16 δωρεάν υπηρεσίες και εφαρμογές για αρχάριους ελεύθερους επαγγελματίες

Αν ξεκινάτε μόλις τη μικρή επιχείρησή σας ως ελεύθερος επαγγελματίας, τότε η πιο σημαντική στιγμή για εσάς είναι ο προϋπολογισμός.

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες και εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να μετακινήσετε την επιχείρηση από αδιέξοδο και να εργαστείτε με το μυαλό.

Ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί κάθε πτυχή της επαγγελματικής σας δραστηριότητας: από την αυτοματοποίηση της διαχείρισης εργασιών και την παρακολούθηση της χρηματοδότησης έως την επικοινωνία με τους πελάτες και την προώθηση των υπηρεσιών τους.

Αυτό το άρθρο περιέχει τις πιο χρήσιμες, σημαντικές και δωρεάν εφαρμογές και υπηρεσίες που χρειάζεται ένας αρχάριος (και όχι αρκετά) ελεύθερος επαγγελματίας.

Πληρωμή για υπηρεσίες και τιμολόγηση

Για να πληρώσετε για τις υπηρεσίες τους, πρέπει να χρεώσετε. Για να χρεώσετε, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και να γράψετε τι ώρες έχουν δαπανηθεί για το τι και πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσετε για αυτό. Είναι επιθυμητό οι εν λόγω λογαριασμοί να είναι όσο το δυνατόν πιο ενημερωτικοί και διαφανείς. Δεν θέλετε ο πελάτης να έχει ερωτήσεις ή να σταθεί μαλλιά στο τέλος όταν βλέπει τι και πόσο πρέπει να πληρώσει.

Για την αυτοματοποίηση και την απλοποίηση της διαδικασίας τιμολόγησης, πολλές εφευρέσεις επινοήθηκαν, οι περισσότερες από τις οποίες απλοποιούν σημαντικά τη ζωή, αλλά απαιτούν οικονομικές εισφορές. Και δεδομένου ότι είστε αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας που πρέπει να ξεκινήσει με κάτι με έναν ελάχιστο προϋπολογισμό, συνιστούμε δύο δωρεάν υπηρεσίες.

1. Waveapps

αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας: Waveapps
Waveapps

Μια βολική εφαρμογή που σας βοηθά να δημιουργήσετε και να στείλετε επαγγελματικά καταρτισμένους λογαριασμούς σε μερικά κλικ. Σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε την κατάσταση των λογαριασμών και των εισερχόμενων χρημάτων σας, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε πότε πρέπει να πληρωθεί η επόμενη πληρωμή. Παρακολουθεί όχι μόνο τα κέρδη σας, αλλά και τα έξοδα με τη μορφή βολικών γραφικών αναφορών.

2. Τιμολόγιο Zoho

αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας Zoho Τιμολόγιο
Τιμολόγιο Zoho

Η Zoho έχει καθιερωθεί ως ο κύριος παίκτης στην αγορά παραγωγικότητας με ένα τεράστιο φάσμα εργαλείων για το CRM, τη διαχείριση έργων και τη συνεργασία. Το Zoho Invoice ενσωματώνεται εύκολα με άλλα προϊόντα Zoho, αλλά λειτουργεί και ως αυτόνομο προϊόν. Έχει δωρεάν σχέδιο για έναν χρήστη, ο οποίος δεν έχει περισσότερους από πέντε πελάτες. Ιδανικό για έναν αρχάριο ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποκτήσει μεγάλη βάση πελατών.

Διαχείριση χρόνου, εργασίες και έργα

Εάν έχετε πολλούς πελάτες, τότε ο αριθμός των έργων θα αυξηθεί. Κάποιος θα δυσκολευτεί να διαχειριστεί μαζί τους. Στο Διαδίκτυο, υπάρχουν πολλά χρήσιμα εργαλεία που βοηθούν στη διαχείριση ενός τεράστιου αριθμού έργων και καθηκόντων. Αλλά είστε ακόμα αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας και δεν μπορεί να αντέξει δαπανηρές λύσεις.

3. TMetric

αρχάριος freelancer TMetric
TMetric

Απλή υπηρεσία παρακολούθησης χρόνου με φιλική διασύνδεση. Το TMetric έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη διαχείριση των πελατών και των έργων σας. Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία είναι αρκετά απλή, σε αυτό μπορείτε να διαχειριστείτε τα καθήκοντα και τα έργα σας, δημιουργήστε τους πελάτες και να τους εκχωρήσετε σε ένα έργο, βάλτε τους προϋπολογισμούς για το έργο, λαμβάνουν λεπτομερείς εκθέσεις σχετικά με το χρόνο που δαπανάται, καθώς κάνει τα χρήματα, που έφερε εκείνους ή άλλα έργα. Επιπλέον, η υπηρεσία ενσωματώνεται σε δημοφιλή συστήματα διαχείρισης έργων (RedMine, Jira, Asana, Trello).

4. Freedcamp

αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας Freedcamp
Freedcamp

Όπως ίσως υποθέσετε, αυτή η υπηρεσία δημιουργήθηκε ως εναλλακτική και δωρεάν έκδοση του τερατώδους Basecamp. Το Freedcamp σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν απεριόριστο αριθμό έργων, να προσθέσετε ακραίες και ενδιάμεσες προθεσμίες κατά την εκτέλεση εργασιών, να δημιουργήσετε πρότυπα έργων και να προσκαλέσετε πελάτες. Η γραμμή εργασιών σας επιτρέπει να έχετε μια γενική εικόνα όλων των έργων ή να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ειδοποιούν όταν λήξει η επόμενη σημαντική εργασία.

5. Asana

ασιατικής ελεύθερης εργασίας Asana
Asana

Πιο προηγμένη λύση από την Freedcamp. Ταυτόχρονα είναι εντελώς δωρεάν για ομάδες έως 15 ατόμων. Για αρχάριους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτή η υπηρεσία θα είναι θετική. Η δωρεάν έκδοση θα σας προσφέρει όλες τις λειτουργίες. Αμέσως μετά την εγγραφή, μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα έργα σας και να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες χρησιμοποιώντας ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας.

Αποθήκευση δεδομένων

Εσωτερική κινητικότητα ελεύθερων επαγγελματιών. Μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο από τον υπολογιστή στο σπίτι ή το φορητό σας υπολογιστή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε δεδομένα στο σύννεφο σας.

6. Dropbox

αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας Dropbox
Dropbox

Το Dropbox είναι η καλύτερη υπηρεσία για την αποθήκευση και τη μεταφορά εγγράφων. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε περίπου 2 gigabytes αρχείων στο cloud δωρεάν. Αλλά μπορείτε να πάρετε άλλα 16 gigabytes ελεύθερου χώρου εάν προσκαλέσετε τους φίλους σας να εγγραφούν στην υπηρεσία. Το Dropbox παρέχει συγχρονισμό όλων των συσκευών σας, η οποία σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία και από τον φορητό υπολογιστή σας και από το smartphone. Δεν χρειάζεται να στέλνετε e-mails με αρχεία πια.

7. Evernote

Evernote αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας
Evernote

Μια ευέλικτη πλατφόρμα που θα σας επιτρέψει να το κάνετε απλό και λειτουργικό όσο θέλετε. Το Evernote είναι η πιο βολική υπηρεσία όταν πρόκειται να απομνημονεύσετε όλα όσα είναι σημαντικά, τα οποία θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στο μέλλον. Αφήστε σημειώσεις στην επιφάνεια εργασίας σας ή εφαρμογές για κινητά, ανακατευθύνει e-mail σας ή χρησιμοποιήστε ένα ειδικό Clipper Web, η οποία θα βοηθήσει να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες, εικόνες και ό, τι άλλο μπορείτε να αισθάνονται σημαντικοί, ενώ σερφάρετε στο Διαδίκτυο.

Επεξεργασία εγγράφων και εικόνων

Εάν είστε αρχάριος copywriter ή σχεδιαστής ιστοσελίδων, τότε είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα προσβάσιμο εργαλείο για την επεξεργασία κειμένου ή εικόνων.

8. OpenOffice

αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας OpenOffice
OpenOffice

Η περιγραφή αυτού του εργαλείου μπορεί να φιλοξενηθεί σε τέσσερις λέξεις – μια δωρεάν αναλογία του Microsoft Office. Και αυτό είναι αλήθεια, αφού οι γενναιόδωροι δημιουργοί δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τη μοναδικότητα των λειτουργικών και των χαρακτηριστικών χαρακτηριστικών των απογόνων τους. Έλαβαν τις βασικές λειτουργίες του Microsoft Office και τους περιτύλιζαν σε ένα ελεύθερο περιτύλιγμα.

9. Έγγραφα Google

αρχάριοι ελεύθεροι επαγγελματίες Google Docs
Έγγραφα Google

Η Google έχει επίσης τη δική της έκδοση δωρεάν εργαλεία γραφείου. Από την άποψη της λειτουργικότητας δεν θα βρείτε καμία ανακαλύψεις ή καινοτομίες, επειδή το Google Docs είναι διαφορετικό από το ίδιο το OpenOffice μόνο στο ότι η πρώτη είναι στο σύννεφο. Είναι ιδανικό για ανθρώπους που αγαπούν την ευελιξία και την προσβασιμότητα των υπηρεσιών cloud. Έγγραφα Google θα είναι πολύ χρήσιμο εάν εργάζεστε σε μια μικρή ομάδα, η οποία χωρίζεται από τεράστιες αποστάσεις, να επεξεργαστείτε το ίδιο έγγραφο την ίδια στιγμή μπορεί να είναι πολλά άτομα, ανεξάρτητα από τη θέση τους.

10. Photoshop Express

αρχάριος freelancer Photoshop Express
Photoshop Express

Το πιο πιθανό, δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικά εργαλεία επεξεργασίας γραφικών που έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα – η τιμή. Όλοι οι σοβαροί γραφικοί συντάκτες κοστίζουν πολλά χρήματα. Αυτό το γεγονός γίνεται θανατηφόρο για έναν αρχάριο σχεδιαστή ιστοσελίδων. Αλλά η Adobe, η οποία είναι διάσημη για τους τυποποιημένους γραφικούς επεξεργαστές της, αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια ελεύθερη και ελαφριά έκδοση του Photoshop editor. Photoshop Express έχει μόνο τις βασικές λειτουργίες και είναι απίθανο να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε αριστουργήματα, αλλά τα έργα ανεπιτήδευτη γραφικών αυτό το εργαλείο – ένα πραγματικό εύρημα.

CRM

Βρίσατε τον εαυτό σας πελάτη, έπειτα έναν ακόμη και έναν ακόμη. Έτσι έχετε μια αξιοπρεπή βάση πελατών με τους οποίους επικοινωνείτε ταυτόχρονα. Για να γνωρίζετε πάντα σε ποιο στάδιο επικοινωνίας έχετε σταματήσει και ποιες μελλοντικές στιγμές μπορούν να διαπραγματευτούν με προηγούμενους πελάτες, πρέπει να έχετε ένα ειδικό εργαλείο που ονομάζεται CRM.

11. Διορατικό

Αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας
Εσφαλμένη

Τα περισσότερα CRM είναι είτε ογκώδη είτε πολύ ακριβά για ατομική χρήση. Υπηρεσία Σπάνια στερείται αυτών των ελλείψεων. Πρώτον, είναι πολύ ευέλικτο και ενσωματώνεται με άλλα εργαλεία, όπως η Evernote και η Google. Δεύτερον, αν έχετε μια δωρεάν έκδοση, μπορείτε να έχετε περισσότερες από 2.500 επαφές. Αυτό θα είναι αρκετό για εσάς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

12. CapsuleCRM

Αρχάριοι ελεύθεροι επαγγελματίες CapsuleCRM
CapsuleCRM

Το Capsule είναι ένα πολύ ωραίο CRM που παρέχει μια πλήρη εικόνα όλων των επαφών σας. Σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε αποτελεσματικά τη διαδικασία επικοινωνίας με τους πελάτες, δημιουργώντας εργασίες, ειδοποιήσεις και αναφορές. Επαρκές σύστημα που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το έργο οποιασδήποτε επιχείρησης. Παρέχει δωρεάν σχέδιο για 250 επαφές.

13. Στρίψτε

αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας Streak
Streak

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αν δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς το Gmail. Το Streak είναι ενσωματωμένο στον λογαριασμό σας στο Gmail, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την αλληλογραφία σας με πολλούς πελάτες χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε πλατφόρμες. Προς το παρόν, εντελώς δωρεάν για προσωπική χρήση.

Προώθηση της επιχείρησής σας σε κοινωνικά δίκτυα

Ψάχνετε για πελάτες και εργάζεστε στην εικόνα σας είναι επίσης αρκετά ακριβό. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε κοινωνικά δίκτυα όχι μόνο για λόγους διασκέδασης, αλλά και να δηλώνετε τον εαυτό σας ως επαγγελματία, χωρίς τον οποίο κανένα έργο δεν θα διαχειριστεί.

14. Hootsuite

αρχάριος ελεύθερος επαγγελματίας Hootsuite
Hootsuite

Το Hootsuite είναι ένα τεράστιο συμβούλιο που συλλέγει δεδομένα δραστηριότητας σε όλα τα κοινωνικά σας δίκτυα. Σχεδιάστε την τοποθέτηση σημαντικών αρχείων, ακολουθήστε τις τάσεις και τα τρέχοντα θέματα σε ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον. Σημειώστε πιθανούς πελάτες και ξεκινήστε την επικοινωνία μαζί τους. Η δωρεάν έκδοση θα σας επιτρέψει να συνδέσετε πέντε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης.

15. Buffer

Αρχάριου ελεύθερου λογισμικού Buffer
Buffer

Αυτή η υπηρεσία μπορεί να ονομαστεί ελαφρά έκδοση του Hootsuite. Σύμφωνα με το λειτουργικό, είναι λίγο παρόμοιο με το τελευταίο και έχει επίσης έναν προγραμματιστή για τα αρχεία αυτόματης καταγραφής. Το buffer ενσωματώνει στο πρόγραμμα περιήγησης και φορτώνει μηνύματα μαζί με το δημοφιλές περιεχόμενο από διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Με τη βοήθεια αυτής της υπηρεσίας, μπορείτε να επιλέξετε ό, τι είναι τώρα στην τάση, να προετοιμάσετε τις καταχωρίσεις σας για δημοφιλή θέματα και να σχεδιάσετε την τοποθέτησή τους. Η ελεύθερη επιλογή σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα από τα προφίλ σας σε κάθε κοινωνικό δίκτυο.

16. Tweetdeck

ξεκινώντας freelancer Tweetdeck
Tweetdeck

Αυτή είναι μια ισχυρή πλατφόρμα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη δραστηριότητά σας στο Twitter μέσω πολλών λογαριασμών. Επίσης, καθιστά δυνατή την προβολή των tweets όλων των ανθρώπων που διαβάζετε με τη μορφή εύχρηστων λιστών, καταχωρίσεων φίλτρων, προγραμματισμού μηνυμάτων και παρακολούθησης της δημοτικότητας όλων των προφίλ σας. Όχι πολύ καιρό πριν Twitter αγόρασε το Tweetdeck και τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα ισχυρό εργαλείο ανάλυσης δωρεάν.