11 ting at gøre efter installation af Windows 10

1. Installer opdateringer

Dette er det første skridt, du skal tage i det nye system. Sikkert for den tid, hvor din nye computer var på disken, lykkedes det Microsoft at frigive mange patches og rettelser. Akkumulerede opdateringer kan installeres i lang tid, så lad os håndtere dette lige nu.

Sørg først for at din computer er forbundet til internettet. Vælg derefter “Start” menuen og åben “Settings” → “Opdateringer og sikkerhed” → “Check for Updates”. Vent, indtil systemet installerer alle tilgængelige opdateringer.

Jeg håber, at opdateringen ikke tager dig for længe, ​​men i værste fald kan opdatering af en ny computer tage en time eller mere.

2. Opdater driverne (valgfrit)

Windows 10 håndterer som regel automatisk installation af drivere. Så i de fleste tilfælde kan du springe over dette trin og glemme at finde drivere til din hardware.

Men i nogle tilfælde kan du installere driverne manuelt. Hvis du f.eks. Bemærker at noget udstyr – højttalere, videokort, webcam – ikke fungerer korrekt med den driver, der foreslog Windows 10. Du kan installere drivere gratis med Snappy Driver Installer.

3. Installer browseren

Hvis du mener, at Edge ikke er for dig, skal du først installere en mere behagelig browser. Du har et valg af Chrome, Firefox, Opera, Vivaldi (og massen af ​​mindre populære browsere, hvis du pludselig vil have eksotiske).

Når du har installeret browseren, skal du tilføje flere nødvendige udvidelser til den. Først og fremmest er disse ad blokkere (for eksempel AdBlock).

Og det ville være rart at synkronisere browserens historie og indstillinger med andre dine enheder.

  Konfigurationsvejledning til Windows-proceslinjen

4. Beskyt systemet med antivirus

Windows 10 er udstyret med det indbyggede antivirus Windows Defender, som altid er aktiveret som standard. Hvis du også har købt en computer med et forudinstalleret operativsystem, kan det også have en prøveversion af noget antivirus, der er installeret på det.

Windows Defender – et godt antivirusprogram, som i de fleste tilfælde er nok til at beskytte din hjemmecomputer. Et antivirus fra Microsoft kan dog ikke være nok til at klare eventuelle netværkstrusler, hvis du aktivt installerer ny software og besøger ubekræftede websteder.

Heldigvis behøver du ikke bruge meget på en antiviruspakke. Du kan nemt vælge fra listen over de bedste gratis antivirusprogrammer.

5. Fjern unødvendige applikationer

Windows 10 leveres med mange indbyggede og forudinstallerede applikationer fra både Microsoft og producenten af ​​din computer. Du vil måske slette det, du ikke planlægger at bruge til at rydde stedet.

Vælg de programmer, du vil slette, ved at åbne Indstillinger → System → Programmer og funktioner, højreklik derefter på det uønskede program og vælg Slet.

Du kan slette de indbyggede Metro-applikationer i Windows 10 ved at bruge denne vejledning.

6. Installer de nødvendige applikationer

Nu skal du installere softwaren til hverdagens arbejde. Her er de gratis applikationer, som du ikke kan undvære på din hjemmecomputer.

  • Office-pakke: OpenOffice, LibreOffice, WPS Office.
  • PDF-seere: Sumatra, SlimPDF, PDF-XChange.
  • Billedfremviser: XnView MP, FastStone Image Viewer.
  • Mail-klient: Thunderbird, Mailspring, Sylpheed.
  • Password Manager: KeePass, LastPass.
  • Arkivering: 7-Zip, PeaZip.
  • Messengers: Telegram, Skype.
  • Klient til cloud storage: Dropbox, Google Drive.
  • Notes manager: OneNote, Evernote, Simplenote.
  • Lyd- og videospiller: AIMP, foobar2000, MPC-HC, VLC.

  6 bedste alternativer til Windows Movie Maker

7. Deaktiver autorun af unødvendige applikationer

Når du starter Windows 10, starter du automatisk programmer, som du måske ikke ofte bruger. Og jo færre programmer du har i autorun, jo hurtigere starter systemet. Så du kan fjerne unødvendige applikationer derfra.

Start Task Manager med Ctrl + Shift + Esc. Klik på “Detaljer”, og vælg derefter fanen “Opstart”. Højreklik på det program, du vil fjerne fra autorun, og klik på Deaktiver.

8. Skift standardprogrammerne

Embedded Windows applikationer ser godt ud på tabletter, men på en computer er det værd at erstatte dem med mere funktionelle. Du kan gøre det gennem “Valg”.

Åbn indstillinger i menuen Start, klik derefter på System og vælg Standardprogrammer. Her kan du vælge din foretrukne browser, e-mail-klient, musik- og videospilere og billedfremviser.

Derudover kan du finjustere de foretrukne applikationer med de filtyper, du vil åbne. Klik på “Vælg standard applikationer efter filtype” for at forbinde dine programmer med individuelle PDF-, DOCX-, TXT-filer og så videre.

9. Overfør brugermapperne

Windows 10 gemmer brugerdata (dokumenter, fotos, musik og video) på den samme partition af drevet, hvor den er placeret. Hvis din systemdisk er stor nok, kan du i princippet lade den være som den er.

Men at overføre brugermapper til et andet drev eller partition vil give dig flere fordele. Først og fremmest kan du ikke kaste systemdrevet med film og musik. Dette er især vigtigt, hvis systemet er installeret på et lille volumen SSD. Derudover behøver du ikke bekymre dig om at gemme dine data, når du geninstallerer systemet, hvis de er på en anden disk eller partition.

  6 nyttige CCleaner-funktioner, som alle har brug for at vide om

Åbn “Indstillinger” og gå til “System” → “Opbevaring”, og derefter – “Skift placering for at gemme nyt indhold.” Vælg hvilken disk, du vil gemme dine data på.

10. Opret et genoprettelsespunkt

Nu hvor du næsten har fuldført konfigurationen af ​​den nye Windows, ville det være rart at holde fremskridt, så i tilfælde af funktionsfejl forsvinder dit arbejde ikke uden spor. Lad os oprette et Windows-gendannelsespunkt og konfigurere systemet, så det med jævne mellemrum opretter genoprettelsespunkter.

Klik på knappen Start og skriv Kontrolpanel, og gå til System og vedligeholdelse → System. Åbn “Systembeskyttelse” elementet. Klik på “Recovery Options”, aktiver oprettelsen af ​​gendannelsespunkter og angive, hvor meget plads du vil allokere til dem.

Klik derefter på “Opret” nedenfor. Indtast en beskrivelse af genoprettelsespunktet, så du let kan finde det om nødvendigt. Vent til det punkt der skal oprettes.

Udført. Nu, hvis noget går galt med dit system, kan du nemt gendanne det.

11. Opret en sikkerhedskopi

Der er mange værktøjer til backup, herunder kommercielle løsninger fra Acronis og Paragon. Men Windows 10 er også udstyret med et indbygget værktøj til oprettelse af sikkerhedskopier.

For at bruge det skal du åbne “Indstillinger” og klikke på “System og sikkerhed” → “Backup Service”. Tilføj derefter disken, hvor du vil placere sikkerhedskopierne, og indstil kopieringsfrekvensen.

Nu er din Windows 10 klar til brug.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top