Najbolji recept okroški: 10 vrlo ukusnih opcija

Kako ispuniti okrošku

Razlikovati ne samo sastojke okroškog, već i piće koje je gorivo. Osim tradicionalnih nezaslađen kvas okroška raditi na mineralnom vodom, sirutke, juhu, jogurt, Ayran, Tanya, kondenzirano mlijeko, pivo, slanom vodom, pa čak i obične vode. Ne postoji zajedničko mišljenje o ispravnom punjenju goriva, sve ovisi o vašim željama.

U prikazanim receptima punjenje se savršeno kombinira sa sastojcima, ali ga možete zamijeniti po vašem ukusu. Ako vam se ne sviđa astringency kvasa, uzmite mineralnu vodu. Ako volite mliječne proizvode, koristite ih. Ogroman Okroshki okus teško se može pokvariti.

Samo ne zaboravite: mlijeko mora nužno biti ohlađeno. Zato prije posluživanja stavite ga u hladnjak barem pola sata.

1. Klasična okroshka s kobasicama

Recepti okroški: klasični okroshka s kobasicama
ru.m.wikipedia.org

Sastojci

  • 4-5 kuhanog krumpira;
  • 5 kuhana jaja;
  • 8-10 rotkvica;
  • 2-3 svježeg krastavaca;
  • 300 g kuhane ili dimljene kobasice;
  • 1 hrpa kopra;
  • 1 hrpa zelenog luka;
  • sol – okus;
  • kiselo vrhnje ili majoneza – okus;
  • kvas – okus.

priprema

Izrežite krumpir, jaja, rotkvicu, krastavac i kobasice u kocke. Razbiti zelje. Pomiješajte sve sastojke i sol. Dodajte kiselo vrhnje ili majoneze, sezoni s kvasom i ponovno promiješajte.

2. Okroshka s govedinom

Prescriptions okroshki: okroshka s govedinom
ratatui.org

Sastojci

  • 4 kuhana žumanjka;
  • 3 žlice senfa;
  • 400 g kuhane govedine;
  • 4-5 rotkvica;
  • 2-3 svježeg krastavaca;
  • 3-4 kuhana krumpir;
  • 1 hrpa zelenog luka;
  • 1 hrpa kopra;
  • sol – okus;
  • kiselo vrhnje – okus;
  • kvas – okus.

priprema

Pomiješajte žumanjke i senf u ravnomjernu konzistenciju. Odrezati meso, rotkvica i krastavac s slamom, i oguljeni krumpir – kocke. Odrezati luk i kopar.

Pomiješajte sve sastojke. Dodajte sol, dodatak senfa, kiselo vrhnje i kvass i ponovo se izmiješajte.

3. Okroshka s dimljenim piletinom

Recepti okroshki: okroshka s dimljenim piletinom
wallpaperscraft.ru

Sastojci

  • 5-6 kuhano krumpir;
  • 6 kuhana jaja;
  • 4-5 svježih krastavaca;
  • 10-12 rotkvica;
  • 1 hrpa zelenog luka;
  • ½ gomila kopra;
  • ½ hrpa peršina;
  • 2 dimljene pileće noge;
  • sol – okus;
  • stisak limunske kiseline;
  • kiselo vrhnje – okus;
  • gazirana mineralna voda – okus.

priprema

Izrežite krumpir i jaja, kao i kolače i rotkvice. Razbiti zelje. Skinite kožu s bedra i nasjeckajte piletinu u male komadiće.

Pomiješajte sve sastojke. Dodajte sol, limunsku kiselinu i kiselo vrhnje. Ulijte u mineralnu vodu i dobro izmiješajte.

4. Okroshka s svinjetinom i grahom

Recepti okroški: okroshka s svinjetinom i grahom
photorecept.ru

Sastojci

  • 250 g svinjetine;
  • 4-5 kuhanog krumpira;
  • 4-5 kuhana jaja;
  • 250 g konzerviranog zelenog graška;
  • 250 g konzerviranog graha;
  • 2 svježeg krastavaca;
  • ½ hrpa zelenog luka;
  • ½ gomila kopra;
  • sol – okus;
  • 2 žlice kiselog vrhnja;
  • 3 žlice majoneze;
  • 2 žlice senfa;
  • kvas – okus.

priprema

Izrežite svinjetinu u male komadiće, stavite na zagrijanu posudu i pržite oko 7 minuta, povremeno se okrećite.

Krumpir i jaja izrezani u kocke. Dodajte ih grašak, grah, kockaste krastavce, sjeckani zelje i ohlađeno meso.

Dodajte sol, vrhnje, majoneze i senf i pomiješajte. Prelijte kvas i dobro promiješajte.

5. Okroshka s kobasicama i cvjetnjaka

Recepti okroshki: okroshka s kobasicama i cvjetnjaka
cookpad.com

Sastojci

  • 2 kuhane repe;
  • 4-5 kuhanog krumpira;
  • 2-3 kuhana jaja;
  • 1-2 svježeg krastavaca;
  • 150 g kuhane kobasice;
  • 1 hrpa kopra;
  • ½ limuna;
  • sol – okus;
  • mljeveni crni papar – okus;
  • kiselo vrhnje – okus;
  • gazirana mineralna voda – okus.

priprema

Izbjegavajte cvijet na rešetku. Krumpir, jaja, krastavci i kobasice izrezani u kocke. Odrezati kopra.

Pomiješajte ove sastojke. Dodajte sok od limuna, začini, kiselo vrhnje i mineralnu vodu i dobro promiješajte.

Okroshka s dimljenom ribom

Recepti okroshki: okroshka s dimljenom ribom
wallpaperscraft.ru

Sastojci

  • 1 hrpa zelenog luka;
  • ½ hrpa peršina;
  • ½ hrpa korijandra;
  • sol – okus;
  • 5-6 rotkvica;
  • 1-2 svježeg krastavaca;
  • 4 kuhana jaja;
  • 4-5 kuhanog krumpira;
  • 200 g dimljenog ružičastog lososa;
  • ½ limuna;
  • mljeveni crni papar – okus;
  • stisak crvenog papra na zemlji;
  • stisak šećera;
  • kiselo vrhnje – okus;
  • kvas – okus.

priprema

Dobro zalijepite zelje, dodajte sol i lagano zgnječite slomiti dok se ne pojavi sok. Dodajte na zelenilo kockice rotkvica, krastavci, jaja, krumpir i komadi ribe. Zatim dodajte sok od limuna, začini, kiselo vrhnje i kvass i pomiješajte.

7. Okroshka s rakovima od rakova

Recepti okroshki: okroshka s rakovima rakova
bezgotovki.ru

Sastojci

  • 250 g rakova rakova;
  • 5-6 rotkvica;
  • 2-3 svježeg krastavaca;
  • 2-3 kuhana jaja;
  • 1 žlica senfa;
  • 3 žlice kiselog vrhnja;
  • 1 hrpa kopra;
  • sol – okus;
  • mljeveni crni papar – okus;
  • kvas – okus.

priprema

Izrežite štapiće rakova, rotkvica, krastavaca i bjelanjaka u kocke. Pomiješajte žumanjke, senf, kiselo vrhnje, nasjeckani kopar i začine dok ne postane glatko. Dodajte umak od zobene kaše i kvas na složene sastojke i pomiješajte.

8. Okroshka s lignjem i rajčicama

Recepti okroshki: okroshka s lignjem i rajčicama
rutxt.ru

Sastojci

  • 1-2 svježeg krastavaca;
  • 3-4 kuhana krumpir;
  • 2-3 kuhana jaja;
  • 5-7 rajčica;
  • ½ hrpa peršina;
  • ½ gomila kopra;
  • 200 g sirove lignje;
  • ½ limuna;
  • sol – okus;
  • mljeveni crni papar – okus;
  • 150 g prirodnog jogurta;
  • još uvijek mineralna voda – okus.

priprema

Izrežite krastavci, krumpir i jaja u kocke i rajčice – četvrtine. Sjeckajte peršin i kopar. Kušajte lignje meso u kipuću vodu oko 30 sekundi, ohladite i izrezajte u kocke.

Pomiješajte sve sastojke, dodajte sok od limuna, začini, jogurt i mineralnu vodu i dobro promiješajte.

9. Okroshka s Adyghe sirom

Recepti okroshki: okroshka s Adyghe sirom
wallpaperscraft.ru

Sastojci

  • 2-3 kuhana krumpir;
  • 2 krastavca;
  • 4-5 rotkvica;
  • 200 g Adyghe sira;
  • ½ hrpa peršina;
  • ½ gomila kopra;
  • sol – okus;
  • mljeveni crni papar – okus;
  • ¼ limuna;
  • kefir – za okus.

priprema

Izrežite krumpir, krastavce, rotkvicu i sir u kocke. Dodajte sjeckani zelje, začini, sok od limuna i jogurt i dobro promiješajte.

10. Okroshka s ukiseljenim gljivama i kiselinama

Prescriptions okroshki: okroshka s slanim gljivama i kiseli kupus
postila.ru

Sastojci

  • 200 g slanih gljiva;
  • 2-3 kuhana krumpir;
  • 2-3 kuhana jaja;
  • 100 grama kiselog kupusa;
  • 1 hrpa kopra;
  • 1 hrpa zelenog luka;
  • 1 žlica senfa;
  • 2 žlice kiselog vrhnja;
  • sol – okus;
  • kvas – okus.

priprema

Izrežite gljive, krumpire i bjelanjake u kocke. Dodajte kupus i sjeckani zelje. Pomiješajte žumanjke s senfom i kiselim vrhnjem dok ne postane glatka. Dodajte umaku od senfa, sol i kvas, pa dobro izmiješajte.