Ideje za aplikacije koje nisu implementirane

1. BlaBlaCar u gradu

Usluga namijenjena pružanju privatnih usluga prijevoza kroz traženje suputnika i vozača koji su “na putu”. Za razliku od poznatih taksi usluga, vozači ne moraju proći certifikat, a tarife nisu fiksne i ugovorene.

Zašto se ne provodi

Zakonodavstvo u većini zemalja omogućava licenciranje usluga za uklanjanje.

Vrijedno je čekati

Teško.

2. Što je u vašem hladnjaku?

Aplikacija koja vodi evidenciju o proizvodima u vašoj kući i nudi recepte za jela koja se mogu kuhati od njih. Postoje aplikacije (za iOS i Android) koje preporučuju recepte za sastojke, no njihova je funkcionalnost ograničena, a rad uzrokuje puno cenzura.

Zašto se ne provodi

Stvaranje takve aplikacije zahtijeva znatan napor: osim stvaranja radnog sučelja za puni rad servisa, potrebno je integrirati tisuće recepata.

Vrijedno je čekati

Definitivno vrijedi.

3. Aplikacija za snimanje videozapisa na iOS uređajima

Ideje za aplikacije
paulion / Depositphotos.com

Android uređaji imaju važnu prednost za mnoge – mogućnost snimanja videozapisa sa zaslona. Ova značajka nije dopuštena za upotrebu na iOS uređajima. Postoje razni načini zaobilaženja ove zabrane, ali Apple jako uklanja postojeće rupe.

Zašto se ne provodi

Zbog ograničenja sigurnosne politike i privatnosti, Apple zabranjuje snimanje videozapisa sa zaslona iOS uređaja.

Vrijedno je čekati

U obliku pune i prikladne primjene – definitivno ne.

4. Navigator za ambulante

Postojeći GPS-navigatori savjesno obavljaju funkcije koje su potrebne za prosječnog korisnika, ali ne osiguravaju razne putne liofilaze: smanjujući put kroz dvorišta i zaobilaznice. Možda će stvoriti poboljšani navigator uvelike olakšati život hitnih vozača, MES-a i drugih “hitnih” usluga.

Zašto se ne provodi

Uz integraciju usluge u postojeće navigatore, potrebno je provesti veliki rad na istraživanju alternativnih prometnih pravaca, kao i pratiti njihovu važnost s visokom frekvencijom.

  9 Linux distribucija koje će disati život u staro računalo

Vrijedno je čekati

Vrijedno je nadati se.

5. Pronalaženje ljudi u blizini

Pristup webu i aplikacije s kartama na vašem pametnom telefonu nije pakao ako ste u nepoznatom području. “2GIS” ili Google karte mogu prikazati izlaz na željenu točku, ali neće pomoći u potrazi za životnim ljudima koji vam mogu pokazati najjednostavniji način ili pružiti prvu pomoć. Taj će problem riješiti aplikacija koja određuje mjesto najbližeg radnog uređaja.

Zašto se ne provodi

Takva usluga krši sva zamišljena i nezamisliva ljudska prava na povjerljivost.

Vrijedno je čekati

Ne, nije.

6. Reshcher Lifkhaker uz sudjelovanje živih ljudi

Lifehacker već ima uslugu koja korisniku omogućuje da u nekoliko sekundi odrede boju cipela ili punjenje palačinki, vjerujući u generator slučajnih rješenja. Takva služba s uključenjem ljudskog čimbenika ne samo da će riješiti vječna pitanja Buridanova magarca, već i poslužiti kao platforma za provođenje anketa i vrednovanje javnog mnijenja.

Zašto se ne provodi

Zato što osoba nije zaboravila na koji način misliti za sebe.

Vrijedno je čekati

Možda.


Što drugo, po vašem mišljenju, nije dovoljno u trgovini App i Google Playu? Podijelite svoje ideje jer je zvučna misao mnogo materijalna nego što se čini.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top