Топ 10 канали в YouTube за изучаване на английски

Класовете с индивидуален учител са много полезни, но не са достъпни за всички. В този случай специални езикови видео канали пристигат за спасяване. Те ще ви помогнат да изработите произношението, да започнете по-добре да разберете речта по ухо, да научите важни нюанси на истинското приложение на английски език. Тази колекция съдържа ресурси, които ще бъдат полезни както за начинаещи, така и за тези, които отдавна са изучавали чужд език.

1. Английски с Дженифър

Повече от 400 видео тренировки от истински английски учител. Граматика, произношение, слушане, тестове, примери, задачи. За да започнете класовете, трябва да сте на ниво английски, но не се плашете от него. Уроците се изграждат от прости до сложни и се провеждат спокойно.

2. Пъзел на английски

На пъзела на английски канал са показани допълнителни материали за обучение за същия курс, но те могат да бъдат използвани и като самостоятелен материал. Във видеоклиповете учителите анализират прилагането на различни идиоми, поведение в реални ситуации, интересни примери и необичайни изключения от правилата. Много от потребителите са привлечени от анализа на интересни изрази от модни песни, програми и сериали.

3. EngVid

Това е един от най-големите канали според броя на наличните тук видеоклипове. В момента EngVid съдържа над 900 видеоклипа, изразени от единадесет различни учители. Всеки от тях трае 5-10 минути и е посветен на една тема, свързана с актуални новини, житейски ситуации, интересни факти. Има и уроци по граматика.

4. BBC обучение по английски език

Уроци от световно известния канал на Би Би Си. Те са предназначени за напреднали ниво и предлагат голямо разнообразие от съдържание: граматика, новини, правилно произношение, музикални клипове, интервюта. Новите видеоклипове се показват ежедневно, така че си струва да се абонирате за актуализациите, за да не пропуснете нищо интересно.

5. Алберт Кахновский

На този канал има видео уроци за начинаещи, руско-английска видео фраза, обяснения за граматичните правила за учебника от Raymond Murphy. По време на обучението се използват визуални карти, които демонстрират правилата за използване на различни думи и изрази, както и обяснение на сложни граматически моменти.

6. Говорете английски с Misterduncan

Това е един от най-старите и популярни езикови канали в YouTube. В продължение на десет години няколко пъти в седмицата тук са изложени нови клипове, което премахва веселия и непредсказуем г-н Дънкан. Въпреки че видеоклипът е придружен от субтитри, препоръчваме ви да ги гледате само на хора, които вече са постигнали успех в изучаването на езика.

7. VOA обучение по английски език

Студиото “Гласът на Америка” е известно не само с приноса си за смъртта на Съветския съюз, но и със своите отлични езикови курсове. В канала на YouTube има специално адаптирани новини, поредица от видеоклипове за графика, Let’s Learn English, както и анализ на различни граматически правила. Каналът се актуализира ежедневно.

8. Английски според листова музика

Авторът на този канал реши да комбинира бизнеса с удоволствие. Във всеки видеоклип текстът на една от популярните песни се разглобява и на примера му се обясняват различни нюанси на използването на английски език. Оказва се, че е много ясно и забавно.

9. Английско шоу

“English Shaw” е проект с авторски уроци по английски език, творците на които приближават своята работа с голяма креативност и хумор. Това отношение позволява дори и такава сериозна работа като ученето на чужд език, за да бъде лесно и приятно. Ролките на канала са красиво декорирани и звучат, поради което гледането им предизвиква само положителни емоции.

10. Британски съвет LearnEnglish

Легендарни курсове от Британски съвет. Видеоклиповете, записани в канала, са допълнителни материали за основния курс, но могат да се използват и за самообучение. Повечето видеоклипове имат продължителност не повече от една минута и са посветени на един конкретен проблем.