10 предимства в живота, които ще ви дадат познания по английски език

1. Получете достъп до нова информация

В RuNet няма да откриете нито една десета от това, което е в англоезичните източници. За сравнение: от съществуващите обекти през 2017 г.Използване на съдържателни езици за уеб сайтове. само 6.7% на руски, а на английски – 51.3%.

След като сте учили английски, вие ще престанете да зависите от мнението на copywriters, които решават какво да превеждат и какво не.

Ще потърсите информация, която не се ограничава до Runet, прочетете мненията на чуждестранни експерти, изучавайте научни изследвания, проверявайте чуждестранни новини.

Голяма част от информацията може да бъде получена от английски език на YouTube: от изследване на упражнения до рецепти за готвене и свирене на музикални инструменти.

Ако решите да научите английски онлайн и търсите подходящ ресурс, опитайте Puzzle English. Това е сериозен инструмент, който развива всички умения – четене, писане, говорене и слушане – и проявява силен интерес към ученето. В момента с негова помощ научете около четири милиона потребители с различни нива на обучение.

За да стегнете бързо знанията на английски и да откриете свят на нова информация, опитайте “Персонален план” от пъзел английски. Това е гъвкав и адаптивен план за обучение, който се фокусира върху езика, интересите и нуждите ви. С този план можете да се фокусирате върху четенето, разбирането по ухо или речник, което е полезно за вас да овладеете всяка информация в Интернет.

2. Гледайте филми в оригинала

Най-накрая можете да разберете как всъщност говорят любимите ви актьори, да чуете уникалните им интонации. Най-вероятно много филми ще се отварят пред вас по нов начин и ще искате да прегледате всички любими снимки и сериали – сега без превод.

На първо място може да ви е трудно да разберете английската реч, защото ще бъде бърз, със специален акцент, с думи и съкращения.

За да свикнете бързо, Puzzle English предлага уникален метод на обучение – “Видео пъзели”. Гледате кратък видеоклип на английски и след това от отделни думи добавете изречения от видеоклипа. Очарователен начин на учене, който едновременно допълва речника ви и ви учи да разбирате английската реч.

3. Получете повече от пътуването

Английският е официалният език в 59 страни. Освен Великобритания се говори в САЩ и Канада, Австралия, Индия, Пакистан и много страни в Африка. Английската реч се разбира практически в цяла Европа, а също и в много страни, популярни сред туристите.

На английски език можете бързо да се обясни, без страх да не бъдат разбрани, без помощ, за да си поръчате храна в ресторант, за да обясни на водача такси къде да те вземе и да познанства с туристи от различни страни и по-дълбоко вникване в културата на посещаваната страна.

  Топ 10 канали в YouTube за изучаване на английски

Ако искате да научите английски за туристически пътувания, Пъзел Английски предлага курс за пътешествия в Puzzle Academy – очарователни видео уроци с роден език, посветен на темата за пътуване. От уроците на ирландски учител ще научите всичко необходимо за успешното пътуване до англоезична страна: транспорт, храна, пазаруване, жилище, култура и много други.

4. Разберете какво се пее в любимите композиции

Когато се научите да разбирате английски по ухо, ще откриете смисъла на любимите си чужди песни. Едно нещо е да се чете превод на уебсайт, а друг да се разбере в процеса на слушане.

Текстовете обаче са изпълнени с алегории и жаргон, дори повече от филми, и за да ги преведат правилно и да ги разберат, имате нужда от определен опит. В Пъзел английски «Песни” ще намерите много добре познати песни с превод и караоке, както и videorazbory, от които можем да се научат много неща за устойчиви условия и алегории.

5. Направете повече пари

СпоредКак да напишем работна автобиография на английски: 5 основни правила. HeadHunter, в Русия по длъжности, изискващи познания по английски език, заплатата на служителите е с 30-40% по-висока, отколкото там, където не се изисква.

Като правило, чужд език е необходим за програмисти и тестери, финансисти, HR специалисти, топ мениджъри. Ако компанията вече работи с чуждестранни партньори или ще го направи в бъдеще, английският може да е необходим за всички свои служители: от инженера до главата.

Познаването на английски език заедно с други професионални качества може да се превърне във ваучер в чуждестранно представителство на компанията или да помогне за намиране на работа в чуждестранни гиганти като Google.

Ако имате нужда от английски за работа или бизнес, Puzzle Academy има курс по бизнес английски език. По време на курса канадският учител ще ви каже как да напишете резюме, да направите презентация, да проведете телефонен разговор и много други.

6. Разширете кръга на комуникацията

Комуникация с чужденци, ще научите много за културата и начина на живот в различните страни, а ако някога ще се случва на пътешествие, писалка приятели ще ви покаже истинската страна – далеч от туристическите маршрути.

Можете да се запознаете с чужденци на специализирани сайтове или чрез социални мрежи, да комуникирате чрез кореспонденция или да се обадите по интернет. Говоренето с видео разговори е полезно за изучаването на езика и е просто интересно, но най-напред може да ви е трудно да се справите с неудобството и страха.

  50+ световни ресурси за безплатно онлайн обучение

Podcasts Puzzle English ще ви помогне да преодолеете страха. Слушайки разговорите на местните хора за най-простите неща, ще се научите да разбирате английската реч и да научите най-необходимите думи, от които се изгражда ежедневната комуникация.

7. Подобряване на когнитивната функция

В учебния процес вие запомняте правила и нови думи, които обучават мозъка ви и подобряват неговите функции. При преглед на научните изследванияДвуезичието: последствия за ума и мозъка. Елън Билясток (Елън Билясток) от Университета в Йорк твърди, че хората, които говорят два езика, имат по-добър изпълнителен контрол.

Това е набор от когнитивни умения, включващи превключване на вниманието, работна памет и инхибиторен контрол – способността да се игнорира разсейването и да се потискат импулсивните реакции.

След като научите английски език, ще увеличите способността бързо да превключвате и запазвате вниманието си и да подобрявате паметта, което ще има положително въздействие върху ученето и работата.

В обучението на паметта можете да използвате продукта Puzzle English «Word Training». Използва специална техника за запаметяване – “зреене на думите”, – насочена към преместване на учебния материал от краткотрайната памет в дългосрочна памет. Изучените думи се връщат в речника ви за повторение на нарастващи интервали, докато не вникнат в паметта.

8. Купувайте в чужди онлайн магазини

В чуждестранни онлайн магазини ще намерите огромен избор от продукти, много от които никога няма да се появят в Русия. Освен това, закупуването на оригинални брандови артикули директно от САЩ е много по-изгодно дори при разходите за доставка.

Разбира се, можете да се справите с поръчката, без да знаете езика, като използвате ръководствата на руски език и преводача на Google. Въпреки това, знаейки английски, ще се почувствате по-уверени, можете да прочетете описанието на продуктите и отзивите, да научите правилата за доставка и плащане, да зададете въпрос на службата за поддръжка на магазина.

По-бързо попълнете речника за лесно и приятно онлайн пазаруване ще ви помогне “Тренировка думи” и игри Пъзел английски. Играйте “ситуация пъзел”, в която трябва да се реагира бързо, ако правилният превод на думата предлага компютър, или “багаж думи”, където ще трябва да въведете дума изрече.

9. Онлайн обучение на чужд език

Интернет предлага огромен брой безплатни курсове по английски език от водещи чуждестранни университети. История и архитектура, икономика и политически науки, медицина, бизнес, компютърни науки и много други – всеки специалист ще намери няколко уникални курса, полезни за неговата сфера.

  10 безплатни курса по дизайн на игри

Освен това на английски език има много безплатни учебници и онлайн курсове за изучаване на други езици. Английският език ще ви даде достъп до света на образователните материали по почти всяка тема.

Ако се стремите към знание, обърнете внимание на дуела на Wits от Puzzle English. Това е сложна, но много интересна и информативна игра за интелектуалци. Тук участвате в дуел, от своя страна отговаряйки на въпроси по различни теми, на английски. По време на играта ще научите много нови думи и ще научите много интересни факти.

10. Поддържайте блог на английски

Ако имате блог или сте искали да го имате от дълго време, знаейки, че английският език ще ви отвори много възможности.

Първо, аудиторията на английски език може да бъде много по-широка от блога, ориентиран само към Runet. На второ място, такъв блог ще ви позволи не само да пишете на английски, но и да се научите да мислите върху него.

В процеса на писане на статии на английски език ще разберете, че самите мисли в главата ви са структурирани по различен начин, отколкото ако сте написали на руски език. Това е уникално преживяване, което трябва да се преживее.

В допълнение, блоговете на английски език са възможност да се срещнете, да се сприятелите и да обменяте мнения с много хора по целия свят и да покажете на всички (включително потенциални работодатели), че владеете английски език.

За да практикувате превод от руски на английски, използвайте инструмента “Преводи”. Това са малки фрагменти от текст по дадена тема. Първо погледнете списъка с английските думи, използван в пасажа, след което преведете текста от руски на английски с една фраза.


Ако искате да научите английски от нулата или сериозно да изучавате езика, помислете за продукта “Метод Tichera”. Това е цялостен подход към ученето: с видео уроци, задания, тестове и възможност за онлайн комуникация с учителя. Програмата е подходяща за изучаване на английски на всякаква възраст и на всяко ниво на езиково владеене.

Освен това можете да инвестирате във вашето развитие, като закупите рентабилна тарифа All Inclusive. С тази тарифа ще можете да използвате всички инструменти на Puzzle English за бързо и вълнуващо обучение.

Започнете да учите с пъзел на английски

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤