Sådan Kindle Fire: 10 usædvanlige måder

Du ved aldrig, hvad overraskelser dit liv vil medbringe. Derfor er det værd at være klar til noget. Vi præsenterer opmærksomheden på posten til Boris Zak – en elsker af rejser, trailrunning og løber generelt (som forresten allerede har fortalt os om hans deltagelse i den tyske marathon WiBoLT). I dag vil Boris fortælle om 10 måder at tænde en brand på. Nogle af dem vil virke nyttige for dig, og nogle vil nok overraske dig. 🙂

Lidt teori. Hvad er ild?

Brand er den vigtigste fase i forbrændingsprocessen, som ledsages af udslip af lys og varme. Brand kan forekomme af forskellige årsager: opvarmning, kemisk reaktion, virkningen af ​​elektricitet.

Så for at tænde en ild, har vi brug for brændbare materialer, ilt og høj temperatur.

Metode 1. Vi tænder en brand med kondom

Condom er virkelig en unik ting, jeg tror, ​​at alle rejsende har længe værdsat dette multifunktionelle emne. Så tag det gennemsigtige kondom og fyld det med vand.

Kondom vil hjælpe med at tænde en brand
Vi tænder en brand med kondom

Vi bruger det som en linse, vi fokuserer strålen på det tidligere forberedte tørre græs eller papir, lidt tålmodighed, og nu ses der røg.

Vi bruger et kondom som en linse
Vi bruger et kondom som en linse

Metode 2. Bank fra Pepsi

Bunden af ​​dåsen er poleret og bruges som reflektor. Vi stræber efter strålen på et ark papir eller tørt græs.

Bank fra Pepsi
Bunden af ​​dåsen er en glimrende reflektor

Metode 3. Fotoramme og madfilm

Tag fotorammen og pakk den med madfilm.

Fotoramme og madfilm
Ramme indpakket med madfilm

Sæt rammen på stativet og hæld vand.

Vi hælder vand
Hæld vandet nøjagtigt

Alt, anlægget til at tænde ilden er klar.

Ramme med vand
Udført!

Metode 4. Ståluld og mobiltelefon batteri

Ståluld er en tangle af en meget tynd stålfiber, der ser ud som almindelig bomuldsuld fra apoteket. Stålet selv består af 98% jern og 2% carbon, proportionerne kan variere afhængigt af typen af ​​stål. Vi forbereder en “rede” fra tørre blade og græs, putter det i bomuldsuld og bruger flere gange med batterikontakterne på bomuldsuld.

Ståluld
Vi tænder ild med ståluld og batteri

Metode 5. Batteri og folie fra tyggegummi

Batteri og folie
Fingerbatteri og folie fra tyggegummi

Afskær foliefolie, fold i halvt og skær saksene med foldningsstedet.

Påfør strimlernes ender til polerne på batteriet, og her er hovedtræk ikke at brænde fingrene.

Pas på fingrene!
Pas på fingrene!

De samme manipulationer, kun tydeligere, præsenteres i videoen.

Metode 6. En interessant men dyr måde at tænde ild ved hjælp af varer fra IKEA

Metode 7. Ice

Denne metode kræver tålmodighed. Du deler ikke kun ilden, men også varm dig selv. Vi tager et stykke is og med lette bevægelser af kniven giver vi det en form i linserne. Poler derefter linsens overflade med dine hænder.

is
Glat is fungerer som en linse

Men hvordan man tænder en ild med en linse – hvert barn ved det.

Metode 8. Kemisk reaktion

Natrium – sølvfarvet hvidt metal, plast, selv blødt (let skåret med en kniv), frisk skive natriumglitter i luft og let oxideret til natriumoxid. For at beskytte mod ilt indeholdt i luften, lagres metallisk natrium under et lag af petroleum.

Med vand reagerer natrium meget kraftigt: Et stykke natrium, der er anbragt i vand, flyder op på grund af den udviklende varme det smelter og bliver til en hvid bold, der hurtigt bevæger sig i forskellige retninger langs vandoverfladen; reaktionen fortsætter med udviklingen af ​​hydrogen, som kan antændes. Dette eksperiment kaldes også “dancing fire”.

Kemisk reaktion
Natrium + vand

Metode 9: Branden

Ved hjælp af flinten bliver gnister udskåret. Værktøjet er kompakt, let og kan bruges i alle vejrforhold. På internettet finder du et stort udvalg af lys. Hvilke af dem du får, betyder ikke noget, det vigtigste er at lære at bruge denne gadget korrekt.

At skære gnister er ikke svært, du skal bare lave en god tinder. For at gøre dette skal du bruge et tørt, brandfarligt materiale.

Metode 10. Brandstempel

Denne pneumatiske lighter blev opfundet engang i 1770. Det fungerer på samme princip som dieselmotoren. Ved kraftig kompression opvarmes luften i cylinderen til en temperatur over 300 ° C, hvilket fører til en brand i tinderen, der er placeret ved enden af ​​stempelet.

Brand med brandstempel
Brandstempel

For at nå en høj temperatur skal du have et stærkt slag.