Mikä on päärynän muotoinen lihas-oireyhtymä ja miten päästä eroon siitä

Päärynäinen lihas on isosceles kolmio, joka alkaa selkärangan pohjasta (kiinnittyneenä ristikon etupintaan lateraalisesti II- ja IV-sakraalin aukkoihin) ja liitetään ylempään reisiin.

Sen tehtävänä on ohjata lonkat ja pyöriä niitä ulospäin (jalat ja jalat avautuvat). Tätä mekanismia käytetään ensimmäisessä vaiheessa kävelemisessä ja juoksemisessa, kun aiomme tehdä askeleen.

päärynän muotoinen lihas-oireyhtymä: lihas

oireet

Merkkejä syndroomasta: pistely, kipu tai tunnottomuus gluteus lihasten alueella. Se on usein sekaantunut kipu on iskihermo, koska päärynän muotoinen lihas sijaitsee sen vieressä.

Kun päärynäinen lihas on ärtynyt, tulehtunut tai turvonnut, iskiurainen hermo kärsii myös. Juoksijat menevät lääkäriin ja valittavat väärästä ruumiinosasta. He puhuvat tuskaa pakaroista, ikään kuin heitä lyö sähköinen purkaus, alkaen tästä paikasta ja pitkin koko jalka alas. Potilaat yrittävät päästä eroon epämiellyttävistä aistimuksista venyttelyn avulla, mutta lopulta kipu kasvaa vain.

Tohtori Daniel Vigil, urheilulääketieteen erikoislääkäri Los Angelesissa, sanoo, että tämä on tyypillistä päärynän muotoisen lihas-oireyhtymän kaltaista.

Tämä ei ole terävä kipu, jonka äkillisesti tuntuu, kun suoritat. Pikemminkin se etenee hitaasti, salamurhan tuskallisia aistimuksia. Useimmiten juoksijat kohtaavat tämän ongelman sen jälkeen, kun kukkulat ovat käynnissä. Venytyksen jälkeen päärynän muotoinen lihas-oireyhtymä paitsi ei kulje, vaan hitaasti ja luottavaisesti etenee.

hoito

Ensimmäinen asia, jonka jälkeen diagnoosin vahvistaminen on rauhoittaa ja rentouttaa voimakasta tulehtuneita lihaksia. Menettely on hyvin yksinkertainen – lopeta kaikki koulutus. Dr. Vigil käyttää kahta vaihtoehtoa päärynän muotoisen lihaksen vahvistamiseksi: venyttely ja erityiset juoksuharjoitukset.

Lisäksi sinun pitäisi löytää valmentaja ja oppia toimimaan kunnolla, sillä tämän epämiellyttävän oireyhtymän yleisimpiä syitä ovat väärä juoksutekniikka.

Hierojyrä tai tennispallo voi olla hyvä ratkaisu rentouttavien jännittyneiden ja väsyneiden lihasten hoitoon. Totta, sinun on tehtävä kovaa työtä, koska tällainen hieronta on hyvää pääasiassa suurille lihaksille, jotka sijaitsevat pinnalla (rintasyövän nelitahtiset lihakset, lihakset ja niin edelleen).

Päärynän muotoinen lihas on paljon vaikeampi, mutta se on mahdollista tehdä, varsinkin jos valitset hierontatelan, jossa on kohopinta. Siksi Vigil suosittelee tennispallon käyttöä.

Sinun täytyy vain istua se, löytää kipeä kohta ja istua se jonkin aikaa.

päärynän muotoinen lihasyhtymä: pallo

Vaihtoehtoisesti siirrä työstöt alla olevassa kuvassa näkyvään asentoon ja rullaa pallon eteenpäin tai ympyrässä.

päärynän muotoinen lihas-oireyhtymä: liikunta pallolla

Palautumisajat

Jos pystyt nopeasti diagnosoimaan ongelman, päästä eroon siitä on melko yksinkertainen: jos noudatat kaikkia sääntöjä, kipu on kirjaimellisesti muutamassa viikossa. Tilastot kertovat, että voit palauttaa kaksi tai neljä tai neljä tai kuusi viikkoa.

Myös päärynän muotoisen lihas-oireyhtymän esiintyminen ei tarkoita täysin koulutuksen lopettamista. Sinun on lopetettava suorittaminen, mutta voit tehdä muita harjoituksia fyysisen kuntoilun säilyttämiseksi: uida, polkupyörällä tai ellipsinharjoittimella – yleisesti ottaen jotain vähemmän traumaattista päärynän muotoiselle lihakselle.

Tietenkin ennen kuin teet mitään toimenpiteitä, suosittelemme lääkärin näkemistä, sillä jos kipu ei mene pois ja tulee vahvemmaksi, on mahdollista, että sinulla on selkävaivoja.