5 aplikacija koje će pronaći tekstove za vas

1. Musixmatch

Aplikacija Musixmatch prikazuje riječi igrača koji igraju na uređaju u svom prozoru ili kompaktnom widgetu. Tekst se automatski sinkronizira s glazbom. Osim toga, program može pronaći i prikazati riječi pjesama koje mikrofon prepoznaje: samo pritisnite posebni gumb u programu i ponijeti gadget izvoru zvuka.

Musixmatch nije samo tražilica za tekst, nego i audio player, tako da možete slušati pjesme izravno u aplikaciji. Osim toga, program može prikazati dvostruke tekstove: linije s izvornim riječima i odmah prevedene.

Pretplatom na 269 rubalja mjesečno, možete spremiti odabrane tekstove za čitanje bez interneta, onemogućiti oglašavanje i povećati brzinu pretraživanja riječi.

2. Genius

Da biste pronašli tekstove u Geniusu, možete upotrijebiti ručno interno pretraživanje naslova i riječi ili automatsko prepoznavanje pjesama pomoću mikrofona.

Genije se razlikuje od ostalih sličnih programa društvene komponente. Ovo je platforma, korisnici kojih interpretiraju značenje pojedinih linija. Među tim ljudima su mnogi obožavatelji koji prate život i rad svojih omiljenih autora i prikupljaju činjenice koje pomažu razumjeti značenje pjesama.

Općenito, nakon što ste pronašli tekst pjesme za koju ste zainteresirani, možete vidjeti što stručnjaci govore o tome. Tumačenja koja ostvaruju maksimalne glasove zajednice uvijek su na vidiku.

Genius osobito voli ljubitelje engleskog govora, budući da su tekstovi ovog žanra u bazi podataka usluge puno veći od ostalih. Ali tekstovi ruskih autora još uvijek nisu dovoljni.

3. QuickLyric

Aplikacija temeljena na Androidu QuickLyric prikazuje tekstove koji se reproduciraju u drugim programima na istom uređaju. Prepoznaje zvuk pomoću aplikacije za mikrofon ne može. Riječi se mogu vidjeti u posebnom widgetu ili QuickLyric prozoru.

U besplatnoj verziji postoji oglašavanje. Da biste onemogućili dosadnih oglasa, otključajte noćni način rada, dodatne teme i podrška sati Nosite OS, možda ćete morati platiti za pretplatu na 109 rubalja mjesečno, ili 259 rubalja godišnje.

4. Shazam

Shazam – najpopularniji među aplikacijama za prepoznavanje nepoznatih pjesama putem mikrofona. Ali ako iznenada niste znali, zajedno s naslovom prikazuje i druge informacije, uključujući riječi pjesama. Nažalost, kataloga programa gotovo da ne sadrži pjesme na ruskom jeziku. Ali ako vam se sviđa strana glazba, onda možete sigurno koristiti Shazam.

Program je također koristan jer prikazuje osobne glazbene preporuke i skladbe slične odabranoj glazbi. Tekst trenutne pjesme prikazuje se sinkroniziran s glazbom.

Shazam se može koristiti besplatno, ali s oglašavanjem. Morat ćete platiti verziju bez oglasa.

5. SoundHound

Drugi program koji definira pjesme zvukom i prikazuje njihova imena i riječi. Ova aplikacija, poput Shazam, sinkronizira tekst s tempom glazbe, tako da možete paralelno slušati i čitati.

U bazi podataka SoundHound postoji i nekoliko teksta na ruskom jeziku. No, ako aplikacija ne pronađe riječi, možete kliknuti gumb za dodatno pretraživanje – program će tražiti tekst pjesme na Googleu. U okvir za pretraživanje umet će naslov pjesme, a samo ćete morati kliknuti vezu na web mjesto sa pronađenim riječima.

Osim toga, SoundHound prikazuje glazbene ljestvice kako bi informirao korisnike o popularnim pjesmama i isječcima.

Ako želite riješiti oglašavanje, možete kupiti plaćenu verziju.

Loading...