17 besplatnih aplikacija za putnike koji rade bez interneta

Pristup Internetu može biti problem tijekom putovanja. Ali to ne znači da morate uzeti sa sobom milijun papirnatih kartica ili bilježnicu s korisnim informacijama o novoj lokaciji. Uostalom, jednostavno možete preuzeti na svoj pametni telefon jedan od aplikacija za koje ne trebate tražiti Wi-Fi ili trošiti novac na Internet pri roamingu.

Triposo

Vodič za 8.000 odredišta sadrži kratke informacije o zemlji ili određenom gradu, kartama, kao i bazu podataka o hotelima, restoranima, trgovinama i atrakcijama. Svaki od tih objekata može se odmah pronaći na karti i vidjeti kako doći.

Osim toga, pomoću aplikacije možete odabrati lokalnu turneju ili zabavu i naručiti ga za sebe (za narudžbu koja vam treba Internet). Unatoč činjenici da bez interneta ne možete rezervirati hotel, to je dobar način da pronađete nešto u blizini i pregledate mogućnosti.

MapsWithMe

Offline karte svih zemalja svijeta. Samo odaberite pravo mjesto na karti, prenesite je na telefon ili tabletno računalo i koristite ga na putovanju bez interneta. Karte su dovoljno brzo.

Gradske karte 2GO

Još jedna aplikacija s izvanmrežnim kartama. Princip rada je isti: odaberite zemlju, grad i preuzmite željenu kartu. Svakom korisniku je moguće odabrati 5 besplatnih kartica. Možete graditi pješačke rute i potražiti mjesto zanimljivih znamenitosti.

Mjenjačnica

Izvanmrežni pretvarač valuta je koristan kada kupujete u drugoj zemlji. Možete ažurirati tečaj u hotelu i koristiti aplikaciju na cesti bez pristupa Internetu.

Veliki kamion zaustavlja se

Aplikacija za putovanja automobilom, s kojima možete pronaći obližnji parking, benzinskoj, tuševe i druge usluge koje bi mogle doći u ruci na putu.

  Jedinstvena mjesta u Rusiji za koje niste čuli: Ruskeala

MapMyRide

Korisna prijava za one koji vole putovati biciklom. Uz to, možete tražiti rute za biciklističke ture u različitim gradovima i stvoriti vlastite pjesme.

Yandex.maps

Za putovanja po zemljama ZND-a, Yandex.Maps će biti korisni, što može funkcionirati izvan mreže. Da biste to učinili, samo trebate preuzeti kartu potrebnog grada putem aplikacije.

Yandex.Metro

Bez interneta možete koristiti karte podzemne željeznice u velikim gradovima (Moskva, St. Petersburg, Kijev, Kharkov i Minsk): izgraditi rutu i izračunati vrijeme putovanja.

Urbanspoon

Urbanspoon je baza koja sadrži više od milijun restorana u SAD-u, Kanadi i većini gradova u Velikoj Britaniji i Novom Zelandu. Možete lako pronaći mjesto za ručak prema ocjeni, kuhinji ili udaljenosti od vaše trenutačne lokacije.

Indeksno vrijeme offline

Korisno je za putnike u Indiji. Prikladna aplikacija za pronalaženje vlakova, pregled rasporeda i kreiranje ruta.

Za korisnike iOS uređaja postoji alternativa:

App Planer za željeznicu

Zahtjev za putnike u Europi, koji koriste vlakove Eurail i InterRail. Možete jednostavno pronaći najbližu postaju, raspored za odlazak vlakova i karte većine europskih gradova.

Google Prevoditelj

Omogućuje vam preuzimanje jezičnih paketa za izvanmrežni prijevod. Postoji korisna funkcija za brz prijenos pomoću kamere.

2GIS

Ovo nije samo izvanmrežna karta, ali i zgodan navigator diljem grada, kao i direktorij s informacijama o trgovinama, restoranima i drugim organizacijama (što je najvažnije, s pojedinostima o kontaktu i vremenu rada). Možda je najbolja opcija za putovanje u Rusiju, ali je postupno dodavala gradove drugih zemalja: Ukrajinu, Češku, Italiju, Čile, Cipar i Kirgistan.

TripAdvisor

Karte, recenzije hotela i restorana, mnogo fotografija i mogućnost rezerviranja ulaznica. Za mnoge od tih funkcija potrebna će se internet, no aplikacija će zasigurno pomoći da pronađete najbolju moguću mogućnost.

Hudway

Navigator koji će vam pomoći u kretanju čak iu lošoj vidljivosti. Jednostavno stavite telefon pored vjetrobranskog stakla, a projiciraju se važne informacije o cesti. Pristup Internetu je potreban samo za dobivanje uputa, što je vrlo povoljno: na cesti veza često nestaje.

Redigo

Prikladan vodič za različite zemlje i hrpu popularnih turističkih odredišta koja će zamijeniti skupe i prostrane turističke vodiče. U aplikaciji se nalaze sve korisne informacije za putnike: izvanmrežne karte, informacije o atrakcijama, informacije o dobivanju vize, vremenske zone i valute, kao i knjigu izraza na šest jezika.

Wi-Fi karta

Ponekad u putovanju Internet još uvijek postaje nužan, ali njegov trošak u roamingu prolazi sve moguće granice. U takvoj situaciji korisna je aplikacija Wi-Fi Map s lozinkama za besplatni Wi-Fi u cijelom svijetu.

A koje aplikacije upotrebljavate prilikom putovanja? Podijelite svoje iskustvo u komentarima.