Mikä Android-selain on nopein

Ei ole mikään salaisuus kenellekään, että meille tuttuvat työpöydät vähitellen menevät menneisyyteen, ja ne korvataan mobiililaitteilla. Epäsuora todiste tästä on, että matkaviestinnän osuus on melkein yhtä suuri kuin tavanomaisen osuuden ja joillakin maailman alueilla jopa ylittänyt sen. Näiden suuntausten perusteella kysymys parhaasta selaimen valitsemisesta mobiililaitteille on erityisen akuutti. Kollegamme AndroidAuthority.com -sivustosta suorittivat tutkimuksen selvittääkseen nopeimman selaimen Android-alustalle. Tässä artikkelissa haluamme jakaa kanssanne sen tulokset.

Tavoitteet, menetelmät ja olosuhteet

Tämän testin tarkoituksena on tunnistaa selain, joka käsittelee verkkosivuja nopeimmin. Tätä varten valittiin seuraavat suosittuja verkkoselaimia:

  • Google Chrome 49.0.2623.105,
  • Dolphin Browser 11.5.5,
  • Mozilla Firefox 45.0.2,
  • Naked Browser 1.0 rakentaa 112,
  • Opera Browser 36.1.2126.102083,
  • Puffin Browser 4.7.4.2567,
  • UC Browser 10.9.0,
  • InfiKen Labs Flynx Browser 2.0.1,
  • Ghostery Browser 1.3.2,
  • Mercury Browser 3.2.3.

Kokeilut tehtiin älypuhelimella Nexus 6P, jossa on Android 6.0.1 Marshmallow. Ennen testiä gadget palautettiin tehdasasetuksiin. Älypuhelimessa tehtyjen testien aikana ei ollut kolmannen osapuolen ohjelmistoa lukuun ottamatta edellä mainittuja selaimia ja apuohjelmia vapaan RAM-muistin määrän mittaamiseen.

Ennen testin jokaista vaihetta älypuhelin käynnistettiin uudelleen, minkä jälkeen kaikki testattujen selainten tiedot, asetukset, evästeet ja välimuisti poistettiin. Siten voimme puhua riittävän “puhtaista” kokeellisista olosuhteista, joissa ulkomaisten elementtien vaikutus minimoitiin.

SunSpider 1.0.2

Ensimmäisenä testinä käytimme Sunspider 1.0.2 -ohjelmaa, joka mittaa JavaScriptin suorituskykyä reaaliaikaisissa skenaarioissa selaimessa. Mittaukset ovat millisekunteina: mitä pienempi arvo, sitä nopeampi JavaScript-suorituksen nopeus selaimessa. Ensimmäinen tulos on jo yllättävä, mutta näet myös, mitä seuraavaksi tapahtuu!

sunspider-chart android nopein selain

Mozilla Kraken 1.1

Kraken-vertailu perustuu SunSpider-testisarjan koodiin, mutta Mozilla-ohjelmoijat ovat muuttaneet huomattavasti sitä. Heidän mielestään tämä on ainoa tapa saavuttaa tarkimmat tulokset, mikä heijastaa reaaliaikaisten tehtävien nopeutta. Tässä testissä myös huomattava marginaali voittaa Puffin Web Browser.

Mozilla Kraken 1.1 android nopein selain

Selain 2.1.3

Kolmas vertailuarvo mittaa selaimen yleistä suorituskykyä. Testaamme päivittäisen surffauksen aikana tehtävien tehtävien nopeutta: tyhjän sivun lataaminen, näytön suuntauksen muuttaminen, selaimen JavaScript, CSS, DOM, WebGL ja Canvas. Tällä kertaa voittaja on selain, joka saa pistemäärän.

Browsermark android nopein selain

rauhanturvaaja

Tämä on hyvin tunnettu selaimen suorituskyky yritys Futuremarkista. Se koostuu viidestä peräkkäisestä testiryhmästä, joiden tarkoituksena on testata eri tyyppisiä tehtäviä, jotka esiintyvät ennen selainta. Jokaiselle testiryhmälle lasketaan yksittäiset luokitukset, joiden perusteella yleinen luokitus muodostuu. Korkeampi pisteet merkitsevät parempaa ohjelman suorituskykyä. Jälleen, Puffin Web Browser näyttää erinomaisen tuloksen.

Peacekeeper android nopein selain

Muistin kulutus

RAM-muistin kulutus on tärkeä ominaisuus erityisesti niille laitteille, joilla on pieni marginaali. Ensimmäisessä testissä mitattiin, kuinka paljon RAM-arvoa tarvitaan jokaiselle selaimelle, kun avaat yhden tyhjän välilehden. Täällä odottamaton voitto voitti ulkopuolinen kaikissa aiemmissa Dolphin Browser-testeissä.

ram-no-page android nopein selain

Mutta kun avaat viisi välilehteä eri sivustoilla, kuva muuttuu dramaattisesti. Tällöin levy kuuluu Chromelle, jonka työpöydän versio on niin kauhistunut RAM: n sietämätöntä kulutusta kohtaan. Huomaa, että “nopeiden” testien suosikki Puffin tässä tapauksessa on viimeisen edellisen sijainnissa.

ram-5-sivut android nopein selain

tulokset

Testien tulosten graafit todistavat väistämättä, että nopein selaimen rooli Androidille väittää Puffin Web Browser. Tämä on kuitenkin totta vain, jos gadgetissa on tarpeeksi RAM-muistia. Jos et voi ylpeä sen ylijäämästä, on parempi valita Google Chrome -selaimesi. Hän osoitti keskimääräisiä tuloksia käsittelyn sivujen nopeudesta, mutta se oli yllättävän edullinen.

Henkilökohtaisesti näiden testien tulokset yllätti minut. Ja sinä?

Loading...