5 безплатни приложения за Android и iOS, които наистина ви помагат да научите чужд език

Duolingo – класове в почивките

Duolingo

Вече сме писали за този чудесен проект, но го считаме за достоен за повторно споменаване. Компетентната организация на класове, красиво подбрани материали и игрална форма на обучение правят процеса на изучаване на език много приятен и лесен. Отнема по-малко от 10 минути, за да завършите всеки урок, за да можете лесно да получите нови знания в метрото, в опашката, по време на почивката и във всяко друго свободно време. И най-изненадващо е, че такъв прекрасен продукт е напълно безплатен.

Memrise – научете нови думи чрез поливане

Memrise Memrise

При изучаването на чужд език огромна роля играе постоянното попълване на речника. Приложението Memrise служи за тази цел. По-добре да овладеете материала помага за метода на повтаряне на интервала, когато на определени интервали от време се изисква да повторите вече научени думи за окончателното им фиксиране в паметта. В същото време се използва проста и визуална визуализация: всяка тема е цвете, което периодично трябва да ядеш, за да я развиеш.

(Как да) произнасям, слушам Говорете – и какво имате с произношението?

Как да се произнесе

На някои езици значението на думите директно зависи от техния звук, така че неправилното произношение може да обезсили богатия ви речник и задълбоченото познаване на граматиката. Затова обърнете внимание на това приложение, което ще ви покаже как правилно да звучи тази или тази фраза на езика, от който се нуждаете.

Потребителите на Android могат да се възползват от програмата Listen Говори. Той не само е предназначен да учи правилното произношение, но също така може да тренира способността Ви да възприема речта на ухото.

  40 ресурси за подготовка за международни изпити

Busuu – помощ и реална комуникация с хората

BUSUU BUSUU

Основната характеристика на този курс е помощта за изучаване на езика от истински хора, същите потребители на приложението. Като се има предвид, че към днешна дата има повече от 40 милиона, програмата много лесно улавя си наставник, който е роден език си учил, но научил от своя страна, твоя. По този начин можете да си помогнете в училище. Въпреки това, веднага трябва да се предупреди, че въпреки че самият безплатното приложение, за някои от най-необходимите функции, които трябва да плащат чрез вътрешни покупки на системата.

HelloTalk Language Exchange – проверете знанията си на практика

Обмен на език в HelloTalk Обмен на език в HelloTalk

Практиката е единствената точна оценка на всичките ви теоретични знания. Ако сте като у дома си в тетрадка точно възпроизвежда всички граматични особености на езика, но живеят комуникация не са в състояние да изтръгне нито дума, а след това безполезно да си знания. Затова използваме мобилната програма HelloTalk Language Exchange, която е вид социална мрежа за студенти по чужди езици. Чат на живо, обмяна на новини и снимки, за да ви помогнат на практика да приложат своите умения и да научат някои от нюансите на езика, за които те не пишат в учебниците.

И кое приложение наистина ви помага в изучаването на чужд език? Необходими са компетентни мнения на реални потребители!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤