Hemmelige steder i Amsterdam, som du ikke finder i en typisk vejledning

1. Ortus Botanicus

Amsterdam Botanisk Have anses med rette for at være en af ​​de ældste og største i Europa. Det blev lagt i 1638 og har i dag omkring 6.000 arter af planter og træer.

Ortus Botanicus er berømt for sine drivhuse, der hver især nøjagtigt genskaber visse klimatiske forhold. Så i de lokale “troper” er det meget fugtigt, hvor du kan se eksotiske vinstokke og luksuriøse orkideer. Og i det “subtropiske” drivhus er der en bro, hvorfra man kan beundre bregner og blomstrende frugttræer. Haveområdet er enormt – hvis du er træt af at studere sjældne planter, skal du ligge i en cafe på territoriet.

adresse: Plantage Middenlaan, 2a
websted: dehortus.nl
Vicki: Amsterdam Botaniske Have
Arbejdstid: dagligt fra kl. 10.00 til 17.00 (på helligdage – særlige åbningstider, derudover er parken lukket den 1. januar og 25. december).

2. Museum for hash, marihuana og hamp

For nylig i Holland er handel med lette stoffer begrænset: ikke mere end 5 gram i hånden, kan ikke annonceres og sælges til mindreårige. Og fra 1. januar 2013 – et fuldstændigt forbud mod salg af hash og marihuana til udenlandske borgere.

Men for at gå til museer, selv specifikke, er turister ikke forbudt. Desuden har Amsterdam-udstillingen af ​​hash, marihuana og hamp en ædle uddannelsesmission. Museet fortæller om arten og sorterne af disse planter, deres dyrkningsmetoder, deres medicinske egenskaber og deres anvendelseshistorie i forskellige kulturer og industrier (vores bedstemødre brugte for eksempel tøj fremstillet af cannabis).

Omkostningerne ved besøget er 9 euro. Smagning af udstillinger er ikke forudsat.

adresse: Oudezijds Achterburgwal, 148
hjemmeside: hashmuseum.com
Arbejdstid: dagligt fra kl. 10.00 til 23.00

3. Pandekagebageri Bageri

Hollandsk smag er den berømte Amsterdam sild, kibbeling, croquettes og bitterballs. Men du forstår ikke noget om det hollandske køkken, medmindre du prøver pannenkoken. Disse er pandekager med alle slags fyldstoffer – kød, ost, frugt, chokolade mv. Men i modsætning til russiske pandekager er påfyldningen i pannenkokens ikke indpakket, men overlejret på toppen, som for en pizza.

Den bedste pannenkoken i Amsterdam serveres på The Pancake Bakery, som ligger tæt på Anne Frank Museum. I menuen for denne institution er 75 arter (!) Af nationale hollandske pandekager. Samtidig er priserne “bider ikke” – 5,95 euro for en stor del.

adresse: Prinsengracht 191, 1015 DS
hjemmeside: pancake.nl
Arbejdstid: dagligt fra kl. 12.00 til 21.30

4. Monument til det kvindelige bryst

I hjertet af Amsterdam, i fortovet på en af ​​dens gader, er der et andet usædvanligt syn – et monument til det kvindelige bryst. Bronsammensætningen, der repræsenterer et frostigt kvindelig bryst, ligger i hanpalmen, symboliserer Yin og Yang. Bryst – et symbol på indsendelse og kvindelighed, og palmefasthed og mandlig kraft. Samtidig er hånden kædet til pigens krop med kæder, hvilket betyder, at man er afhængig af kvindelig tiltrækningskraft og mandlig kraft. Sandt nok graver de fleste turister ikke så dybt, for dem er skulpturens budskab åbenlyst, fordi det er i Red Light District.

En masse bymæssige legender er forbundet med dette monument. En af dem (den smukkeste) boede engang i Amsterdam, en ung mand og en pige, der elskede hinanden muntre. Men det unge pars lykke varede ikke længe – krigen skilt dem. Fyren gik til fronten og mistede sit syn, og pigen blev en prostitueret på grund af fattigdom. Tilbage hjem gik fyren gennem gaderne i hans hjemby, da der pludselig var nogen, der ringede til ham. Dette var en af ​​kærlighedens præstesser. Ved at røre ved sine bryster anerkendte den unge mand sin kæreste.

  Hemmelige steder i Budapest, som du ikke finder i en typisk vejledning

Udover legender er monumentet dækket af tegn. For eksempel mænd, der stod på en bronze bryst, garanteret mandlige levetid, og strøg hende – en masse seksuelle sejre.

adresse: Prostitutieområde, i nærheden af ​​den gamle kirke

Monument til det kvindelige bryst
Monument til kvindebrystet i Amsterdam

5. NEMO Research Center

Hvor kommer lynet fra? Hvorfor jordskælv sker? Hvordan flyver fly? Børn har altid en million spørgsmål, og voksne kender svarene langt fra dem alle. For at tilfredsstille nysgerrigheden af ​​”hvorfor” (og dens eget), gå til NEMO Research Center.

Det er et unikt museum dedikeret til videnskab og teknologi. Dens særegenhed er, at reglen “Rør ikke med dine hænder” virker ikke der. Tværtimod anbefales det at tage udstillingerne i hånd, dreje, ryste, trykke på knapper – børn skal forstå verden på personlig oplevelse.

Bygningen af ​​centret, der minder om skibets hæk, blev bygget af Renzo Piano-projektet. Arkitekten har specielt “udsat” ventilationsrørene og andre funktionelle elementer, da dette er godt korreleret med museets koncept. På taget af NEMO er der et observationsdæk, som tilbyder en vidunderlig udsigt over Amsterdam.

adresse: Oosterdok, 2
hjemmeside: e-nemo.nl
Vicki: NEMO Museum
Arbejdstid: Tirsdag-søndag fra kl. 10.00 til 17.00

6. Tattoo Museum

Tatoveringsmuseet er en forholdsvis ny institution i Amsterdam. Det blev grundlagt af Henk Schiffmaher i 2011. Som en tatoveringsmester samlet Henk mange forskellige udstillinger relateret til tatoveringer i mange år. Som følge heraf har så meget akkumuleret, at kunstneren besluttede at åbne et museum.

Og det skal virkelig ses! Tattoo maskiner, nåle, fotos, malerier og endda en skive ægte tatoveret hud af en Boston sømand – mere end 40 tusind udstillinger.

Et besøg på tatoveringsmuseet koster dig 10 euro. Forresten er der også en tematisk boghandel og en cafe i nærheden, hvor du kan hvile og dele dine indtryk af, hvad du så.

adresse: Plantage Middenlaan 62 1018 DH
websted: tattoomuseum.wordpress.com
Arbejdstid: dagligt fra kl. 10.00 til 19.00

7. Diamond Factory Coster Diamonds

At Amsterdam er en by med blomster, ved alle, men at det også er en by af diamanter, er en enhed. Ikke desto mindre, i hovedstaden i Holland, er flere fabrikker til at skære de hårdeste mineraler på Jorden, og en af ​​de ældste hedder Coster Diamonds.

Det var der i 1852, at den berømte diamant “Kohinur”, som er en del af skatterne fra den britiske krone og blev opbevaret i Tower of London, blev genskåret. Efter denne skæring blev diamanten ren hvid og “tabt vægt” fra 191 til 108,9 karat.

“Konkhinur” er ikke det eneste smykke mesterværk skabt i Coster Diamonds vægge. Hvilke andre diamanter der bliver omtalt til diamanter, vil blive fortalt til dig på en gratis udflugt, som ud over den teoretiske del også indeholder forskellige masterklasser – du kan prøve dig selv som en kværn eller fræser.

  Hvor man kan bo billig: 10 ideer til budgetrejser

adresse: Paulus Potterstraat, 2-6
websted: costerdiamonds.com
Virtual Tour
Arbejdstid: dagligt fra kl. 9.00 til 17.00

8. Pythonbroen

Officielt kaldes denne bro, der forbinder Sporenburghalvøen med øen Borneo, Pythonbrug. Men det er stort, rødt og buet, som en krybende slange, så turister kaldte det “Python”.

En slangelignende fodgængerovergang blev bygget i Nord Venedig i 2001. Projektet blev udviklet og implementeret af West 8, der brugte stål som hovedmateriale – det er lette og plastiske, hvilket gør det muligt at skabe lunefulde designs. Længden af ​​dette – næsten 100 meter. Broen er også dekoreret med 2.000 lyspærer, hvilket gør det særligt smukt om natten.

adresse: Pythonbrug, 1019 Zeeburg

9. Museum of Sex

Amsterdam er en by af tolerance. Her forstår de med at forstå enhver manifestation af seksualitet og tro at kødlig kærlighed er værd at et særskilt museum.

Museum of Sex, eller rettere Venus Temple (som dets ejere foretrækker at kalde det) blev åbnet i 1985. I næsten 30 år blev der samlet en solid samling udstillinger: fra statuen af ​​gudinde af kærlighed, hilsen besøgende ved indgangen til Merlin Monroe med et vindløftede nederdel.

Der er et museum for sex ikke langt fra det berømte “Red Light District” i en gammel bygning fra det XVII århundrede. Samtidig udstilles udstillingerne i bag- og frontdelene samt på trappen, der forbinder disse værelser – det viser sig en slags frank labyrint.

Hvis du er ældre end 16, skal du besøge denne udstilling (billetpris – 4 euro) og pofotkaytes med ekstravagante artefakter (giver en ava mod en enorm oprejst phallus!)).

adresse: Damrak, 18
hjemmeside: sexmuseumamsterdam.nl
Arbejdstid: dagligt fra kl. 9.30 til 23.30

10. Bob’s Youth Hostel

Bob’s Youth Hostel er et af de bedste vandrerhjem i Amsterdam, som unges rejse i Europa har brug for. Væggene på værelserne er malet af lokale og besøgende kunstnere, som skaber en speciel atmosfære.

For 18-23 euro får du en seng, rent linned, morgenmad og et bagagerum. Fra kl. 8 til 3 er der en bararbejder, hvor der sælges ganske billig øl. Derudover er der ingen “udgangsforbud” på vandrerhjemmet, men kun personer over 18 år kan indkvarteres.

adresse: Nieuwezijds Voorburgwal, 92
hjemmeside: bobsyouthhostel.nl

11. Kunstmarked Art Plain Spyoi

Hver søndag samles 25 professionelle kunstnere på den lille Amsterdam-pladsen i Spae. På gadebakker, til lyden af ​​en levende violin eller harpe, præsenterer de deres billeder (sjældnere – skulpturer og håndlavede artikler). I næste weekend kommer andre skabere til deres sted for at vise verden deres kunst (på markedet er der omkring 60 kunstnere, der er en del af en kreativ forening og lykkes hinanden).

Art Plain Spy er et galleri (du kan bare vandre mellem rækkerne og beundre maleriet) og markedspladsen. Der kan du købe værker af moderne hollandske kunstnere og meget billigere end i galleriet, som normalt kræver en provision – 50% af billedprisen.

  Hemmelige steder i New York, som du ikke finder i en typisk vejledning

adresse: Spui Plein, 1012 WZ Amsterdam
websted: artplein-spui.nl
Arbejdstid: søndag fra kl. 10.00 til 17.00 (virker ikke om vinteren)

12. Restaurant De Kas

De Kas er en unik biorestoran, der tilbyder sine besøgende kun de friskeste produkter bogstaveligt talt lige revet fra sengene. De Kas er en restaurant beliggende i et drivhus.

I 1926 blev der bygget et drivhus i Frankendals park, hvor frugt og grøntsager skulle dyrkes for lokale sociale institutioner. Men snart forsvandt behovet herfor, og drivhuset kom til øde. I 2000 købte den underholdende Gert Jan Hagemann heller ikke bygningen (for 1 euro!) Og hverken åbnede en usædvanlig gastronomisk institution.

Biorestoran er omgivet af senge, friske grøntsager, frugt og blomster er modning hele året rundt, som så er på plader af besøgende. Men tror ikke, at kærester af kød i De Kas gør noget – menuen er ikke kun vegetariske retter (kød leveres af en nærliggende gård). Så i denne institution kan du smage de bedste retter af hollandsk køkken (De Kas mærket af stjernen Michelin). Samtidig koster bio-billetprisen ca. 50 euro og frokost til to – ved 75.

adresse: Kamerlingh Onneslaan 3, 1097 DE
websted: restaurantdekas.nl
Arbejdstid: Mandag-fredag: frokost fra 12:00 til 14:00, middag – fra 18:30 til 22:00; Lørdag: middag fra 18:30 til 22:00

13. Monument “Drikke ikke den gren, du sidder på”

Hvis du kommer fra Leidseplein-området til det amerikanske hotel, og så lidt mod sydvest, finder du dig selv i en lille park, hvor der er et fantastisk træ.

End det er bemærkelsesværdigt? På sin gren er der et monument af klog tanke – “Drikk ikke grenen, som du sidder på”.

Ifølge legenden dukkede en bonde med en sav på en knude med plantetræer i slutningen af ​​1980’erne. En ukendt kunstner bragte en skulptur, fastgjorde den til et træ og gik uden hjem til hjemmet uden at fortælle nogen. Snart opdagede byens folk skulpturen og blev forelsket i denne lille Amsterdamer for evigt. Det er synd at navnet på forfatteren af ​​sammensætningen forblev et mysterium.

adresse: Leidseplein

et monument i Amsterdam
Monument “Drikke ikke filialen, som du sidder på”

14. ubåd B-80

I 1956 blev en anden ubåd B-80 af projektet 611 klasse Zulu bygget i Riga. Dets kampudstyr omfattede 22 torpedoer og 36 min. Og i 1991 blev ubåden B-80 købt af hollandske forretningsmænd og ankom til Den Helder Havn, hvor den blev til en flydende café.

Derefter blev ubåden i 2002 købt af Amsterdams arkitekt Mikel Naidam og transporteret hende til hovedstadens havn. Naidam planlagde at lave et konferencerum fra B-80, men ideen var ikke vellykket. Som følge heraf blev sovjetiske ubåd videresolgt flere gange, men nye og nye ejere kunne ikke finde det værd at bruge. I øjeblikket er båden for det meste ledig, kun lejlighedsvis i sine rum er private partier arrangeret.

adresse: NDSM Amsterdam

Ubåt B-80
Ubåt B-80 i havnen i Amsterdam

Dette er kun en del af Amsterdams usædvanlige seværdigheder. Udfyld denne liste i kommentarerne. Hvad kan du huske om Nord Venedig?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top