Kuinka ladata älypuhelinten ja kannettavien tietokoneiden paristot asianmukaisesti, jotta ne kestäisivät pidempään

1. Älä irrota laitetta loppuun

Kuulet, että akku on tyhjennettävä kokonaan, jotta se ei menetä suurinta kapasiteettia. Näennäisesti laite “muistaa”, kuinka paljon energiaa kulutat seuraavaan yhteyden verkkoon, ja tulevaisuudessa ei ole mahdollista saada liikaa tästä toimenpiteestä. Tätä ilmiötä kutsutaan “muistivaikutukseksi”, ja se on tyypillistä vanhoille nikkeliparistoille, mutta ei uusille – litiumioniakkuille.

Lisäksi täydellinen purkaus vahingoittaa nykyaikaisia ​​akkuja, mikä vähentää huomattavasti niiden käyttöikää. Alla näet Depth of discharge -taulukon ja niiden purkausjaksojen lukumäärän, joita laite voi kestää.

batteryuniversity.com

On selvää, että mitä paremmin akku tyhjenee, sitä vähemmän kierroksia se voi käyttää. Battery Universityn organisaatio, joka tutkii energian varastointia, suosittelee, että lataustaso ei laske alle 30%.

2. Älä käytä väärinkäytöstä täysiä maksuja

Käyttäjät lataavat usein jopa 100% paristoja laitteiden maksimaalisen autonomian saavuttamiseksi. Tai kannettavat tietokoneet eivät irrota niitä pistorasioista pitkään. Tällaisessa hyödyntämisessä ei ole mitään väärää, ennen kuin se tulee tapana. Jos lataustaso on liian korkea, se voi nopeuttaa akun kulumista.

Akun yliopiston osallistujat antavat seuraavat kommentit: “Osittainen lataus on parempi kuin täysi.” Havaintojen mukaan laite on irrotettava verkosta akun täyttämiseksi 80%: lla. Jos muistat edellisen kappaleen suosituksen, voit laatia yksinkertaisen säännön:

Jotta akku pysyisi pidempään, pidä sitä 30-80%: ssa.

3. Mutta 1-3 kuukauden kuluessa täysin tyhjennä ja lataa sitten akku 100%

Tämä neuvonta on ristiriidassa edellisten kahden kanssa. Mutta nyt selitämme kaiken. Notebookit ja älypuhelimet Android- ja iOS-laitteissa näyttävät pariston energian tasapainon prosentteina tai minuutteina ja tunteina. Monien epätäydellisten syklien jälkeen tämä laskuri voi menettää tarkkuuden. Mutta kalibroinnin jälkeen näytössä olevat numerot alkavat jälleen vastata asioiden todellista tilaa. Jos kalibroit akun 1-3 kuukauden välein, se ei vahingoita sitä.

  Yleiskatsaus ja kokemus huippuluokan MacBook Air 13 “2011: n” käyttö “: ohuesta alumiinikuoresta

4. Älä ylikuumenta laitetta

Korkea lämpötila heikentää akun käyttöikää. Alla olevassa levyssä näkyy lämpötilan nousun (akun lämpötila) ja akun kapasiteetin vähenemisen (pysyvän kapasiteetin häviäminen) välinen suhde.

lifehacker.com

Siksi on erittäin tärkeää varmistaa, että kannettavat tietokoneet ja älypuhelimet eivät ylikuumenta.

5. Kytke laite verkkovirtaan

Näyttäisi siltä, ​​että se voisi olla helpompaa kuin laittaa gadget lataamiseen? Mutta siellä on myös tarttuja täällä.

Esimerkiksi vahingoittunut tai väärennetty laturi voi vahingoittaa akkua ja gadgetia kokonaisuutena. Puhumattakaan vaarasta, jota se esittelee ympäröiville ihmisille. Siksi käytä vain luotettavia ja luotettavia laturit luotettavista tuotemerkeistä.

Lisäksi, jos lataat älypuhelimia ja muita gadgeteja kannettavasta tietokoneesta USB: n välityksellä, tämä voi aiheuttaa akkuasiakkaan ei-toivottua kuormitusta. Varmista, että kannettava tietokone on kytkettynä verkkovirtaan ja ettei se ole lepotilassa.

6. Lataa gadget puolivälissä, jos aiot käyttää sitä pitkään

Sanotaan, että lähdet kuukaudesta tai kahdesta kotoa ja et halua ottaa kaikkia laitteita kanssasi. Sitten sinun on valmistauduttava asianmukaisesti toimettomuuteen. Apple ja muut valmistajat suosittelevat tällaisten laitteiden sammuttamista, jolloin akku jää noin 50 prosenttiin akusta.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top