Hogyan ellenőrizheti az iCloud aktiválási zárolásának állapotát iPhone vagy iPad készüléken?

A jelenlegi árak az Apple gépek kényszerítve sok nézni, hogy az oldalán a másodlagos piacon a beszerzési iPhone vagy iPad. Ott meg lehet vásárolni az áhított gadget alacsonyabb áron, de meg kell gyakorolni a legnagyobb körültekintéssel, hogy ne kezébe csalók, akik eladni a hiszékeny vevők „tégla”.

Az aktiválási blokkolásról

Valószínűleg ismered a funkció aktiválása Lock, ami megjelent az iOS 7 (ha nem, akkor jobb lenne megismerni, hogy most, ahelyett, a vásárlás után zárva iOS-eszköz). Ennek lényege abban rejlik, hogy ha bekapcsolja a „Find iPhone / iPad» csatlakoztatott eszköz azonosítóját a tulajdonos. Abban az esetben, elvesztése vagy ellopása a modul megkezdése céljából használja, akkor meg kell adnia a jelszót az Apple ID.

Itt kezdődik a legérdekesebb. Olyan esetek, amikor a tisztességtelen eladók blokkolt iPhone-okat és iPads-okat adnak el. Veszel egy okostelefon vagy tablet álcázott munkás, és ha bekapcsolja, keresse a zár képernyőn, és a kérés, hogy adja meg a jelszót Apple ID, amely sem Ön, sem az eladó, persze, nem tudom. Ez egy zsákutca. Az iCloud-zárat nem lehet megkerülni. Nincs mód. Általában.

Hogyan ellenőrizzük

Pillanatkép 2015-09-07-ról 16.58.03-ra

Szerencsére, hogy megvédje magát, amikor iPhone-t vagy iPad-t vásárol a kezével. És ehhez nem kell zseniális a homlokán.

  1. Kérje az eladót az IMEI-től vagy az iOS eszköz sorozatszámától (az elutasításnak alkalmadra kell gondolnia az udvariasságot).
  2. Menjen az Apple webhelyére, és menjen az aktiválási zár ellenőrző oldalára.
  3. Adja meg a captcha-t és kattintson a “Folytatás” gombra.

Screenshot of 2015-09-07 at 17.02.46

Ezt követően a szolgáltatás ad választ, és ha úgy tűnik, hogy a készülék még rajta van minden Apple ID, semmiképpen ne vegye meg, amíg az eladó nem távolítja el az aktivációs blokk. Hogyan igazolhatod ezt, már tudod.