Hogyan utazhatsz a világon szinte szabadon

Készítettünk egy listát azokról a főbb szolgáltatásokról, amelyek lehetőséget nyújtanak különböző események és projektek világszerte történő részvételére, beleértve az önkénteseket, képzési programokat és a helyi lakosoknak egy éjszakai szállást és ételt.

Súgócsere

Erről az erőforrásról a világ minden tájáról érkező helyiek megkérdezik az utasokat, akik készen állnak arra, hogy segítsenek nekik a háztartásban vagy a kisvállalkozásokban cserébe ingyenes házat, ételt, néha kirándulást vagy akár jógát. Remek módja annak, hogy ne csak egy új helyet látogasson meg, hanem fedezze fel a helyi kultúrát. Csak válassza ki a megfelelő munkát, és lépjen kapcsolatba a tulajdonosával. Például csatlakozhat az olasz gazdálkodáshoz, naponta csak két órát tölthet el.

WWOOF

Itt megtalálhatja a világ különböző országaiban élő helyi emberek hirdetéseit, akik ökológiai gazdálkodással foglalkoznak, és ingyenes munkaerőre van szükségük. Egy másik út utazni, dolgozni egy éjszakai szállás és az élelmiszer.

Szudáni önkéntes program

Egy jótékonysági szervezet az Egyesült Királyságból küldi az egyetemek és a diplomások utolsó két tanfolyamát önkénteseknek Szudánba, hogy oktassák az angol szudáni gyerekeket. Csatlakozhat egy hasznos munkához és jó gyakorlati tapasztalatot szerezhet. Előnyben részesülnek azok a jelöltek, akiknek az angol bennszülött, de ha gyakorlati tapasztalata van a tanításban, az alkalmazás is figyelembe veszi.

Se7en

A SE7EN-en önkéntes programot vagy projektet talál szinte minden országban. Például látogasson el a Bahamákra, hogy egy független kutatóállomáson dolgozzon, hogy tanulmányozza a citromcápákat.

VSO

Egy másik nemzetközi jótékonysági szervezet, amely számos önkéntes programot kínál a világ különböző országaiban az egészségügy, ökológia, gazdaság, oktatás és mások területén.

Cselekvő ifjúság

Ez az Európai Unió fiatalok (legfeljebb 30 éves) oktatási programja évente évente különböző nonprofit szervezetek számára nyújt támogatást különböző országokban, köztük Macedóniában, Nagy-Britanniában, Törökországban, Grúziában, Lettországban, Azerbajdzsánban és Horvátországban.

A program keretében az elmúlt két évben látogatást tettem Macedónia és az Egyesült Királyságban. A program lényege, hogy ingyenes képzést nyújt, a járat 70% -át, a vízumköltségeket, a belföldi szállítást, a szállásokat és az étkezéseket a képzés és az oktatás ideje alatt fizeti. Plusz még mindig több nap van az országban, de már saját költségén is. Valójában, ha részt kívánsz venni, a pályázati űrlapot az egyik képzési programra kell alkalmazni. Minden tréning egy adott témára vonatkozik. Így tavaly tanultunk toleranciát más walesi országok képviselőinek.

Inna, a Fiatalok Lendületben Program résztvevője

Természetvédelmi önkéntesek

És ez a szervezet felkéri az ökoturizmus szerelmeseit, akik álma Ausztráliába vagy Új-Zélandra látogat. cél  a természet védelme. A webhely számos önkéntes programot kínál Ausztrália és Új-Zéland különböző részeiben mind rövid, mind hosszú ideig.

  New York titkos helyszínei, amelyeket nem találsz tipikus útikönyvben

CouchSurfing

Ne felejtsd el ezt a népszerű, elégséges erőforrást, ahol könnyen megtalálhatod magad szabad házaként és új barátokként különböző országokban. Személy szerint gyakran használom a Couchsurfing-ot, hogy többet tudjak a helyi életről és az emberekről az új helyeken, ahol vagyok. A szupergazdasághoz kombinálhatod a Couchsurfing-et és a gépkocsikat.

Egyesült Nemzetek Önkéntesei

Ezenkívül ön egy 25 éves önálló vállalkozóvá válhat, ha felsőfokú végzettséggel rendelkezik és angol, spanyol vagy francia nyelvtudással rendelkezik.

AIESEC

Nemzetközi ifjúsági szervezet, amely különböző gyakornoki programokat, csereprogramokat és önkéntes lehetőségeket biztosít a hallgatók és a diplomások számára 113 országban.

Appalachian Trail

Egy másik nonprofit szervezet elfogadja az önkénteseket, akik szeretik a természetet és készek arra, hogy részt vegyenek a szervezet vagyonának megőrzésében (ami 250.000 hektár földterület Maine-ból Grúziába az USA-ban).

Keresse meg a legénységet

Ha nem szenved a tengerbetegségben, a tengerjáró hajó, a jacht vagy a katamarán csapata részévé válhat, és cserélheti munkáját egy izgalmas tengeri útra (Óceánia és Ázsia az Ön szolgálatában vannak). Egy másik alternatíva  Vagabond Vitorlázás (Ázsia, Óceánia, Földközi-tenger).

loukostery

Gyakran előfordul, hogy a költségvetési légitársaságok nagyon kedvező árakat kínálnak a járatok számára, így nevetséges pénzért más országba repülhetnek. Ne feledkezzünk meg a Ryanairről, a Virgin Australia-ról, a Jetstar-ról és a világméretű légi utazás világméretű óriásairól, amelyek bár Oroszországból és Ukrajnából nem repülnek, de jelentősen csökkentik a hosszú vagy összetett járatok költségvetését.

Reméljük, hogy ez a lista új utazási formát fog inspirálni, nemcsak a kikapcsolódásra és a strandra fekvéshez, hanem a hasznos üzleti élethez való csatlakozáshoz és új tapasztalatokhoz és ismerősökhöz is.

Mondja meg, hogy valaha részt vett-e más országokban zajló állami kezdeményezésekben, és milyen egyéb utazási módok szinte szabadok?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top