ПРЕГЛЕД: GPS часовник Polar V800 за бягане и триатлон

В света на спортните часове на GPS винаги имаше отделен свят – светът на полярите, със своите стандарти и привърженици. Но наскоро Полар започна да се движи в правилната посока – страната, където часовниците си работят с аксесоари от други производители, откъм страната на Bluetooth. Една от първите стъпки в тази насока беше часовникът Polar V800, който бе обявен на CES 2014 и пуснат в продажба тази пролет.

Този преглед ще бъде малко необичаен, защото голяма част от това, което е написано, може да е без значение за няколко месеца. Polar обещава непрекъснато да добавя нови и нови функции към V800.

Като начало предлагам да се насладите на ревюто, като гледате реклама на Polar V800 с участието на шампиона на Ironman 2013 Frederik Van Leeerde.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7QnRQaCBzcg]

Вдъхновена ли си? Forward.

Часовникът се изпраща в малка кутийка със скромен подпис “Избран от шампиони” под името.

Полярен V800 Unboxing

Комплектът включва и таксуване-крокодил и сърдечен монитор (ако сте избрали модела с последния, не виждам причина да направите друго).

Полярен V800 Unboxing

Това, което веднага хваща окото ви и се чувства като ръка, е качеството на сглобяването и материалите, както и вниманието към детайлите. Има скъпо нещо, което не искате да раздадете. Това е същото чувство, когато седнете в скъпа кола или в ръцете на iPhone. Часовникът е изработен от метал и стъкло, всичко е перфектно регулирано, без празнини или гърчици.

Най-V800 има Bluetooth, чрез които те се свързват с различни сензори (сърдечен ритъм, ритъм, скорост, мощност), както от Polar, както и някои други производители, като например Wahoo, също може да се използва за синхронизиране на часовника с мобилно приложение Polar Flow Mobile. Ако желаете, можете да го направите по стария начин чрез кабел и компютър. Както вероятно сте се досетили, Polar V800 не поддържа ANT +, само Bluetooth – само хардкор.

тичам

Polar V800 напълно ме задоволява като работещ часовник, ще кажа още повече, защото днес е най-добрият часовник, който използвах. Почти идеален. Те седят удобно, не натискат навсякъде, практически не се чувстват на ръка, дисплеят е ясен и добре четлив при всякакви условия.

Polar V800

Нека започнем с настройките. В Polar V800, както и в повечето други съвременни GPS часовници, можете да конфигурирате както броя на показаните полета, така и данните, които се показват на тях. За съжаление, това се прави, както много други настройки на часовника, изключително на уебсайта на Polar Flow и след това се прехвърля на часовника със следващата синхронизация. За това отиваме в Полярен поток, кликваме върху снимката и изберете Спортни профили.

Настройка на полярния поток V800

След това кликнете върху Редактиране под необходимия профил.

Настройка на полярния поток V800

За да промените показаните полета, отворете елемента “Изгледи за обучение”, където можете да редактирате съществуващи екрани и да добавяте нови.

Настройка на полярния поток V800

Също така в опциите за профил можете да конфигурирате:

 • Различни аларми по време на тренировка, като например звука на звуковия сигнал или наличието на вибро, както и съобщения след определено време / разстояние / брой калории.
 • Автоматични маркировки на кръгове (могат да се коригират по разстояние, време или начална точка, ако се движите в кръгове).
 • Зоната на сърдечната честота, в която упражнявате. Ако го зададете, часовникът ще сигнализира всеки път, когато го оставите.
 • Жестове. Ако докоснете часовника, те могат или да маркират кръг, или да променят екрана, или да включат осветлението (избрах последната опция). Дори и във V800 можете да зададете едно от следните неща: подсветка, показване на последната обиколка или време, когато донесете часовника в гърдите, където се намира сърдечният монитор. Приятна дреболия.
 • GPS опции. Честотата на актуализиране на данните за местоположението (нормална или енергоспестяваща, в последния случай V800 може да работи до 50 часа без презареждане) и разрешава / забранява записването на данните за надморската височина.

Нагласихте часовника, синхронизирахте, възможно е и да стартирате. За да започнете тренировка Натиснете бутона Старт, изберете Изпълнение, и изчакайте, докато GPS ще бъде ОК. Сигнал GPS Polar V800 хванат много бързо, дори ако преди това лети няколко хиляди километра. В рамките на една седмица тичах с тях в Киев, Истанбул, Вашингтон и Бостън за първи път, след като полетът взеха до една минута, за да се изравнят на спътниците, а след това само за няколко секунди. Когато всички сателити бъдат намерени, кликнете отново върху Старт и стартирайте.

Полярният V800 Run

За да превключвате екрани, използвайте бутоните Нагоре / Надолу отдясно. За да създадете кръг, ще натиснете бутона Start отново, и за пауза – Назад. Тук, струва ми се, това не е съвсем очевидно, тъй като той обикновено е на пауза на същия бутон, където в началото и на нов кръг може да се настрои и бутона за връщане назад, което също е често срещана. Исках да направя пауза няколко пъти и вместо това създадох нов кръг. Премахване на пауза, като натиснете бутона Старт, а двата края и се запазва, като задържите обучение Назад.

И сега любимата ми част е интервално обучение. Много често това е слаба част от някои часовници, например Suunto Ambit2, но за Polar V800 всичко е наред тук почти. Можете да създавате както прости, така и сложни интервали, но можете да го направите изключително на уебсайта на Полярен поток, за съжаление няма такава функционалност директно на часовника. За да започнете, отидете в календара (дневник) и кликнете върху Добавяне – цел за обучение.

Добавяне на интервали за тренировка на Polar V800

За да създадете тренировка с временен интервал, изберете Running, името, датата, когато се изпълняваме и времето и малко по-ниско – раздела Phased.

Добавяне на интервали за тренировка на Polar V800

Интервалите (фази) могат да бъдат създадени на базата на време или разстояние, ще имаме време – сложен fartlek 5 минути + 3 минути + 1 минута в минута, три повторения, следователно Продължителност. За всяка фаза можете да изберете желаната зона на сърдечния ритъм (Полярните всички се въртят около импулса) или Free, ако сте преди всичко това. За съжаление, стига целта да не може да бъде зададена скорост, само сърдечен ритъм. Следващата стъпка започва или автоматично, или чрез натискане на бутона “Старт”, но само след като времето / разстоянието, разпределено за нея, е завършено.

Добавяне на интервали за тренировка на Polar V800

Разбира се, има Warm-up и Cool-down, за които можете да изберете и времето, разстоянието и зоната на сърдечната честота. След като създадете всички стъпки, изберете броя на повторенията, в нашия случай три.

Създаване на интервали за тренировка на Polar V800

Един дори може да създаде загнездена повторение например 3 пъти (3 х 15 ” / 1 ‘+ 5 х 1’ / 2 “), така че такова Фартлек, което не може да се работи с полярна V800. Тук е, интервалното ни обучение.

Създаване на интервали за тренировка на Polar V800

Кликнете върху Запазване и ще се покаже в календара и следващия път, когато го синхронизирате – в часове. За да започнете тренировка, отидете в календара, но вече в V800.

Интервал тренировка Polar V800

Близо до датата, на която сме назначили нашата фитлек, ще се появи празен квадрат, изберете я и вижте тренировките (тренировки), които са насрочени за този ден.

Интервал тренировка Polar V800

Интервал тренировка Polar V800

Щракнете върху Старт и започнете да работите, както обикновено, само сега ще имате още един екран, показващ времето до края на текущата фаза, пулса и зоната на пулса. Ако излезете отвъд целевата зона, часовникът започва да вибрира и да вика като цикада, което ви кара да се върнете в рамката.

Интервал тренировка Polar V800

Интересно е, че за разлика от другите часовници, Polar V800 време интервална тренировка водят два вида автоматични бързи обиколки: персонализирани интервали и обичайния набор от предварително зададено автоматично (например на всеки 1 км). Отначало това е малко объркващо, защото аз не знам какво да гледам да вибрира, но в действителност на вибрациите с различна продължителност и интензивност, така че с течение на времето се свиква и се разграничават различните сигнали.

След като приключи тренировката, песента може да се синхронизира чрез смартфона чрез Bluetooth или чрез компютър чрез кабел. И да видите резултатите в Полярен поток на компютъра.

Полярния поток тренировка

Или в Полярен поток Mobile на мобилния телефон.

Хареса ми, че е възможно тренировката да се разделя на сегменти от 1, 2, 5 км директно в Полярен поток, дори да не сте задали автоматични кръгове в настройките. Защо никой не мислеше за това преди?

Полярния поток тренировка

Упражненията могат да бъдат експортирани в GPX и TCX формат, а файловете могат да бъдат качени в Garmin Connect, Strava, Training Peaks – където искате. За съжаление Garmin Connect не разбира Polar TCX (с GPX всичко е наред). Кой е виновен, няма да го взема, но фактът, че върховете на “Стрева” и “Обучение” го успокояват напълно, подсказва. И тогава искам да кажа за едно от значителните недостатъци на Полар – липсата на възможност за автоматично изнасяне към други услуги, само ръчно чрез файлове, но се надявам, че това е само за момента.

V800 може да измерва ритъма с помощта на външен датчик от Polar, който е прикрепен към дантела на маратонката. Странно е, че часовникът не знае как да го измерва с вградения акселерометър. Стъпките се разглеждат в инструмента за проследяване и те не са в състояние да разделят номерата си за известно време. Надявам се, че това също е временен недостатък, който ще бъде определен в една от следните актуализации на фърмуера.

Забавни функции V800 е по-напреднала прогноза за възстановяване след тренировка. Първо, часовникът не казва само колко часа ще е необходимо да почива, а изготви график за прогнозата за възстановяване, като посочи кога ще бъдете в какви условия през следващите дни.

Възстановяване на полярни V800

Той също така взема предвид не само спортните дейности, но и ежедневно, като разходки (отбелязани със синьо).

Това е всичко за бягане. Както казах, почти перфектното работно време.

велосипед

Както винаги, за мотора може да кажете почти същото нещо като бягане. Всъщност това е същата дейност, но вместо темпото се показва скоростта по подразбиране и се променят сензорите, към които е свързан часовникът.

Polar V800 Bike

Velopoints на Полярния поток на практика не се различават от cross-country, добавя се само настройка на зоните на мощност за pavermeter.

Polar V800 настройка на електромера

Говорейки за pavermetrah: Напомням ви, че в Polar V800 не поддържа ANT +, днес в де факто стандарт за повечето спортни сензори, включително датчици и сила, но в света на Bluetooth, докато една, две и obchelsya. Но 30 септември Polar добавен в подкрепа на първото V800 pavermetra, а именно Polar Look Keo електроенергийната система.

В допълнение към мощността, V800, разбира се, поддържат и сензори за скорост / каданс – и двамата са свързани и отделно. Можете да използвате комплект от Polar, както направих.

Полярна скорост V800 / Cadence

И вие можете и алтернативи на други производители, например Wahoo, например. Основното е, че те поддържат Bluetooth Smart. Във всеки случай, без сензори за скорост / ритъм, няма студени зимни вечери на машината.

Полярна скорост V800 / Cadence

Единствената забележка, която се отнася velochasti ще проектира каишка Polar V800: тя е прекалено стегнат, защото от това, което часовникът е много трудно да се отстранят бързо с ръцете си и затвори около veloderzhatele, или обратно, както и за тези, които вярват във втория триатлон, това е от решаващо значение.

плуване

Polar V800 – един от малкото спортни часовници, които могат да измерват импулса по време на плуване (с помощта на полярния H7 сърдечен монитор). Това по принцип и всичко, което те измерват във водата. Но какво ще кажете за триатлон, мултиспорт и други големи думи, написани на кутията? И ето го.

Polar V800 Няма плуване
Shutterstock / Натхоат Уонграт

В момента V800 не знае как да измерва ударите в басейна, нито да улавя GPS, докато плува в открити води. С втория можете да се борите отчасти, насилствено включване на GPS за активност в Полярен поток, но пистата ще бъде далеч от идеалния. GPS сигналът непрекъснато се губи, когато ръката с часовника е под вода, а за изграждането на правилната траектория Garmin и Suunto, например, използвайте специални алгоритми, които в Polar V800 все още не са налични.

С дългоочакваното мярка пулс под вода също не всичко е толкова гладко, тъй като трябва да се плува с безжичните импулсни колани, които непрекъснато се стреми да се изнесат надолу, особено когато се мъчим на разстояние от перваза до басейна.

И сега за доброто. Всичко, което съм написал по-горе (добре, с изключение на сърдечния преобразувател, идващ от гърдите), скоро ще бъде възможно да се изтрият и забравят. Polar обещава в средата на ноември да добави към V800 подкрепата за плуване в басейна и началото на следващата година – и на открито.

В момента Polar V800 перфектно измерва ударите в басейна и в откритата вода. Почти със 100% вероятност ще определи стила на плуване. Резултатите от плуването в басейна изглеждат така:

Приятно нещо за мен беше изчислението на параметъра SWOLF. Тази цифра, която се получава от добавянето на дължината на басейна в метри и броя на ударите за преодоляване на разстоянието. Колкото по-ниска е тази цифра за вас, толкова по-икономично е пътуването ви. Триатланистите ще разберат какво говорим;)

Триатлон

Polar V800 замислена като триатлон часовник, но това е все още да ги използва като такъв е проблематично поради факта, че те не измерват плуване, или по-скоро, тя се измерва в само един импулс, ако не утихне сърце монитор в този процес. Но в противен случай изпълнението е съвсем стандартно: изберете триатлон сред дейностите, плувайте, натиснете долния ляв бутон (Назад) в началото на транзитната зона и започнете в края, когато започнете да пътувате. Същото важи и за прехода между мотор и бягане.

Когато Polar добавя пълна подкрепа за плуване в открити води, V800 ще се превърне в истински триатлонен часовник, също отличен.

Ежедневна употреба и проследяване на активността

Polar V800 е не само спортен, но и стилен ежедневен часовник с вграден инструмент за проследяване. По-рано през GPS-часовникът не е особено обърне внимание на ежедневна употреба, някои такава функционалност дори не беше, но сега производителите са осъзнали, че можете да направите така, че техният продукт е износен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата (без времето за зареждане). Полярът не е изключение. Часовникът има четири опции за показване на главния екран, въпреки че целта на екрана с моето име и фамилно име остава загадка. Да не забравя името ми след маратона?

Също така в часовника има алармен часовник (да, заслужава си да се отбележи отделно, защото някои не го имат), които дори могат да бъдат настроени за повторение, включително само през делничните дни.

И все пак Polar V800 е добър тракер дейност, като се брои стъпки, разстояние, изгорени калории, а дори и на сън, но, въпреки факта, че полярната V800 смятат, че стъпки по някаква причина не показват броя директно на часовника. Тук можете да видите само състоянието на лентата за възстановяване и прогрес на активността без никакви стойности. За да разберете колко сте ходили днес, трябва да синхронизирате часовника си със смартфон или компютър и да видите Полярен поток или Полярен поток за мобилни устройства.

За да синхронизирате със смартфона, трябва да задържите бутона Back и да отворите приложението Flow Mobile на телефона си. След няколко секунди ще видите цветни кръгове, които визуализират активността ви днес или за всеки друг избран ден (не, аз не спях вечер и не бях тичал през нощта, това е разликата във времето). Веднага можете да видите обобщените данни за деня с броя на стъпките, разстоянието (ако докоснете стъпките), калориите, времето за активност и съня. Ако кликнете върху мечтата, можете да видите по-подробно колко е хубаво, 91% – не е лошо. Също така има статистически данни за седмицата и за месеца.

В настолния Полярен поток инструментът за проследяване на дейността има малък прозорец на гърба и дори на втория раздел. Това е наистина по-мобилна функция, малко хора проучват подробно броя на стъпките вечер след чаша кафе, гледайки екрана на компютъра.

Полярен проследник на активността V800

По принцип Polar V800 удовлетворява почти всички нужди в тракера, освен ако няма достатъчно мощност, но вече е необходимо специално феновете да отчитат всичко. В най-близкия фърмуер, Polar обещава да направи самия часовник по-информиращ в това отношение, така че за броя на стъпките не е нужно да се качвате на мобилния телефон всеки път.

Работа с батерията

Според производителя, Polar V800 работи в режим GPS от 13 до 50 часа, в зависимост от честотата на актуализиране на местоположението: колкото по-рядко, толкова по-дълго, естествено. В режим на ежедневните часове + тракерът за активност V800 може да продължи цял месец. При достатъчно активно използване (до 10 часа обучение на седмица), аз ги таксувах на всеки 78 дни.

Зареждането за V800 се извършва под формата на “крокодил” и се закрепва към върха на часовника.

Полярно V800 зареждане

Никога не съм успял да го закрепя от пръв път, може би е необходимо време да се коригира.

разни

 • Polar V800 има много хубави малки неща. Например, часовникът ще ви каже, ако сте започнали да бягате, но не сте натиснали Start (Старт) и ако се движите докато търсите GPS сигнал, напротив, препоръчваме да спрете да хванете сателитите по-бързо.
 • Има режим самолет, чиято цел остава загадка за мен. Единственото нещо, което този режим прави, не е да ви позволи да започнете нова тренировка или да синхронизирате часовника си с телефона си чрез Bluetooth.
  Полярен режим V800 самолет
 • Полярният V800 има функция “Назад към начало”, която ще ви отведе до началната точка, ако сте загубили по време на тренировка. Той е включен в настройките на спортните профили под формата на отделен екран.
  Polar V800 Върнете се в началото

минуси

 • Липса на измерване на всичко, което се отнася до плуване, с изключение на пулса (все още).
 • Няма начин за автоматично експортиране на дейности в други услуги само ръчно чрез GPX и TCX файловете.
 • Няма автоматична промяна на времевата зона и корекция на времето чрез GPS.
 • Поради дизайна на лентата, часовникът е трудно бързо да се премахне и да се облече и скоростта е критична, ако останете на велосипеда и обратно на ръката си по време на триатлон.

заключение

Polar V800 – това са само два часа. От една страна – на тези, които имаме днес, и от друга – тези, които ще, когато Polar валцувани напред всички обещани актуализации (плуване, подобрена тракер активност може ритъм без futpoda и т.н …). Днес тя е отличен за тичане часа, някои от най-добрите, тъй като за мен, и много добра в продължение на часове на колоезденето, но да им се обадя триатлон език не се включва поради липса на пълно измерване на плуване. Освен това, V800 може да бъде полезен и извън спорт, измервайки ежедневната активност и съня. И в бъдеще те ще станат по-добри, ще получат нови и нови функции.