Top 10 upravitelja lozinki prema inačici Lifehackera

Lozinke moraju biti složene i različite. No, da biste slijedili ovo pravilo, morate upotrijebiti upravitelja zaporki. U njemu će biti pohranjeni svi podaci za autorizaciju na raznim uslugama. To će generirati sve složene ključeve. Lifehacker je prikupio treće treće lozinke koje će vam pomoći zaštititi vaše račune.

1. LastPass

platforma: Web, Android, iOS, MacOS, Windows.

Kada instalirate na svoje računalo, od vas će se zatražiti da dodate proširenje da biste pohranili zaporke u pregledniku. Za pametne telefone i tablete postoje kupci u trgovinama aplikacija.

Podaci su šifrirani i dešifrirani na razini uređaja. Pristup glavnoj lozinkama i ključima za dešifriranje nije ni u većini LastPass-a. Lozinke možete podijeliti s kolegama i voljenima tako što ćete odabrati hoćete li vidjeti kod ili jednostavno pristupiti određenoj usluzi. LastPass sam autorizira korisnika na web mjestima sa spremljenim zaporkama.

2. Dashlane

platforma: Web, Android, iOS, MacOS, Windows.

Nakon instalacije, Dashlane će provjeriti bazu podataka i, ako se pronađe slaba, ponavljajuća ili oštećena lozinka, od vas traži da ju zamijenite. Ako je web-lokacija koju upotrebljavate hakirana, upravitelj će vas upozoriti. Osim toga, u Dashlaneu možete pohraniti podatke o bankovnoj kartici i računu, kao i provjere za kupnje u mrežnim trgovinama.

3. 1Poziv

platforma: Android, iOS, MacOS, Windows.

Može raditi bez povezivanja s mrežom i usklađivanje pohrane putem mrežnih mapa, Wi-Fi ili “oblaci” (Dropbox i iCloud). Možete konfigurirati pristup drugim korisnicima ili odrediti pouzdane kontakte.

Upravitelj radi na Windows i MacOS računalima. Sadrži proširenja za popularne preglednike: Firefox, Opera, Chrome i Safari. Mobilne aplikacije dostupne su nakon kupnje licence. Međutim, imaju probno razdoblje od 30 dana.

  10 načina za ubrzanje preglednika Google Chrome

4. RoboForm

platforma: Android, iOS, MacOS, Windows, Linux.

Roboform ne samo da štedi lozinke, već i štiti vas od napada phishinga. Aplikacija pamti kako izgleda točna referenca na uslugu. Upozorava i na opasnost prilikom unosa podataka za autorizaciju ili plaćanje. RoboForm se može instalirati besplatno na mobilnim uređajima. Ali sinkronizacija s računalom je moguća tek nakon plaćanja pretplate.

5. KeePass

platforma: Android, iOS, MacOS, Windows, Linux.

Besplatno lozinka voditelj sa otvorenim izvorom. Unatoč zastarjelom izgledu, nudi visoku razinu sigurnosti. Aplikacija ima prijenosnu verziju koja se može preuzeti s USB flash pogona bez instaliranja na računalo.

KeePass nema sinkronizaciju. Možete prenijeti bazu podataka na flash disk ili koristiti pohranu oblaka za pristup lozinki na različitim uređajima. Ako pohranjujete prijenosnu aplikaciju i bazu podataka u oblaku, tada nijedna druga sinkronizacija nije potrebna.

6. Ljepljiva lozinka

platforma: Android, iOS, MacOS, Windows.

Voditelj AVG antivirusnih programera koji može uhvatiti podatke čak i iz starih obrazaca i upravljati zaporkama aplikacija. Podržava izravnu sinkronizaciju putem Wi-Fi veze. Nemojte dopustiti pristup lozinki online, što povećava razinu sigurnosti.

7. oneSafe

platforma: Android, iOS, MacOS, Windows.

Ova aplikacija ima nešto širu funkcionalnost od ostalih upravitelja lozinki. OneSafe nudi zatvaranje pristupa datotekama na računalu i stvaranje sigurnosnih kopija na prijenosnim medijima. Funkcija Decoy Safe pomoći će kreirati lažne račune tako da čak i ako je aplikacija sjeckana, napadači ne dobivaju točne podatke.

8. SafeInCloud

platforma: Android, iOS, MacOS, Windows.

Upravitelj pohranjuje zaporke u “oblak”, koji nudi sinkronizaciju između sustava Windows, Mac, Android i iOS putem Yandex.Disk, Google Drive, OneDrive i Dropboxa. Za izradu sigurnih zaporki aplikacija ima ugrađeni generator. Postoji integracija sa svim popularnim preglednicima i polja s automatskim dovršavanjem, čime se izbjegava potreba za kopiranje zaporki upravitelja.

9. Splicnost

platforma: Android, iOS, web.

Pa obavlja svoje funkcije, ali ne nudi ništa novo. Radovi na računalu i mobilnim uređajima. Podržava integraciju s popularnim preglednicima i automatsku sinkronizaciju. Iz konkurentskih prednosti može se izdvojiti jednostavno sučelje koje čini Splikity dobar izbor za one koji prije nisu koristili lozinke.

10. Prekvaliti

platforma: Android, iOS, MacOS, Windows.

Enpass nudi dvije opcije za pohranu podataka: lokalno na računalu i daljinski u “oblak”. Po defaultu, lozinke se pohranjuju lokalno. Ali kada je sinkronizacija uključena, podaci se šalju šifriranom obliku putem Dropboxa, Google diska, OneDrive i druge pohrane.

Uz Enpass, dobiva se generator lozinke, u kojem možete odabrati parametre generiranja koda (duljina i uporaba određenih simbola). Generator je ugrađen u prozor za dodavanje lozinki, što vam omogućuje brzo stvaranje složenih ključeva za različite račune.

Što odabrati: lokalno ili pohranjivanje oblaka

Upravitelji lozinki mogu pohraniti podatke lokalno na računalu ili na daljinu u oblaku. Prednosti pohrane i sinkronizacije oblaka očite su: lozinke su dostupne na svim uređajima na kojima je upravitelj instaliran. Rizik je da ako je oblak usluga ugrožena, lozinke će biti u rukama uljeza.

Potrebno je odlučiti što je važnije: maksimalnu zaštitu od gubitka podataka ili jednostavnosti korištenja.

Lokalna pohrana je sigurnija, ali nedostatak sinkronizacije između uređaja može pružiti mnogo neugodnosti. Na primjer, štedite lozinku s računa na računalu i kada se pokušate prijaviti s telefona, nećete se moći sjetiti ključa.

Nepouzdanost upravitelja lozinki uzrokovana je činjenicom pronalaženja svih ključeva na jednom mjestu. No, za većinu korisnika, sigurnost prednosti koje sofisticirane lozinke daju nadvladati ovaj nedostatak.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top