7 ενδιαφέροντα γεγονότα για το ποδόσφαιρο

– 1 –

Η ακριβής ιστορία της εμφάνισης του ποδοσφαίρου είναι δύσκολο να ανιχνευθεί, επειδή σε διαφορετικές εποχές και σε διάφορες χώρες υπήρχαν αρκετά παρόμοια παιχνίδια με την μπάλα. Ωστόσο, η σύγχρονη εκδοχή του ποδοσφαίρου προέρχεται από τον 19ο αιώνα, όταν μεταξύ των φοιτητών αγγλικών κολλεγίων έγινε δημοφιλές παιχνίδι στο οποίο ήταν απαραίτητο να σκοράρει η μπάλα στο στόχο του αντιπάλου με τα πόδια ή άλλα μέρη του σώματος. Κάθε κολέγιο είχε τους δικούς του κανόνες, γεγονός που καθιστούσε πολύ δύσκολη τη διεξαγωγή φιλικών συναντήσεων. Η πρώτη απόπειρα δημιουργίας ενοποιημένων κανόνων έγινε το 1846. Λίγο αργότερα, το 1855 ιδρύθηκε ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος Σέφιλντ. Το 1863, μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, υιοθετήθηκε ένα σύνολο κανόνων από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Αγγλίας, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί η ημερομηνία γέννησης του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

– 2 –

Σε πολλές αγγλόφωνες χώρες, το ποδόσφαιρο ονομάζεται λέξη “ποδόσφαιρο”. Το όνομα αυτό προέρχεται από τροποποιημένη λέξη ποδοσφαίρου (“ποδόσφαιρο από τους κανόνες του συλλόγου”). Ο ίδιος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αγγλίας, τον οποίο περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο. Συνήθως, το όνομα “ποδόσφαιρο” είναι δημοφιλές σε χώρες όπου υπάρχουν και άλλα είδη ποδοσφαίρου, όπως το ποδόσφαιρο ράγκμπι, το αμερικανικό ποδόσφαιρο και το καναδικό ποδόσφαιρο.

– 3 –

Ιστορία του ποδοσφαίρου
Bplanet / shutterstock.com

Το σύμβολο του ποδοσφαίρου είναι η μπάλα. Όμως όλοι οι φίλαθλοι αυτού του αθλήματος δεν γνωρίζουν ότι το 80% των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών μπάλων παράγονται στο Πακιστάν. Αυτό μακριά από την πιο ποδοσφαιρική χώρα στα σύνορα με την Ινδία είναι η πόλη του Sialkot, τα εργοστάσια που παράγουν με το χέρι τις καλύτερες δερμάτινες μπάλες στον κόσμο.

  تلوين الصور يتحول الصور بالأبيض والأسود إلى اللون

– 4 –

Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία καταγράφηκε στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Μαδαγασκάρης. Η AS Adema κέρδισε τον αποφασιστικό αγώνα ενάντια στο Stade Olympique l’Emyrne με σκορ 149: 0. Και όλοι οι γκολ βαθμολογήθηκαν από τους παίκτες στο δικό τους στόχο. Το γεγονός είναι ότι οι παίκτες μιας από τις ομάδες έβλαψαν την άδικη, κατά τη γνώμη τους, την απόφαση του διαιτητή και άρχισαν να σκοράρουν την μπάλα στις δικές τους πύλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μέχρι το τέλος του αγώνα κατάφεραν να πετύχουν σχεδόν μιάμιση εκατό, από ό, τι κατέβηκαν στην ιστορία.

– 5 –

Μία από τις ισχυρότερες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι η εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Φαίνεται ότι κέρδισε όλες τις πιθανές ανταμοιβές και νίκησε όλους τους αντιπάλους της. Και μόνο η εθνική ομάδα της Νορβηγίας ήταν σε θέση να αντισταθεί στους Βραζιλιάνους. Απίστευτο, αλλά αυτή είναι η μόνη ομάδα που έχει παίξει με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, η οποία δεν έχει χάσει ποτέ από αυτήν. Συνολικά, μεταξύ αυτών των ομάδων πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, εκ των οποίων δύο φορές οι Νορβηγοί κέρδισαν και δύο φορές μείωσαν τον αγώνα σε ισοπαλία.

– 6 –

Η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου στη Λατινική Αμερική δεν έχει όρια. Μόλις τα ποδοσφαιρικά πάθη στην περιοχή αυτή είναι τόσο θερμά που προκάλεσαν έναν πραγματικό πόλεμο μεταξύ του Ελ Σαλβαδόρ και της Ονδούρας. Λόγω μιας σειράς αγώνων για την έξοδο στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1970 στο Ελ Σαλβαδόρ, οι ποδοσφαιριστές της Ονδούρας και οι οπαδοί χτυπήθηκαν, οι σημαίες της Ονδούρας είχαν καεί. Στη συνέχεια, ένα κύμα απόκρισης από επιθέσεις εναντίον των Σαλβαδοαντών σάρωσε την Ονδούρα, συμπεριλαμβανομένων δύο αντιπροέδρων. Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αυτό χρησίμευσε ως πρόσχημα για να ξεδιπλώσει μια θερμή σύγκρουση μεταξύ αυτών των χωρών, η οποία διήρκεσε έξι ημέρες και ζήτησε τη ζωή πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Η ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ των χωρών υπεγράφη μόλις δέκα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου.

  77 تعبيرات لتواصل الأعمال باللغة الإنجليزية

– 7 –

Συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, οι παίκτες κυνηγούν την μπάλα στο γήπεδο και οι θεατές την παρακολουθούν από τα περίπτερα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι τρελοί χαρακτήρες που δεν τους αρέσει αυτή η σειρά και επίσης εξαντλούνται στο πεδίο, συχνά στο γυμνό. Αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονται απεργούς, και ο πιο διάσημος από αυτούς είναι ο Mark Roberts (Mark Roberts). Στο λογαριασμό του περισσότερες από 300 εμφανίσεις σε διάφορα αθλήματα στο γυμνό. Μένει να αναρωτηθεί κανείς πώς ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος το όνομα του φέρνει στη φρίκη των υπηρεσιών ασφαλείας όλων των σταδίων, ξανά κατάφερε να τους εξαπατήσει και να φτάσει στο ποδόσφαιρο.

Άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα για τον κόσμο γύρω μας μπορείτε να μάθετε εδώ.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top