5 najboljih iOS aplikacija za gledanje zvijezda

Gledajući noćno nebo, razbacano zvijezdama, često se sjećam sovjetskog crtića “Dajem vam zvijezdu”, veličanstveni rad Fyodora Savelevicha Khitruksa. I ozbiljno, kao i većina nas, u zvjezdanom nebu, mogu samo razlikovati jednu zviježđu – Veliki Medvjed. Da bi saznali više o zvijezdama, njihovim imenima i drugim zviježđima, stvorene su izvrsne aplikacije, koje vam danas želim reći.

Star Walk 2

Star Walk 2 – jedna od najljepših aplikacija, nevjerojatna zahvaljujući 3D animaciji. Trebate samo podignuti iPhone na nebo da biste saznali informacije koje vas zanima o zvijezdama. Zaslon će prikazati svoje točne koordinate, kao i konstelacije kojima pripadaju. Osim toga, prijava je popraćena prekrasnim soundtrackom i raznim ugodnim zvučnim efektima. Star Walk 2 također ima priliku vidjeti kako će zvjezdano nebo gledati kasnije od dana ili čak mjesec dana kasnije. Velika aplikacija, s kojom se teško natjecati.

Grafikon zvijezda

Zvjezdica funkcionira na isti način kao i Star Walk 2. Zahvaljujući svojim mogućnostima, možete vidjeti ne samo svoju zvijezdu već i suprotnu hemisferu. Da biste to učinili, jednostavno pokažite iPhone na tlo, i vidjet ćete koje zvijezde promatraju stanovnici drugih zemalja. Vremenski pomak omogućuje vam da u bliskoj budućnosti pogledate zvjezdano nebo. Za proučavanje zvijezda nije neophodno stalno slanje pametnog telefona na nebo, a razne geste pomoći će u primjeni. Prilikom ugrađene kupnje imat ćete i detaljne informacije o različitim kometima i meteoritima.

Star Rover

Star Rover vam pomaže da istražite kartu zvijezde koristeći istu povećanu stvarnost kao i prethodne aplikacije. Star Rover broji oko 120.000 zvijezda i 88.000 zviježđa. Da biste naučili nešto novo o zvjezdanom tijelu, jednostavno kliknite na nju. Da biste vidjeli nebo iz druge točke na Zemlji, trebate ručno unijeti koordinate koje su vam potrebne. Samo nekoliko klikova možete dobiti informacije o Mjesecu i njegovim različitim fazama.

SkyView Besplatno

Poput prethodnih aplikacija, SkyView nadopunjuje stvarnost koja vas okružuje. Možete vidjeti informacije o zvijezdama, zviježđima, promatrati nebo, pogledati izvan svojeg stanja u prošlosti i budućnosti.

SkyView Satelitski vodič

Gledajući zvjezdano nebo, možete zaboraviti koliko satelita leti oko naše Zemlje. Za mnoge ih promatranje također može biti vrlo zanimljiva aktivnost. Aplikacija može pratiti njihovu lokaciju i reći tko ih je pokrenuo, a također vam pružiti i druge korisne informacije. Možete čak dobiti obavijest kada će jedan od satelita letjeti iznad vaše glave.

Konačno, najljepši crtani film “Dajem ovoj zvijezdi”, pogledajte i uživajte u ljepoti zvjezdanog neba!

putem iMorea

  Vodič emoticonima: kako ih razumjeti i ne upadati u neugodnu situaciju

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top