Hemmelige steder i København, som du ikke finder i en typisk vejledning

Historien om denne by begyndte i XI århundrede. Så var det en kystby “Havn”, og nu er København en af ​​de velstående europæiske hovedstæder. Som i alle gamle byer har København mange fantastiske seværdigheder.

1. Tower of Tuborg

Danskerne siger, at foruden dronning Margaret, som i øvrigt respekterer meget, har de en anden konge – øl “Tuborg”. Emnerne til Margaret II elsker ham så meget, at de i 1888 endda sætter et monument på Tuborg. Og selv hvad!

Tuborg Tower er en 26 meter ølflaske med et mærke mærke. At du har estimeret skalaen: i dette “skib” kan passe omkring en og en halv million almindelige flasker øl.

Da monumentet kun blev bygget, blev det ofte sammenlignet med det parisiske Eiffeltårn. Og alt sammen fordi det var den første bygning i Danmark, der var udstyret med en hydraulisk lift, der rejste publikum helt øverst til observationsdækket, der ligger i “trafikprop”.

I første omgang, tårnet blev placeret i byens centrum, ikke langt fra rådhuset (danskerne ønskede at vise, hvor stolte af deres flaske øl i det nordlige Industrial Exhibition (Nordisk Industri Udstilling)), og så er det flyttet til regionen Hillerød. Men fra observationstøjet Tuborg kan du stadig beundre udsigten til København.

adresse: Hellerup

Foto: 1, 2, 3

2. Spejlhuset

Hvis du mener, at Københavns arkitektur er yderst pæne huse med oransje tage og pompøse paladser, så er du dybt forkert. København er en moderne by, hvor design er meget udviklet.

Et slående eksempel er “Mirror House”, bygget i efteråret 2011 i Central City Park. Dette er skabelsen af ​​design- og arkitekturstudiet MLRP, som har sat sig til opgave at lave en bygning, der blokerer problemfrit ind i parkens landskab. Til hjælp kom spejle (eller rettere poleret stålplader) – de blev udsat for en del af facaden. Som følge heraf skaber parken, der afspejles i væggene, en naturlig overgang mellem struktur og landskab.

Om natten er “spejle” lukket, og huset ser helt normalt ud, og om eftermiddagen ser han som en magnet på dem, der går i parken børnene.

adresse: Fælledparken, Hjørne af Blegdamsvej / Frederik V vej
hjemmeside: mlrp.dk

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

3. Guinness World Records Museum

Vidste du, at længden af ​​de længste whiskers i verden er 339 cm? Og hvad hedde den mand, der spiste 18 cykler? Alt dette og meget mere vil du lære i Københavns Guinness World Records Museum.

Dens grundlægger – den berømte amerikanske tegneserieartist, journalist (eller snarere som vi sagde i dag – en blogger) og rejsende Robert Leroy Ripley. Han drømte om at blive baseball spiller, men skæbnen blev bestemt på sin egen måde.

Hele hans liv søgte Ripley og fundet (!) Noget usædvanligt, fantastisk fantasi. Han besøgte mere end 200 lande, og fra hver tur tog han nogle mærkelige ting. Efterhånden blev samlingen indsamlet. Hidtil har verden omkring 30 Ripleys museer kaldet “Tro det eller ej.”

Jeg besøgte 201 lande, herunder Hell (Norge), og det mærkeligste, jeg nogensinde så, var manden. Robert Ripley

I København, navnet på Mr. Ripley knyttet så meget som to museer: “Tro det eller ej” (det er placeret på Rådhuspladsen, 57) og “Guinness World Records Museum.”

I sidstnævnte er indsamlingen af ​​verdensrekorder indført i Guinness-bogen som nævnt samlet. Desuden er separate værelser i den dedikeret til pop konge Michael Jackson og Hollywood diva Marilyn Monroe. I denne henseende vil Guinness World Records Museum ikke kun være interessant for børn, men også for voksne.

adresse: Ostergade, 16
hjemmeside: ripleys.com
Arbejdstid: fra 15. juni til 31. august – dagligt fra 10:00 til 22:00, resten af ​​året – på torsdage og søndage fra kl. 10.00 til 18.00, fredag ​​og lørdag – fra kl. 10.00 til 20.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

4. Ørestad College

College Erestad er en unik uddannelsesinstitution. Dets hovedprincipper er kreativitet og innovation. Der læres eleverne at leve og arbejde i et samfund, hvor viden og erfaring er størst. Kollegiet er kendt for innovative tilgange til læring, såvel som det faktum, at inden for dets mure er der ingen forskel “elev / lærer” – lærerne og deres elever er, først og fremmest partnere. Derudover er Erestad så stærkt udviklet IT-miljø, at eleverne kalder det “Virtual College”.

En ikke-standardiseret pædagogisk tilgang afspejles i arkitekturen. Ørestad blev bygget i 2007, byggeprojektet blev designet af den arkitektoniske studie 3XN, ledet af Kim Herfort Nilsen.

Hjertet af bygningen er et atrium med en vindeltrappe. De er begge de vigtigste “transportarterier” og det fælles mødested. På college er der ingen klasser og publikum, som vi er vant til. Arkitektens opgave var at skabe et unikt miljø, hvor lærere og elever kan interagere i en form, der passer til dem. Takket være dette er studerende, der ligger på store oransje puder med bærbare computere i deres hænder et almindeligt billede af Erestad College. Vildt? Hvad kan du lære med denne tilgang? Ikke desto mindre er der fra Ørestads vægge gode specialister i PR, fordi et af hans pædagogiske principper er en ansvarlig holdning til hans uddannelse.

  Alt om Schengen visumet: hvad det er, hvorfor det er nødvendigt og hvordan man får det

adresse: Ørestads Boulevard, 75
hjemmeside: oerestadgym.dk

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

5. Jens Olsens astronomiske ur

Det astronomiske ur er en mekanisme, der simulerer solsystemet og viser planets tid, dato og bevægelse. Det mest berømte astronomiske ur er måske Astravarium Giovanni de Dondi. Men i København har sit eget astronomiske ur.

De blev designet af den danske urmager Jens Olsen (Jens Olsen). En dag, der rejste rundt i Europa, så Olsen ur katedralen i Strasbourg og “blev syg”. Han lærte watchmaking-forretningen og begyndte at udvikle sit ur. Disse blev målet for hele hans liv. I 1932 var projektet klar. Men for implementeringen blev der brug for penge – de næste 10 år gik til søgen efter finansiering. Så en anden 12 år på selve konstruktionen. Som følge heraf blev den 15. december 1955 lanceret af kong Frederik IX. Desværre levede Olsen ikke for at se dette, men uret blev navngivet til hans ære.

Uret af Jens Olsen består af 15.448 dele. De viser dagen i ugen, måneden, året, verden og soltiden samt forskellen mellem dem. En af diskene kan fortælle tiden hvor som helst på Jorden, og på den anden – tiden for solopgang og solnedgang. Et særligt afsnit af uret viser et kort over den stjerneklare himmel over danmark. Desuden demonstrerer Olsens mekanisme bevægelsen af ​​kviksølv, Venus, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun og Jord omkring Solen.

Du kan se arbejdet i disse astronomiske timer i bygningen af ​​Københavns Rådhus.

adresse: Radhuspladsen, Rådhuset
Arbejdstid: Mandag-fredag ​​- fra kl. 8.30 til 16.30, lørdag – fra kl. 9:30 til 13:00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

6. Strandøerne Brygge

Københavns Havnebade er et netværk af usædvanlige bystrande. De er placeret langs byens dæmning. I øjeblikket er der 4 sådanne ting i hovedstaden, den mest populære af dem er placeret i Island Brugge-området på Amagerøen.

Island Brugge ligger ved bredden af ​​Øresunds sund med en samlet kapacitet på 600 personer. På badestueområdet er der originale pools. To af dem er børns. Og den tredje har en længde på ca. 50 meter og er fantastisk til dykning og spring fra et springbræt. Forresten blev sidstnævnte bygget i 2003 på projektet af JDS Architects og Bjarke Ingels Group.

Hvis du besøger København om sommeren, og du vil have en god dag, skal du sørge for at tjekke en af ​​disse strande. De er helt forskellige fra vores, hvor du kan have meget sjov og aktivt bruge tid.

adresse: Islands brygge

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

7. Silos Towers

I området “Island Bruges” er der et andet usædvanligt sted. Engang i midten af ​​det tyvende århundrede, var det en stor kornkammer tilhører den danske sojabønneplanten, men i 1990’erne blev virksomheden lukket, og den engang industriområde begyndte at dukke huse og kontorer. Så i 2002 blev overgivne silotårne ​​besluttet at blive genopbygget til et moderne komfortabelt boligkompleks.

I 2005 optrådte tvillingtårne ​​Gemini Residence (fra latinske “Gemini” – stjernetegnet “Gemini”) på kajen “Island Brugge”. Projektet blev designet og implementeret af det velkendte nederlandske arkitektkontor MVRDV, der også byggede for eksempel WOZOCO lejligheder i Amsterdam.

MVRDV eksperter og denne gang fandt en unik arkitektur: en 42-meter høje tårne ​​sammenføjet i form af uendeligt tegn, lokaler, der anvendes til at opbevare foder, omdannet til en rummelig entre med trapper og elevatorer, lejligheder placeret langs væggene og hver over hele længden blev fastgjort altaner. Som et resultat, tårnet var ligesom stills i fremtiden, sandsynligvis, i disse hjem vil vores efterkommere til at leve.

Bygningen indeholder 84 lejligheder. Bygningen kostede 163 millioner kroner (ca. 29 millioner kroner). Du kan se på denne fantastiske struktur ikke kun udefra, men også indefra. Men siden Gemini Residence er et privat domæne, er det nødvendigt at blive enige om et besøg på forhånd.

adresse: Islands Brygge, 32
hjemmeside: geminiresidence.dk

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

8. Arbejdsmiljø

“Museum of Workers” eller “Arbeyder Museum” er et museum dedikeret til livet for arbejderklassen i den danske hovedstad i turneringen af ​​det 19. og 20. århundrede. Det er placeret på et sted hvor engang glødende krigere for arbejdstagerens rettigheder – Karl Liebknecht, Rosa Luxemburg og Vladimir Ilyich Lenin.

Museet har omkring 63.000 udstillinger, herunder 12.000 kunstværker. Den mest interessante del af udstillingen er viet til arbejdstagerens liv i 50’erne af det sidste århundrede. Du kan se, hvordan de levede, hvor de købte mad og hvordan de arbejdstagere, der var i København, var underholdt på det tidspunkt.

  Hemmelige steder i Amsterdam, som du ikke finder i en typisk vejledning

Selv i museet bliver du fortalt historien om Stawwing Thorwald – en efterkommer fra en fattig arbejdsfamilie, der startede sin karriere i en alder af 10 år og derefter blev statsministeren i Danmark.

Derudover har museet et børnerum, en café og en souvenirbutik.

adresse: Romersgade, 22
hjemmeside: arbejdermuseet.dk
Arbejdstid: dagligt fra kl. 10.00 til 16.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

9. Copenhagen Skate Park

København er en cyklisterby. At køre bil er dyr, lang og ikke miljøvenlig, så mange flyttede til tohjulede køretøjer. Selv turister er vant til det – hvem kan leje en cykel på en særlig parkeringsplads, forlader et par kroner som sikkerhed og skate rundt i den danske hovedstad så meget som du vil.

Men en cykel er ikke den eneste mulighed for at rejse rundt i København. Byen er også meget udviklet skate-bevægelse. Og netop er der en af ​​de største skateparker i Europa. Det refererer til typen i døren, det vil sige den overdækkede skatepark.

Inside – en stor 4-meters rampe, der er karakteriseret ved en blød radius og en stor indløb (overgangen fra en flad platform til stigningen) samt fremragende swimmingpools (svømmebassiner).

Ud over praktisk infrastruktur er CPH skate park berømt for, at der er en skateboard festival Copenhagen Pro. Dette er en meget prestigefyldt konkurrence, der årligt tiltrækker mange atleter fra hele verden. Mange af dem er ægte stjerner af skateboarding.

Hvis du ved hvordan man kan skate eller rulleskøjte og som aktiv hvile, så kan du ikke finde et bedre sted i København.

adresse: Enghavevej, 80
hjemmeside: copenhagenskatepark.dk
Arbejdstid: Mandag og fredag ​​- fra kl. 19.00 til 23.00; Tirsdag, onsdag – 14:00 til 21:00; Torsdag – 14:00 til 20:00; Lørdag og søndag fra kl. 12.00 til 19.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

10. Polcirkel

Hvis du kommer til København mere end to dage, har det allerede set alle kulturelle og historiske attraktioner i byens centrum, så sørg for at gå til Københavns Zoo. Dette er en af ​​de ældste zoologiske haver i Europa (grundlagt i 1859) – der vil du finde en masse interessante ting.

For eksempel, næsten en ægte “polarcirkel”. Dette er en del af Arktis i Danmark. I 2012 besluttede forvaltningen af ​​zoologisk have at skabe et ideelt sted for isbjørne. Til dette byggede de et kabinett, et til en gentagende landskab i Grønland med sine mægtige klipper, småsten og mindre vegetation.

Også for bjørne genskabte en del af det arktiske hav – en stor pool, der indeholder 2.500 kubikmeter vand. Poolens vægge er gennemsigtige, og under den ligger en tunnel, hvorigennem de besøgende kan observere, hvordan isbjørner opfører sig under vand. Ved Polarcirkel i Københavns Zoo kan du lære, hvordan isbjørne producerer mad, da de lever i et så hårdt klima.

Derudover giver lyse og lydmæssige effekter det indtryk af, at du er virkelig uden for polarcirklen – du kan se nordlysene, høre skriget af vinden i midten af ​​isen, hvordan sneen knuser under rovdyrs fødder.

adresse: Roskildevej, 38
hjemmeside: zoo.dk
Vicki: København Zoo
Arbejdstid: Dyrens åbningstider afhænger af årstiden – i september er den åben på hverdage fra kl. 10.00 til 17.00, i weekender og på helligdage – fra kl. 10.00 til 18.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

11. Hus-otte

I København er der et fantastisk område kaldet Ørestad (Ørestad). Dette er et helt nyt område – for ca. 15-20 år siden var det endnu ikke på hovedstadsplanet. “Erestad” minder om fremtidens by, og har allerede formået at udvikle sine egne seværdigheder.

En af dem er et hus i form af et tal på otte – 8TALLET. Dette er Københavns største boligkompleks og hele Danmark, dets areal er 62 000 kvm, hvoraf 10 000 er optaget af kommercielle genstande. Der er 501 lejligheder i bygningen: 92 rækkehuse, 109 penthouses og 273 lejligheder.

Huset blev bygget i 2010 af projektet Bjarke Ingels (Bjarke Ingels). Konstruktionsbudgettet udgjorde 543,5 millioner kroner – næsten 96 millioner dollars. Huset har flere prestigefyldte arkitektoniske priser. Så i 2011 på World Architectural Festival (WAF) blev 8TALLET udnævnt til det bedste hjem for livet.

Denne usædvanlige struktur er åben for turister, men besøgende opfordres til ikke at glemme, at G-8 er et privat domæne.

adresse: Richard Mortensens Vej, 81
hjemmeside: 8tallet.dk
Arbejdstid: Mandag til fredag ​​fra kl. 10.00 til 16.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

12. Experimentarium

Officielt er det et museum for ingeniørvidenskab og videnskab. Men for at være ærlig kan vi ikke kalde “Experimentarium” museets sprog. Underholdningscentret, en gal videnskabslaboratorium – noget, bare ikke et museum!

  Hvor man kan bo billig: 10 ideer til budgetrejser

Museer udstilles trods alt nøjagtigt på glashylder. Og her er alle emnerne “levende” – de kan og skal røres!

Der er flere permanente og midlertidige udstillinger i “Experimentarium”.

Hver person mener, at han er unik, men fysiologisk er alle mennesker ens. Du kan være sikker på dette i udstillingshallen “Du og jeg: En mand fra hoved til fod”. Der kan du se inde i menneskekroppen, måle kapaciteten i dine lunger, lære hvordan din hjerne virker, hvor stærk du er, hvor vellykket, hvor langvarig du er, og hvor mange eksperimenter du kan udføre.

I hallen af ​​”Energi” vil du lære alt om dette fænomen: energiformer, hvor det kommer fra, og hvordan brugt? Du vil være i stand til at føle “fremtidens lugte” og “fremtidens klima”.

Men børn, for det meste, ligesom pavillonen specielt skabt til dem. Forresten er der i København mange børn og steder til fritid. I “Experimentarium” bliver din baby til en ung Einstein og lærer meget om verden omkring ham.

Blandt de midlertidige udstillinger i “Experimentarium” er der nu arbejdslokaler dedikeret til dinosaurer, opfindelser og vand.

I laboratorierne i “Experimentarium” vil du blive vist, hvordan en ballon flyver, hvordan du finder dig selv inde i en kæmpe såpeboble og hvordan personen ser øjet.

I dette “museum” kan du tilbringe hele dagen med hele familien og ikke engang mærke til, hvordan tiden vil flyve. Indgangen er tilgængelig med børn fra 3 år.

adresse: Hellerup, Tuborg Havnevej, 7
hjemmeside: experimentarium.dk
Arbejdstid: Mandag, onsdag til fredag ​​fra 09:30 til 17:00, tirsdag fra 09:30 til 21:00, weekender og helligdage fra 11:00 til 17:00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

13. Undervandsskulptur “Vandet og de syv sønner”

En af Hovedattraktionerne i København er selvfølgelig Statuen af ​​Den Lille Havfrue. Men ikke mange ved, at HC Andersens fortælling om havets vildtfulde kærlighed til mennesket er andet end fortolkningen af ​​den gamle danske epik.

Ifølge legenden gik en ung bondekvinde Agneta en dag på stranden, og pludselig kom vandet fra havbunden ud. Han holdt hånden ud og sagde: “Kom med mig.” Pigen blev forelsket ved første øjekast og fulgte den vandige. Hun bar ham syv sønner, og som de siger, ville de leve lykkeligt nogensinde. Men Agneta, der sidder ved sin yngste søns vugge, hørte Agneta klokkerne ringe fra landet. Hendes hjerte strammet – så hun savnede huset. Pigen begyndte at spørge sin mand for tilladelse til at gå i kirke. Han lod mig vand, men med flere forhold: Lad ikke mit hår i kirken og ikke stå på mine knæ og ikke se min mor. Agneta aftalt, men fulgte ikke sin mands anvisninger.

Hun gik i land og kom ikke tilbage til havet. Siden da har Vodyana og hans syv sønner ventet på hende.

Denne historie blev udødeliggjort af kunstneren Suste Bonnen. Se, hvordan Vand og hans børn venter på Agnet, du kan på en god dag stå på broen Højbro.

adresse: Holmens Kanal, mellem Højbroplads og Christiansborg, Højbrobroen

Foto: 1, 2, 3

14. The Blue Planet Oceanarium

Et andet fantastisk sted – oceanarium “Blue Planet”. Og selvom det geografisk er placeret i forstadene i København. Desuden er det let tilgængeligt med offentlig transport.

Dansk akvariums historie startede i fjernt 1939, og i foråret 2013 blev den nye “bopæl” åbnet. Denne storslåede struktur i form af en havbølge er designet af studiet 3XN og ligger på kysten af ​​Øresundsbugten.

Der er adskillige akvarier i akvariet. For eksempel “Ocean” – der over dig vil være fire millioner liter vand, hvis tykkelse svømmer hajer. Og i akvariet “Evolution” kan du se nogle af de ældste indbyggere på vores planet – skildpadder, alligatorer osv. Pavilion “Coral Reef” vil introducere dig til forskellige lyse marine fisk, såsom en klovnfisk. Og i “Cold Water” -halen lærer du, hvilke størrelser stejer når, og hvordan flyden ændrer farve, synker til bunden.

Området omkring den blå planet er omkring 10.000 kvadratmeter, så det er bedre at planlægge en hel dag til sit besøg, som kan blive en smuk ende til København.

adresse: Kastrup, Jacob Fortlingsvej, 1
hjemmeside: denblaaplanet.dk
Arbejdstid: Mandag fra kl. 10.00 til 21.00, tirsdag til søndag – fra kl. 10.00 til 18.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Danskerne siger: Havet er smukt fra kysten, stranden er smuk fra havet. København er smukt fra overalt. En fabelagtig, lidt mystisk, men samtidig meget moderne og udviklet by vil ikke forlade dig ligeglad.

Hvis du finder dine hemmelige steder i København, skal du fortælle os om det i kommentarerne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top