5 Zanimljivi načini praćenja internet prometa na iOS-u

Vremena kad smo platili kućni internet na temelju potrošenog prometa, davno otišli. Sada gotovo svi u stanu imaju svoje “neograničeno”, ograničavajući korištenje interneta, osim brzine. Ipak, problem s količinom preuzetog prometa za prijenosne uređaje, kao što je pametni telefon ili tabletno računalo, nije otišao, pa stalno nadgledavajte megabajte koji se svakodnevno konzumiraju, tako da jedan dan ne ostaje bez interneta. Ali evo kako je najprikladnije pratiti – pitanje, naravno, zanimljivo.

Poslovanje u Rusiji još je jedna tema za trajne sporove. Uostalom, uvijek postoji mogućnost da će operator isključiti Internet za prekoračenje granice u vrijeme kada još nije dosegnut. A kako to provjeriti? Odjednom vas zavode?

Naravno, na pametnom telefonu ili tabletu uvijek možete vidjeti statistiku o korištenim megabajtima, ali nije tako zgodan. Osim toga, uvijek se treba sjetiti ovoga. Pogledajmo dostupne opcije, a zatim odlučite koja je najbolja za praćenje prometa. Dakle, ono što imamo:

1) Upotrebom ugrađene iOS rješenja za prikupljanje statistike.
2) Ugradnja zasebne prijave od prijevoznika.
3) Instalirajte aplikaciju treće strane iz trgovine App Store da biste potvrdili statistiku.
4) Zatvaranje bjekstvo iz zatvora i naknadna instalacija softvera treće strane tvrtke Cydia.
5) Kupite neograničen paket za Internet.

1. iOS već zna sve

Apsolutno u svakom iOS uređaju nalazi se ugrađeni tracker koji broji vaše izgubljene megabajte. Njegova upotreba je možda najjednostavnija od svih gore navedenih opcija. Pronađite statistiku upotrebe za iOS tako da odete na postavkeStanična komunikacija i ispustite malo niže u izborniku do točke Tarifne statistike putem stanične komunikacije.

IMG_0163IMG_0162

Ovdje imamo opće statistike prometa za sve vaše radnje, a malo niže za svaku pojedinu aplikaciju. Na samom kraju popisa nalazi se gumb za poništavanje statističkih podataka, klikom na koji odbrojavanje počinje od nule – to će biti relevantno za prebrojavanje prometa s početkom svakog mjeseca. Osim toga, među aplikacijama koje se upotrebljavaju možete onemogućiti one koje, prema vašem mišljenju, ne smiju trošiti previše vrijednih megabajta, čime ih onemogućuje ulazak u mrežu.

  Hakeri su hakirali iCloud i spojili intimne fotografije Jennifer Lawrence i drugih poznatih osoba

Pros:
– Već postoji na svakom iPhoneu i iPadu.
– Jednostavan je za korištenje.
– Radite u pozadini.
– Statistika za svaku aplikaciju.
– Sposobnost onemogućavanja određenih aplikacija.

kontra:
– Statistika se mora pustiti svaki mjesec ili pomno pratiti.
– Nema obavijesti kada se postigne granica.

2. Pouzdajte se u vašeg operatera

Svaki operator samopoštovanja, prije nekoliko godina, uspio je upravljati tarifama izravno samom pretplatniku, stvarajući za svaki osobni kabinet. Međutim, napredak ne prestaje i zamjena LK-a u verzijama weba pojavljuju se u programima koji ga zamjenjuju. Ipak, kvaliteta i upotrebljivost samih aplikacija ostavljaju mnogo na želji. Često pronalaženje pravih informacija u preopterećenom sučelju postaje vrlo teško, pa je ova mogućnost prihvatljiva samo korisnicima mobilnih operatera bilo gdje u Americi ili Europi.

screen568x568-2 screen568x568

Pros:
– Najtočnija statistika izravno od operatora mobilne komunikacije.
– Prijava je besplatna.
– Obavijesti o postizanju granice (ne uvijek).

kontra:
– Obično je gadna podrška.
– strašna optimizacija aplikacija (za operatore u Rusiji i CIS-u).
– Nije intuitivno sučelje.
– Često opravdana nepovjerenje prema operatoru.

3. Aplikacije iz App Storea

Pored službenih prijava telekomunikacijskih operatera u aplikacijskoj trgovini Apple, postoji mnogo drugih rješenja koja će vam pomoći pratiti dragocjene megabajte i istodobno vas obavijestiti o postizanju određenog praga preuzetog prometa. Najpopularniji od njih je, možda, Upotreba podataka uz skromnu cijenu od 33 rubalja. Međutim, postoje i drugi, čak i besplatni analozi, ali, nažalost, različite kvalitete. Odvojena je potreba dodijeliti aplikaciju Monitor prometa, što je odavno dobra ideja.

Pros:
– Automatsko vraćanje statistike i brojanje na novu.
– obavijesti o određenim granicama prometa.
– Ograničenja možete postaviti sami (na primjer: dnevno, tjedno itd.).
– Korisničko sučelje, grafički prikaz.
– Neovisno prebrojavanje prometa.

kontra:
– Nisu sve (i ne uvijek) aplikacije mogu ispravno raditi u pozadini.
– Morate platiti kvalitetu (izuzetak, možete probati Traffic Monitor).

4. Prijave tvrtke Cydia

Ovdje, naravno, sve je jasno: prvo morate napraviti uređaj za bjekstvo iz zatvora na uređaju da biste pristupili Cydia aplikaciji. Međutim, sjeckanje uređaja ne znači da sada možete besplatno instalirati bilo što. Nipošto. Kao u slučaju App Storea, Cydia ima dovoljan broj zahtjeva, ali većina od njih i trošak novca.

wi65YiA

Najpopularniji su, možda WeeTrackData, koji, pored rada u pozadini, može biti integriran u centar za obavješćivanje za brz pristup do njega i CCMeters, koji se također može prikazati u upravljačkom centru, no za instalaciju potrebno je instalirati dodatni softver CCLoader.

Preuzmite WeeTrackData   Preuzmite CCMetere

Pros:
– Naravno, radite u pozadini.
– Brzi pristup aplikaciji iz Centra za obavijesti.
– Obavijest o postizanju granice.

kontra:
– Zahtijeva bjekstvo iz zatvora.
– Često košta novac.
– Ovisno o softveru, možda ćete morati instalirati dodatne komponente.

4. Dolje s ograničenjima!

Jedan od najjednostavnijih načina zaboravljanja glavobolje o troškovima prometa je povezivanje neograničenog interneta. Bez sumnje, takva opcija može “letjeti u puno novca”, ali ako za vas to nije problem – ova metoda će biti najviše bezbolna. Druga stvar je da svi operatori ne nude neograničene tarife. Postoji 80-100 GB paketa, ali svejedno završavaju. S druge strane, ne bacate Blu-ray filmove na iOS danima?

Kao opciju, ako vaš grad ima operatera koji pruža stvarno neograničen promet, možete se jednostavno prebaciti na svoje usluge, kao što sam to učinio.

ZY

Ako pogledate problem s druge strane, možete misliti o tome da ne minimizirate brojanje prometa. Na primjer, upotrebljavajte preglednike treće strane s tom sposobnošću. Usput, Opera Mini je dugo bio u stanju to komprimirati. Ili, ako ne prenosite nešto drugo od Safara u duh, možete pokušati Onavo Extend – zasebnu aplikaciju koja radi na istom principu. Nažalost, nije dostupna u ruskoj verziji App Storea.

Koliko ćete mjesečnog prometa potrošiti? Je li dovoljno da operatori nude? Recite nam o tome u komentarima!

  Top 10 računala napravljena u SSSR-u

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top