Kako kuhati kukuruz

Kako odabrati dobar kukuruz

Kuhani kukuruz opravdava očekivanja vaših okusnih pupoljaka, morate odabrati prave klipove u trgovini ili na tržištu. Najukusnije se prodaju do kraja kolovoza. Kasnije mogu postati zreli i oštri.

Možete provjeriti kukuruz za dob, drobljenjem jednog zrna. Od mladog sjemena, tekućina će proći bijela tekućina nalik na mlijeko.

Za kuhanje idealno je pogodan mladi kukuruz s mliječno bijelo ili svijetlo žuto zrno. Na dodir, uši bi trebale biti mekane, ali elastične. Žitarice moraju biti čvrsto povezane i biti približno iste veličine.

Obratite posebnu pozornost na lišće. Imaju zeleni, gusti, svježi kukuruz u dobrom kukuruznom tijelu.

Kako odabrati i kuhati kukuruz
Savršeno kob / butimhungry.com

Nemojte kupiti kukuruz bez lišća. Možda ih prodavač namjerno uklanja kako bi sakrio od vas loša kvaliteta robe.

Kako kuhati kukuruz

Kukuruz u tavi

Kuhati vodu i staviti kukuruz tamo. Za uklanjanje lišća nije potrebno: kod kuhanja dati će kukuruzu dodatnu arome i sokove. Ali od stigme se bolje riješiti. Pile moraju biti jednake veličine tako da su zavarene zajedno.

Mladi kukuruz se kuha 20-25 minuta, zreli – ne manje od 2 sata.

Da biste ubrzali proces izrade starog kukuruza, možete ga prije natapkati u vodi 2-4 sata. Žitarice se omekšaju i zavaruju brže.

Bliže kraju kuhanja uzmite uzorak iz posude: pokupite jedan zrno i vilicu s vilicom. Ako je mekan i sočan, kukuruz je spreman. Ispustite vodu, dobro pokrijte tavu poklopcem i zamotajte ručnikom. Pričekajte 10-15 minuta. Ovo isparavanje čini kukuruza delikatnijim.

Spremni vrući kukuruz oslobođen je lišća i poslužuje se na stolu. Sol i maslac – za okus.

Kukuruz u mikrovalnoj pećnici

Peel kukuruza i potopite u hladnoj vodi 1 sat. Zatim stavite u plastičnu vrećicu, prelijte iste 2 žlice čiste vode na sobnoj temperaturi. Dobro pričvrstite vrećicu i stavite u njega male rupe za cirkulaciju pare. Pošalji čaše u zdjelu, nju – u mikrovalnu pećnicu. Kuhajte 15 minuta uz maksimalnu snagu.

  Windows 64-bitni ili 32-bitni: što je bolje za vaše računalo

Kukuruzni kukuruz u mikrovalnoj pećnici može biti još brži. Operite kuglice, uklonite lišće i vlakna. Dobro zamotajte kukuruz u papirnatom ručniku natopljenom vodom, i stavite na tanjur. Odaberite maksimalnu snagu i šalite žitarice u pećnicu 5 minuta. Sve! Kukuruz je spreman.

Uzmite kukuruz iz mikrovalne pećnice s kulinarskim kliještima: jelo je jako vruće.

Kukuruz u Multivariatu

Peel kockice od vlakana i lišća, temeljito oprati. Umetnite vodu u višesmjernu stranu do maksimalne oznake, stavite kukuruz iznutra. Ako se kuglice ne uklapaju u posudu, izrežite ih na nekoliko komada. Odaberite način visokotlačnog pritiska, postavite tajmer 15 minuta. Na kraju kuhanja, izvadite kukuruz, neka se osuši malo, pospite solom i maslacem da se kuha.

Kukuruz u tlačnoj peći

Peel kukuruza od svih višak i operi ga. Preklopite komade (cijele ili rezane) u zdjelu kućanskih aparata. Kuhajte kukuruz maksimalnom snagom, ako je tlačni štednjak električan, ili preko srednje topline, ako je mehanički. Vrijeme kuhanja iznosi od 10 do 40 minuta, ovisno o dobi cobova.

Jedite vrući kukuruz odmah nakon kuhanja. Kad hlade, žitarice gube svoje sokove i otvrdnu.

Kukuruz u pećnici

Duboka posuda za pečenje s maslacem. Stavite kukuruz opran i očistiti od lišća i stigma tamo. Ulijte toplom kipuću vodu tako da čepovi budu polovica. Pokrijte obrazac s folijom folije. Šalite kukuruz u pećnicu koja se zagrijava do 180 ° C kroz 40 minuta, ako je žitarica mlada, a 120 minuta ako su zrele zrele. Dodajte sol već u gotovom jelu.

Pročitajte također:

  • Recepti ukrašavaju kremasti kukuruz →
  • Meksički kukuruz s ukusnim umakom i zelenjem →
  • Koliko kuhati repa i kako ubrzati proces →
  • Kako pravilno kuhati heljde: korak po korak instrukcija →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤