Hemmelige steder i New York, som du ikke finder i en typisk vejledning

1. Astro-View undersøgelsestårne

Genkender du dette? Hvordan så? Det er trods alt de samme flyvende tallerkener, som blev jaget af Agent Kay og Agent Jay. Helt enkelt besluttede filmskaberne at Astro-View-observationstårne, der blev opført i 1964 i anledning af verdensmessen, ikke kunne tilpasses billedet af UFO-startområder.

I midten af ​​1960’erne blev der fra de tårne, hvor de besøgende blev transporteret med en særlig elevator, åbnet en smuk udsigt over floden Coranda Park Flushing Meadows. I dag afbrydes Astro-View. Gå op, det virker ikke, og alt omkring er overgroet, men det er værd at se på disse værker af futuristisk kunst fra det sidste århundrede.

adresse: Flushing Meadows, Corona Park, Queens NY

Har du fundet ud af det? Det er rigtigt, dette er et af de sidste scener i de legendariske “Men in Black”.

2. High Line Park

I midten af ​​det tyvende århundrede blev tunnelbanelinjen High Line åbnet i New York. Men snart på grund af hendes arbejde i byen begyndte miljøproblemer, så i 1980 blev hendes operation ophørt. Jernbanemændene skulle simpelthen adskille skinnerne, men en gruppe entusiaster, der kaldte sig “High Line Friends”, tilbød at vende dette sted til en park.

På nuværende tidspunkt er High Line en unik højteknologisk bypark, næsten to og en halv kilometer lang, beliggende i en højde af 10 meter fra jordens overflade. For rekonstruktionen blev brugt omkring 50 millioner dollars.

Det er en oase af ro midt i en kæmpe metropol: man stiger til High Line, at arbejde ud, nogen – at læse en bog, og nogen – bare en lille pause fra stress en endeløs strøm af mennesker og biler.

adresse: Du kan komme til parken på en af ​​følgende gader

  • 14th Street (elevator adgang)
  • West 16th Street (elevator adgang)
  • West 18th Street
  • West 20th Street
  • 23rd Street (elevator adgang)
  • West 26th Street
  • West 28th Street
  • West 30th Street (elevator adgang)

Åbningstider: dagligt fra kl. 07.00 til 23.00
hjemmeside: www.thehighline.org

3. Sporvogn

New York er en by af små sammenkoblede holme. Så, Manhattan og Roosevelt Island, i East River, der forbinder Queensboro Bridge, nær der passerer den legendariske svævebane, kaldet newyorkere «Sporvogn». En gang i midten af ​​1970’erne udførte den en vigtig transportfunktion, der transporterede hundredvis af passagerer dagligt.

For tre år siden blev svævebanen fuldstændig moderniseret, og i dag The Tram er en yndlingsunderholdning for turister. Lufttrafikstationen fører plads til omkring 110 personer (passagen er tilgængelig, også for handicappede) og bevæger sig med en hastighed på ca. 30 km / t. Inden for tre minutter kan du nyde den storslåede udsigt over East Side og Midtown.

Sporvognen betragtes som en offentlig transport, så du kan betale for turen med et enkeltbetalingssystem Metro Card.

adresse: 60th street og 2nd avenue
Åbningstider: dagligt fra kl. 06.00 til 2.30
Vicki: Roosevelt Island Cable Car

Sporvognen
Sporvognen

4. BarnesNoble Bookstore

I 1873 åbnede Charles Montgomery Barnes en boghandel. Og i 1917 udvidede sin søn – William Barnes – familieforretningen ved at købe en del af New Yorks NobleNoble-boghandel. Således blev den største amerikanske boghandelfirma, BarnesNoble, født.

  Hemmelige steder i Amsterdam, som du ikke finder i en typisk vejledning

I dag er det en af ​​verdens førende i branchen, der producerer elektroniske læsere, selvstændigt udgiver bøger og sælger tusindvis af kopier årligt. Den største BarnesNoble butik er placeret i New York. Dette er ikke kun en brugt boghandel – det er et to-etagers palads i Hendes Majestæt Bogen.

Situationen i den er mere som et moderne bibliotek end et handelspunkt: store racks, trapper til at nå de øverste niveauer og læse folk. Du har ikke fejlfortolket – du kan tage enhver bog, sidde ned på gulvet og læse den. Det eneste der giver en butik i BarnesNoble, er at du kan købe mange relaterede produkter (fra bogmærker til lommelygter til fans af “natlæsning”).

adresse: 33 øst 17th Street
Åbningstider: dagligt fra kl. 10.00 til 22.00
hjemmeside: www.barnesandnoble.com

5. Stedet hvor “Vennerne” boede

“Venner” – kultserien i 1990’erne. Ifølge historien fortsatte Rachel, Monica, Chandler, Joey, Ross og Phoebes hyggelige liv i to nabo lejligheder i et hus på hjørnet Grove og Bedford gaderne. Disse gader er i det berømte New York-område Greenwich Village.

Det er bemærkelsesværdigt, at skydning er faktisk i huset ikke passere (sitcom filmet i Californien), men facaden af ​​bygningen, dens vinduer og brandtrappe så ofte glimtede på skærmene, at han var fast forskanset status hus “Friends”. Så der er virkelig intet at se inde i bygningen, men det er absolut værd at se ud.

adresse: 90 Bedford St, Manhattan

Hus fra serien
Stedet hvor “venner” levede

6. Unisphere Fountain

Ikke langt fra Astro-View, i samme park, er verdens største klods (højde – 50 m, diameter – næsten 37) og samtidig en af ​​de smukkeste springvand – Unisphere. Vi byggede det lige så specifikt til verdensmessen i 1964-1965.

Temaet for plads, så var ekstremt presserende, så springvandet er en model af Jorden omgivet af tre baner, som Yuri Gagarin, John Glenn og satellit “Telstar” blev første gang rundede planeten.

Efter afslutningen af ​​messen var Unisphere, som tårnet, i lang tid i øde, men i begyndelsen af ​​1990’erne blev fontænen vasket, repareret og genanvendt. Som et resultat, nu, oplyst af tusindvis af lys, er fontænen særligt smuk om natten.

adresse: 111th St., Queens, NY

7. IDES-linjen

Tagstænger er barer placeret på hustagene. I højhus New York er der ingen mangel på sådanne institutioner. En af de smukkeste ligger i hotellet «The Wythe hotel». IDES-baren er åben for besøgende 7 dage om ugen, kjolekode mangler, og terrassen byder på fantastisk udsigt over Manhattan, men der er en “MEN” – det er forbudt at tage billeder.

adresse: 80 Wythe Ave. ved N. 11th Williamsburg, Brooklyn
hjemmeside: wythehotel.com

IDES-baren
IDES-baren

8. Museum Mile

Ligesom den engelske “Royal Mile” har New York sit eget kulturcenter. Fra 82 til 105 gader i Upper East Side strækker New York Museum Mile. Denne “konglomerat” udstilling af kunst omfatter 10 museer, herunder Metropolitan Museum of Art, National Academy of Design, International Center of Photography, The Museum of New York, etc. Desuden Museum Mile kører eponyme festival hvert år :. På denne dag Fifth Avenue delvist bliver fodgænger, og alle museer arbejder gratis.

adresse: Femte Avenue
Vicki: Museum Mile

Museum Mile
Museum Mile

9. Slummuseet

Dette sted er ikke inkluderet i Museum Mile. Denne dystre fem-etagers bygning i Lower East Side har været tilflugtssted for tusindvis af indvandrere fra snesevis af lande i mange år. Personer, der rejser til Amerika i søgen efter et bedre liv, blev tvunget til at bo i huse som dette, hvor der var ingen rindende vand eller ordentlig ventilation, ingen magt (af faciliteterne – kun to toiletter på hver etage).

  Hemmelige steder i København, som du ikke finder i en typisk vejledning

Nogen formåede at oversætte deres amerikanske drøm til virkelighed, og nogen døde i slumkvarteret på Lower East Side. Museet på Orchard Street er en animeret historie, der afspejler indvandrernes liv i årene 1869-1935. Udstillingen er åben hver dag, udover selve museet udføres ture rundt omkring i området.

adresse: 97 Orchard Street

10. Nøgleværksted

Phil Mortirallo (Phil Mortirallo) – New York låsesmed, der har lavet nøgler i mere end 40 år. Hundredtusinder, tusindvis, titusindvis af nøgler. I denne værksted er de overalt: i billeder, stande, selv møbler er lavet af nøgler. Men det mest overraskende er bygningens facade, dekoreret med en lang række nøgler.

Workshop Greenwich – måske den eneste i verden låsesmed, hvor den er mere interessant end i nogle museer. Og i mange henseender er det ejerens fordel – Phil tilbød igen at sælge dette lille hus på Manhattan, tilbudt 1 million dollars, men for ham er det et spørgsmål om hele livet, som han gerne vil videregive til børnene.

adresse: 56 7th Ave S
hjemmeside: www.greenwichlocksmiths.com

Workshop af nøgler Greenwich
Workshop af nøgler Greenwich

11. New York af Gehry

New York by Gehry er det sidste projekt af den store mester, den berømte arkitekt Frank Gehry, der skabte Musemuseet i Seattle, det berømte Prag “Dancing House” og andre unikke bygninger. New York by Gehry er designet i mesterens stil: Bygningens facade er lavet i form af buede linjer, der minder om havbølger.

Derudover er New York by Gehry – den højeste (265 m, 76 etager) boligskyscraper ikke kun i New York, men også i hele Amerika. For det blev i 2011 hedder “Skyskraber af året”. I bygningen er der 903 luksuslejligheder (udgifterne til leje er fra $ 3 000 til $ 15 000 pr. Måned). Men skyskraberen er optaget ikke kun med lejlighederne – de første fem etager er givet til den kommunale grundskole, desuden har bygningen en indendørs pool, motionscenter, bibliotek og mediecenter.

adresse: 8 Spruce St
Websted med en fantastisk video præsentation: www.newyorkbygehry.com

12. Shop BH

Supermarked BH er et paradis for it-shnikov, fotografer, musikere og andre teknikere. Der sælges alt – fra enkle hovedtelefoner til de fedeste gadgets. Denne “Mekka af Elektronik” er beliggende i et af de berømte områder i New York, en gang en kriminel, og nu et kulturcenter kaldet “Hell’s Kitchen”.

Ejer BH – Hermann Schreiber (forresten, vær ikke overrasket over tidsplanen for arbejdet (butikken er lukket om lørdagen og under jødiske helligdage) og udseendet af sælgere) grundlagt forretning i det fjerne 1970. Og i dag serverer butikken ca. 5.000 besøgende om dagen, der er mere end 1500 ansatte i dets personale, og selv medstifter af Google Sergey Brin kalder BH hans yndlingsbutik af foto- og videoudstyr.

adresse: 420 9th Ave. på 34th St.
Åbningstider: Mandag-Torsdag – fra kl. 9.00 til 18.00, fredag ​​- fra kl. 9.00 til 13.00, søndag – fra kl. 10.00 til 17.00
Virtuel rundvisning i butikken

  Hvordan man vælger et turisttelt

B & H Store
Shop BH

13. Personlig bænk i Central Park

Central Park i New York er ikke kun et af de mest populære steder i byen, men også i verden. Årligt besøges det af ca. 25 millioner mennesker, som hver især kan købe en registreret bænk i parken. Programmet af mindeværdige tabletter på bænken har været i Central Park siden 1986. Til dato bøjede i ryggen mere end 2.000 tabletter af helt andet indhold – bekendtgørelser af kærlighed, tillykke, tilbyder hænder og hjerter, vittigheder mv. og lignende. Omkostningerne til en tablet er $ 7.500. Men tro mig, den effekt, den kan producere (for eksempel på en pige under en romantisk tur) er det værd.

adresse: Manhattan, mellem 59 og 110 Street og femte og ottende Avenue
hjemmeside: www.centralparknyc.org

14. 5 Pointz

I 1993 Pat Della (Pat DiLillo) findes på Long Island forladte fabrik Phun Phactory og troede, det var et godt sted at udtrykke sig gadekunstnere. Han kunne ikke engang tro, at dette websted, kaldet 5 Pointz, ville blive verdens største graffiti center. 19 000 kvm gade kunst.

Writters og bombefly fra hele verden drømmer om at besøge der. Faktisk skabte 5 Pointz-mure sådanne grafer som Cope2, Indie, Kaws og andre. I øjeblikket oplever centret nogle problemer. Så i 2009, på grund af trusselen om sammenbrud, blev en af ​​de største bygninger lukket for at besøge. Ikke desto mindre er dette virkelig et kult sted for spray kunst.

adresse: 45-46 Davis Street, Long Island City
Arbejdstid: Torsdag – lukket.
hjemmeside: 5ptz.com

Bomb ikke disse vægge (5 pointz dokumentar) fra Riki Sakai på Vimeo.

15. Monumentet til Lenin

Et monument til Ilyich er i næsten enhver russisk by. Men hvor vil verdens førende af proletariatet i kapitalismens kapital komme fra? Men monumentet genkendelige skaldet succes ligger næsten i hjertet af New York City (Houston Street, mellem Avenue A og B metro: E Houston St – 2 Av og Essex St – Delancey St Station).

Det er værd at bedstefar Lenin på taget af et af de prestigefyldte New Yorks boligkomplekser med det symbolske navn “Red Square”. Bygherrer, Michael Rosen og Michael Shoal er så gennemsyret af ideen om socialisme, som i 1994 overtog monumentet af billedhuggeren Yuri Gerasimov, blev han bragt til Amerika og ønsker at installere i en af ​​de pladser i Manhattan. Men myndighederne (af en eller anden grund …) modsatte sig – Rosen og Shoule skulle hejse Lenin til “Røde Firkant”. Så står lederen på taget og peger med sin højre hånd vejen til den “lyse fremtid” – på Wall Street.

adresse: Manhattan, Houston Street, 244

Monumentet til Lenin
Monumentet til Lenin

New York forlader ikke nogen ligeglade. Dens enten elsker uselvisk (by tusindvis af muligheder og en masse penge) eller voldsomt had (sump, suger alt og altfortærende kraft, byen evig ensomhed). Og som du kan se, skjuler “Big Apple” i sig selv mange flere hemmeligheder og overraskende opdagelser. Og hvilket sted i New York har det mest indtryk på dig?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top