárlásakor?

 • A szecessziós stílusú, sima homlokzatú lakások sokkal olcsóbbak, mint a klasszikusok, kifinomult bevonatokkal, rácsokkal és ólomüveg betétekkel.
 • A standard konyhák, amelyek nem egyedi megrendeléssel készülnek, 25-30% -kal olcsóbbak.
 • Óvatosan kiszámolja a szükséges szekrények szélességét. Például egy 80 cm-es szélességű konyhai modul 5-10% -kal olcsóbb, mint két 40 cm-es szekrény. Használja ki az ingyenes interaktív programokat a konyhák tervezéséhez és a bútorok költségének kiszámításához.
 • Az egyik lengőajtóval rendelkező modulok olcsóbbak, mint kettő.
 • A standard 60 cm magasságú szekrények 10-20% -kal olcsóbbak, mint a 72 vagy 92 cm-es magasságú modulok.
 • Dobd el néhány drága lógó szekrényt, felhígítva őket polcokkal és kényelmes és tágas asztalokkal.
 • Nézd meg a főbb konyhai bútorgyártók részvényeit. A weboldalakon gyakran bemutatott készletek, amelyek külön áron megvásárolhatók. Néha a kedvezmény 60-70% -ot ér el. By the way, olcsó konyha az állvány megvásárolható, és a bútor kiállításokon.
 • Tegyen kiváló minőségű, megbízható és kényelmes tartozékokat azokra a szekrényekre, amelyeket leggyakrabban használ. Drága útmutatókat lehet tenni a legnehezebb és legmélyebb dobozok edények, serpenyők és élelmiszerek. Minden mást meg lehet választani olcsóbb opciókat.
 • Ne feltétlenül vegyen drága tollakat a konyhabútorokhoz. A legfontosabb az, hogy horganyzott.
 • Ne vegye a konyhát azonnal az összes felszereléssel. A külön megvásárolt eszközök átlagosan 30% -kal olcsóbbak lesznek. Emellett képes lesz kiválasztani a megfelelő felszerelést.
 • Gondoltál a jövő konyhai készlet részleteire? Ne rohanjon megrendelni. Először is kérjen több vállalatot a költség kiszámolására és a konyha részletes leírására. Szánj időt és nézze meg a konyhai készletek gyártóinak véleményét. Gondosan olvassa el a szerződést egy nyugodt otthoni környezetben, ismerje meg az árnyalatokat.

  Hogyan rögzíthetünk egy telefonbeszélgetést iPhone és Android okostelefonon

Mit kell emlékezni a szerződés megkötésekor?

 • A szerződéshez mellékelni kell a konyhák összes elemének, méreteinek és értékeinek specifikációját.
 • A konstrukció vázlata a tervezői projektet összeállító vezető aláírásával szintén a szerződés szerves részét képezi.
 • A konyha vásárlásakor kérje az értékesítési bizonylatot, és tartsa meg a teljes jótállási időszakra (általában két év alatt).
 • A szerződésnek tartalmaznia kell a bútorgyártás idejét és a büntetések összegét késedelem esetén.
 • Készítsen külön jogi dokumentumot a konyhaszekrény felszerelésére és telepítésére, hogy képes legyen a vállalat (raktár) számára a számlára vonzani. Ügyeljen arra, hogy tisztázza, hogy a telepítés költsége magában foglalja-e a mosogató, a keverő, az elszívó csatlakoztatását. Kérdezze meg, hogy a vállalat rendelkezik-e szervizkel a jótállási és a garanciális kötelezettségek teljesítéséért.
 • Ha a vállalat (bolt) bérbe veszi az egyéneket, derítse ki, hogy ki lesz a felelős a garanciaért, ha a gyűjtő nem érkezik, vagy károsodást okoz a konyhában (például a cső áttörése miatt a szomszédok elárasztottak).

Tetszene neked? Aztán gratulálunk neked egy új konyha megvásárlásához, amely sok éven át szolgál majd!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top