Hemmelige steder i Budapest, som du ikke finder i en typisk vejledning

I middelalderen blev det antaget, at der i Europa er tre perler: Venedig – på vandet, Firenze – på sletten og Buda – på bakkerne. Buda er en af ​​tre ungarske bosættelser, som i 1873 sammen med Obuda og Pest dannede byen Budapest.

1. Den filosofiske have

Gellert Hill er et af Budapests største attraktioner. Turister fra hele verden stræber efter at sit topmøde til at se mindesmærket sv.Gellerta statue “Frihed» (Szabadság Emlékmű), Citadellet, de berømte bade og nyde udsigten over byen.

Og få, hvem ved det, udover ovenstående, på Mount Gellert er der et andet fantastisk sted. Dette er den såkaldte filosofiske have. Der er 8 bronze skulpturer i det: Abraham, Akhenaten, Jesus, Buddha, Lao Tzu, Mahatma Gandhi, Daruma og Francis Diaz. De første fem personificerer de vigtigste verdensreligioner. De står på en rund piedestal, i midten af ​​hvilken der er en lille stålkugle. Nærliggende statuer af Gandhi, Daruma og St. Francis – Folk der levede på forskellige tidspunkter, på forskellige steder, men nåede et højt åndeligt niveau.

Forfatteren af ​​denne filosofiske meddelelse til menneskeheden er den berømte ungarske billedhugger og kunstner Nandor Wagner. Dette er en af ​​mesterens vigtigste projekter, han har arbejdet med det i de sidste 15 år af sit liv.

“Philosophical Garden” er et roligt og hyggeligt sted. Tallene af store åndelige ledere er skubbet til forskellige refleksioner. Men ser på dem, alle tænker på noget af deres egne.

adresse: Gellert-hegy
Vicki: Nandor Wagner

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

2. Gurme Samosh House

Der boede Mladen Savitsch (Szavits Mladen). Han var meget fattig, men han var meget glad for slik og uddannet i konfekture i et konfekture i Budapest. Engang kom en dansk konditor og gav en mesterklasse til at lave roser fra marsipan. Mladen lærte denne lektion godt. Efter et stykke tid mødte han en pige ved navn Samosh. De blev forelsket og giftede sig. Og den unge mand lærte at lave roser fra marcipan hele sin familie.

Således begyndte historien af ​​konfekturehuset Szamos, kendt over hele Ungarn. I Budapest er der mere end 10 virksomheder, hvor man kan købe mærkevarer, men de bedste er på Vörösmarthy-pladsen.

Det er der, at det legendariske hus “Gourmet Samosh” er placeret, som samtidig er en café, en chokoladebutik og en chokoladeskole.

Ved indgangen til gæsterne mødes en pige med en bakke i hånden, der bærer varm chokolade. Dette er en eksakt kopi af pigen fra maleriet “Chocolate Girl” af den schweiziske kunstner Jean-Etienne Lyotard (XVIII århundrede). Det tog 800 timer og 70 kg marcipan at lave figuren.

I den lokale cafe kan du smage mere end 40 slags chokolade fremstillet med hånden, samt forkæle dig selv med den yndlingsdrink af dronningen af ​​Østrig-Ungarn Elizabeth – den berømte kage “Dobosh”. Opskriften på denne søde mirakel af kiks, chokolade creme og karamel glasur blev opfundet i 1885 af en konditor ved navn Jozsef Dobos, da den eponyme kage er en af ​​de visitkort af ungarske køkken.

Men måske er den mest interessante ting i huset “Gourmet Samosh” chokoladeskolen. Vil du vide, hvordan candy blev lavet for mange år siden, og hvilke teknologier bruges nu? Eller lære at lave chokolade slik med dine egne hænder? Så sørg for at besøge en af ​​mesterklassen Szamos.

adresse: Váci, 1
hjemmeside: szamosmarcipan.hu
Vicki: Kage “Dobosh”
Arbejdstid: dagligt fra kl. 8.30 til 21.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

3. ParaPark

Du kommer ind i kælderen. Døren bag dig er tæt lukket. Fælden. Fælden. I hænderne på et kort. Twilight. Chilling stilhed. Og pludselig et lyst lys. Det er nødvendigt at gå, fordi timeren allerede tikker … Der er kun en mulighed for at komme fri – at tænke!

  Etiketters hemmeligheder: hvordan man opfører sig i Tyrkiet

Dette er ikke et plot af amerikansk horror – det er et spil populært blandt unge i Budapest. Essensen er enkel: Du er sammen med venner (fra 2 til 5 personer) lukket i en labyrint. Du har et kort og et kollektivt sind. For at komme ud derfra skal du løse logiske problemer, udøve omsorg og opfindsomhed. Det er meget som et action-pakket computerspil, kun forskellen er, at du ikke kun styrer karakteren – du er på den anden side af skærmen, du er i tyk begivenheder.

ParaPark har en aldersgrænse – folk over 14 år kan deltage i det. Denne quest er imidlertid helt sikker. Der er ingen livstruende opgaver, du skal blot kigge efter artefakter og løse gåder. Hvis du kan lide eventyr, så er dette stedet for dig.

adresse: Vajdahunyad, 4
hjemmeside: parapark.hu
Arbejdstid: Torsdag-søndag fra kl. 13.30 til 24.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

4. Cafe med katte

Kan du lide sæler? Kom igen, indrøm – alle elsker sæl. De er trods alt så søde. Ikke desto mindre har ikke alle mulighed for at have en kat. Nogen er for doven til at passe på, nogen tillader ikke nogen at tillade nogen, men nogen har ikke boligforhold. Hvis du er en af ​​disse “uheldige”, så har du en direkte vej til Cat Café.

“Cafe med katte” er en ny form for fritid for Europa. Den nederste linje er følgende: en almindelig café med udsigt hvor du kan drikke kaffe og spise en pirozhenka, bliver til en kattes børnehave. Som et resultat kan besøgende ikke kun spise, men også lege med katte. Er det ikke dejligt?

For første gang opstod en sådan cafe i Taiwan allerede i 1998, men de fik særlig popularitet i Japan efter åbningen af ​​”Cafe with Cats” i Osaka i 2004. Forresten var det “lejlighedsproblemet”, der forårsagede spredningen af ​​Cat Café – i japanske landes land – mange japanske har ikke mulighed for at have kæledyr.

Nu har mode nået Europa. Først i London, derefter i Wien og endelig, om vinteren 2013, opdagede Cat Café i Budapest.

I stedet for i den ungarske hovedstad er der så mange som to sådanne institutioner. En af dem er på Révay Street. I Budapest “Cafe med katte” kan du ikke ryge, men du kan medbringe dit legetøj til killinger, og der er gratis trådløs internetadgang. Dette er et af de sjældne steder, hvor du ikke keder dig, selvom du kom for at få en kop kaffe alene.

Det skal bemærkes, at ideen om “Cafe med katte” har sine tilhængere og modstandere. Den første bare nyde mulighed for at kommunikere med-tailed whiskered venner, mens sidstnævnte sige, at det er “en hån” af vores mindre brødre og solid uhygiejniske. Vil du gå til en sådan cafe?

adresse: Révay, 3
hjemmeside: catcafebudapest.hu
Arbejdstid: dagligt fra kl. 10.00 til 22.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

5. Cog jernbane

Budapest transportnet er meget veludviklet: der er en undergrundsbane (den ældste i Europa), og sporvogne (den længste i Europa), og busser og vogn og teplohodik. Men måske er den mest utrolige offentlige transport af den ungarske hovedstad en tågbane.

En tandbanen er en jernbane med et ekstra tandhjul og dermed samme skinne. Den tandede jernbane ligger i midten mellem de almindelige. Takket være tandhjul og skinne kan kompositionen overvinde stejlere klatrer, så sådanne jernbaner er ofte bygget i højlandet.

  Håndbagage i flyet: hvad, hvordan og hvor meget kan transporteres i 2018

I Budapest blev det skårne “stykke jern” bygget i 1874, dets længde er 4,5 km. Ruten løber fra Városmajor, gennem Buda-bjergene i en højde på ca. 400 meter til Mount Széchenyi. Som du ved, er stederne ekstremt maleriske, så i et par minutters klatring kan du fuldt ud nyde udsigten til Budapest. Der er dog og dens ulemper – den hakkede mekanisme er ret støjende.

Men det er stadig en stor attraktion. Desuden er det ikke langt fra sin endelige station endnu et fantastisk “stykke jern” – en af ​​de bedste i Europa, den berømte Budapests børnebane.

adresse: Városmajor (to stop fra sporvogn nr. 59 på Moszkva tér) – Széchenyi Hill (to minutter fra Normafa)
hjemmeside: bkv.hu
Vicki: Cog jernbane

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

6. Sukker butik

Et andet utroligt sødt sted i Budapest er butikken med det lyse navn “Sugar!”. Hvis du tror at sukker er et hvidt “sand” eller et støbt raffineret sukker, som vi lægger i te, er vi dybt forvekslet. Sukker er en kunst.

I hvert fald for mennesker med fantasi. Efter alt kan du lave en Cinderella sko, en blomsterpotte, Eiffeltårnet og mange andre bizarre flerfarvede figurer. Og alle kan købes af Sugar! Selv mesterværker af denne art er ynkelige.

Og i sukker butikken finder du en enorm mængde af slik, jelly beans, slik, cupcakes, kager usædvanlige (for eksempel i form af dåser Coca-Cola), is og andre søde sager.

Fra mangfoldighed og lyse farver spredes bare øjne. Ifølge ejerne er formålet med deres etablering at gøre vores liv sødere. På sukkerforretningen! du vil helt sikkert være i stand til at sød den grå rutine. Men at gå der med kvinder og børn anbefales ikke – for mange fristelser, og priserne er på ingen måde sukker.

adresse: Paulay Ede, 48
hjemmeside: sugarshop.hu
Arbejdstid: Mandag fra kl. 12.00 til 22.00, tirsdag til søndag fra kl. 10.30 til 22.00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

7. Drenge fra gaden Pala

I 1906, den ungarske forfatter og dramatiker Ferenc Molnar skrev en af ​​hans bedste værker – romanen for teenagere “Drengene fra gaden Pal» ( «En Pál utcai fiúk»).

Dette er en simpel historie om hvordan drenge bliver mænd. På den tid var Budapest-ungdommen forfærdelig med militarisme, og drengene på Pal Street spillede også i “hæren”.

Hovedpersonen i romanen er “Privat” Erno Nemecek. Den mindste, men den mest frygtløse, viser han ved personlig eksempel, at for en mand er ordet “ære” ikke en tom sætning. I slutningen af ​​Nemechek, så godt som det er nødvendigt for helten, forgår.

Monumentet til drengene fra gaden Pala demonstrerer en af ​​romanens første scener. Teenagere på vej fra skolen stopper i ødemarken for at spille balloner. Men deres bolde tiltrak lokale hooligans. Så begyndte det hele …

Roman Molnar fik respekt i det litterære miljø, blev oversat til flere sprog (herunder russisk) og filmet. For eksempel er historien om drengene fra gaden Pala grundlaget for den amerikanske film fra 1934 “No Greater Glory”.

adresse: Práter utca
Vicki: Ferenc Molnar

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6

8. Secret Club Keret

I 2007 lavede et par hippier, Roli og Andi 200 eksemplarer af nøglerne til deres lejlighed og distribuerede dem til deres nærmeste venner. Så i Budapest var der en usædvanlig og meget atmosfærisk klub-cafe.

  Hemmelige steder i New York, som du ikke finder i en typisk vejledning

Ejere af nøglerne kan åbne døren og gå ind i huset enhver dag fra 19 til 23 timer. Alle andre, kender om dette hemmelige sted, kan bare ringe med klokken, vil de blive åbnet, og de vil være i en vidunderlig atmosfære: den stille knitrende af pejsen, den ungarske hjemmelavet vin, simple hjemmelavede snacks, god musik og live chat.

Hvis du vil finde ud af, hvad chill-out er i Budapest, gå til den hemmelige klub Keret. Men husk at dette ikke er en almindelig bar eller cafe, du besøger primært. Og hvis ejerne beder dig om at forlade, skal du gøre det med det samme. Derudover, fra juni til oktober, Raleigh og Andy normalt rejse og henholdsvis klubben er lukket.

adresse: Somogyi Béla, 16
Arbejdstid: Mandag-lørdag fra kl. 18.00 til 2.00 / 3.00

Foto: 1, 2, 3

9. Bad partier

Budapest er et af de største kursteder i Europa. Naturen har givet ham mange mineralske kilder, som byerne bruger i århundreder. Således, selv under Romernes regering, byggede de flere termer for at helbrede sårede krigere. Men kulturens blomstrende fandt sted i den 16.-17. Århundrede, da tyrkerne begyndte at opbygge deres hamamer.

Til dato i Budapest, omkring 30 bad, og de er meget forskellige: mandlige, kvindelige og blandede, gamle og moderne (for eksempel SPA-kompleks Veli Bej). De største og mest populære af dem er Széchenyi, Gellert, Kirai og Rudas.

Men populært, desværre blandt turister. De fleste af de lokale beboere er pensionister. Unge på hospitaler kan kun ses på badepartier.

Bad partier er en ny form for underholdning for budapest unge. Meget sexet og meget vådt …

Byens myndigheder er så interesserede i forbedringen af ​​dens indbyggere, som gjorde dem i stand til at organisere fester i gamle badehuse. Hver weekend fra juni til september bliver “Sechka” til en SPA-natklub. Vandet fremhæves af lyse lasere, moderne elektroniske musiklyde, cocktails flyder overalt i baren, smukke piger i badedrag overalt. Du kan danse og svømme, chatte og svømme igen – det viser sig en meget sjov og nyttig fritid.

I foråret (fra marts til maj) afholdes sådanne partier også i Lukach badet. Der er en lidt anden atmosfære: de spiller hiphop, der er et jacuzzi. Men en ting forbliver uændret – uhindret sjovt!

adresse: Széchenyi – XIV. kerület Állatkerti körút, 9-11; Lukács – Frankel Leó, 25-29
hjemmesider: Széchenyi – szechenyifurdo.hu; Lukács – lukacsbath.com
Vicki: Terapeutiske bade Szecheny
Arbejdstid: normalt fra 22:30 til 3:00

Foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

10. Open Book Fountain

Fontenen “The Open Book” er måske det mest hemmelige sted i Budapest. Da det kun er kendt, at denne store marmor åbnede i midten af ​​bogen ligger i slutningen af ​​gaden Henszlemann Imre. Hvert sekund stiger en vandstrøm fra bindingen og skaber illusionen om, at en usynlig guiden bladrer gennem gennemsigtige sider.

Det er ikke kendt, hvad kunstneren Kelecsényi Gergely og ingeniør Szita József ønskede at sige, men måske er det en hyldest til den gode gamle papirbog. I det mindste ville det være symbolsk i vores højteknologiske alder, når elektroniske gadgets erstatter traditionel typografi.

Hvis du kender den virkelige baggrund, samt historien om oprettelsen af ​​denne springvand, bedes du fortælle os om det, i kommentarerne.

adresse: Henszlemann Imre

Foto: 1, 2, 3

Skriv også, hvor ellers at besøge i Budapest. Det er ikke for ingenting, at denne by hedder Paris i Østeuropa – der er mange usædvanlige steder!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top