8 Windows 10 προγράμματα που πρέπει να καταργηθούν αυτή τη στιγμή

Ανοίξτε το “Προσθαφαίρεση προγραμμάτων” των Windows 10 και πιθανότατα θα δείτε ότι υπάρχει κάτι στη λίστα. Στην καλύτερη περίπτωση, δεν χρειάζεστε αυτές τις εφαρμογές. Στη χειρότερη περίπτωση – όχι μόνο καταλαμβάνουν χώρο αλλά και προσθέτουν στο σύστημα των τρωτών σημείων. Αφαιρέστε τα χωρίς δισταγμό.

1. Flash Player και άλλες απαρχαιωμένες τεχνολογίες

Μια φορά κι έναν καιρό, ιστοσελίδες που χρειάζονται plug-ins όπως το Adobe Flash, το Microsoft Silverlight ή το Java για να παίξουν βίντεο ή να εμφανίσουν μια ποικιλία από μικροεφαρμογές. Τώρα που οι περισσότεροι από τους σύγχρονους ιστότοπους έχουν μετακινηθεί σε HTML5, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για αυτά τα κομμάτια. Ειδικά σε Flash ή Silverlight βρίσκουν συνεχώς τρύπες ασφαλείας.

Η Adobe σκοπεύει να σταματήσει εντελώς την υποστήριξη του Flash μέχρι το 2020. Ένα χρόνο περισσότερο θα υποστηρίξει το Silverlight. Και η Java, ίσως, ήταν μια επαναστατική τεχνολογία κατά τη στιγμή της απελευθέρωσης το 1995, αλλά από τότε πολύ άλλαξε.

Έτσι, αφαιρέστε το Flash Player, Shockwave Player, Silverlight και Java. Δεν θα χρειαστούν πια.

Εναλλακτική λύση: δεν απαιτείται. Τώρα οι περισσότεροι ιστότοποι παρουσιάζουν τέλεια βίντεο χωρίς προσθήκες τρίτου μέρους.

2. “Amigo” και άλλες εφαρμογές junkware

Εάν εγκαταστήσετε πολλά προγράμματα και μελετήσετε αναισθητοποιητικά αυτά που σας προσφέρουν για να εγκαταστήσετε στο προσάρτημα, θα βρείτε τον εαυτό σας πολλούς απείριους επισκέπτες.

Πρώτα απ ‘όλα, αυτά είναι οι πίνακες και οι επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησης. «Спутник@Mail.ru», «Yandeks.Elementy» πάνελ από το Yahoo, Bing … Όλα αυτά τα μαραφέτια όχι μόνο ακαταστασία το περιβάλλον, αλλά και να προσπαθούν να αντικαταστήσει την αρχική σελίδα σας και προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Αυτό περιλαμβάνει τα “Amigo”, “[email protected]” και άλλα προγράμματα. Είναι απλώς ένα έγκλημα να βάλουμε τέτοιους χρήστες σε αυτό. Διαγράψτε τα πάντα στον διάβολο και εξετάστε προσεκτικά από τώρα και στο τι προσπαθούν οι εγκαταστάτες.

  USB Over Network – Κοινή χρήση συσκευών USB

Εναλλακτική λύση: κανονικά προγράμματα περιήγησης όπως Chrome, Firefox, Opera ή Vivaldi. Κάντε λήψη εφαρμογών από αξιόπιστες πηγές και μην επιτρέψετε την εγκατάσταση ανεπιθύμητου λογισμικού. Το Unchecky θα σας βοηθήσει με αυτό.

3.Ccleaner και άλλα καθαριστικά συστημάτων

Πολλοί δεν φαντάζονται τη ζωή χωρίς προγράμματα όπως το CCleaner ή το IObit Advanced SystemCare. Αλλά δεν κάνουν τίποτα που δεν είναι σε θέση να built-in «Εκκαθάριση δίσκου» Windows 10. Επιπλέον, πολλά καθαριστικά, πρεζάκια και βελτιστοποίηση εγκατασταθούν στο δίσκο του συστήματος και του συστήματος επιλογής των πόρων.

Πραγματικά πρέπει να καθαρίσετε τα cookies κάθε λίγες μέρες από το πρόγραμμα περιήγησης; Και αφαιρώντας τα “έξτρα” κλειδιά από το μητρώο, μπορείτε να κάνετε πολύ ζημιά στο σύστημα. Ναι, το CCleaner μπορεί να σας βοηθήσει να καταργήσετε ορισμένα προγράμματα που δεν μπορούν να απαλλαγούν από τα Windows, αλλά μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους βελτιστοποιητές.

Εναλλακτική λύση: τακτικά μέσα του συστήματος. Εάν θέλετε να ελευθερώσετε χώρο, χρησιμοποιήστε τα Windows “Καθαρίστε δίσκο”. Εάν θέλετε να ανασυγκροτήσετε τον δίσκο, ξεκινήστε την Ανασυγκρότηση Δίσκων. Δεν χρειάζεται να ανεβείτε ξανά στο μητρώο και να αφαιρέσετε τα κλειδιά με ασαφή ονόματα από εκεί. Το σύστημα ξέρει καλύτερα τι χρειάζεται.

4. Προεγκατεστημένο λογισμικό

Οποιοσδήποτε φορητός υπολογιστής αγοράζετε – HP, Dell, Toshiba, Lenovo, – θα βρείτε σε αυτό ένα σύνολο προεγκατεστημένου λογισμικού από τον κατασκευαστή, τα οφέλη των οποίων δεν υπάρχει. Για παράδειγμα, ο φορητός υπολογιστής μου HP έδειξε το HP Lounge, το HP 3D DriveGuard, το CyberLink YouCam, τον HP Support Assistant και μια γραμμή εργασιών HP Windows 10.

Όλες αυτές οι εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να ενημερώσουν κάτι και να προστατεύσουν κάτι, αλλά στην πράξη ξοδεύουν μόνο τους πόρους του συστήματος και καταλαμβάνουν χώρο. Διαγράψτε το προεγκατεστημένο λογισμικό.

  Jak změnit výchozí vzhled systému Windows 7

Εναλλακτική λύση: δεν απαιτείται. Τα ίδια τα Windows 10 μπορούν να εγκαταστήσουν ενημερώσεις και προγράμματα οδήγησης.

5. Μετρο-εφαρμογές Windows 10

Η Microsoft επιβάλλει επιμελώς πολλές λεγόμενες εφαρμογές Metro. Αυτό είναι 3D Builder, Xbox, Χάρτες, Καιρός, OneNote, Ειδήσεις, Αθλητισμός, Οικονομικά, Αλληλογραφία …

Οι εφαρμογές του μετρό έχουν πολύ περιορισμένη λειτουργικότητα και μοναδική διεπαφή. Ίσως σε ένα tablet που εκτελεί Windows 10 είναι κατάλληλα, αλλά σε έναν φορητό ή σταθερό υπολογιστή μοιάζουν απλά περιττό. Θα τους βρείτε εύκολα μια πιο κατάλληλη αντικατάσταση. Ευτυχώς, μπορούν να απομακρυνθούν εντελώς.

Εναλλακτική λύση: να διαβάσετε τις ειδήσεις πιο εύκολα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή RSS-πελάτη, να ελέγξετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – στο Gmail ή Thunderbird. Και το 3D Builder και το Xbox είναι εντελώς άχρηστα αν δεν έχετε έναν 3D εκτυπωτή ή κονσόλα.

6. Edge και Internet Explorer

Internet Explorer 11 – η τελευταία έκδοση αυτού του “θρυλικού” προγράμματος περιήγησης. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο η Microsoft τα αφήνει ως μέρος των Windows 10.

Για να απενεργοποιήσετε τον Internet Explorer (δεν μπορείτε να τον διαγράψετε τελείως), πληκτρολογήστε “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση στοιχείων των Windows” στην αναζήτηση, ανοίξτε το εύρημα και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στον Internet Explorer 11.

Όσο για το Edge, τότε, φυσικά, μοιάζει με ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης … αλλά μόνο με τον Internet Explorer. Η Microsoft προσπαθεί ειλικρινά να κάνει το Edge δημοφιλές, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ καλό σε αυτό. Όπως συμβαίνει με πολλές νέες εφαρμογές της Microsoft, η διεπιφάνεια Edge είναι πιο κατάλληλη για δισκία παρά για έναν τυπικό υπολογιστή. Έτσι, μπορείτε επίσης να το διαγράψετε. Ωστόσο, όπως και με τις προεγκατεστημένες εφαρμογές Metro, αυτό θα απαιτήσει κάποιες επιπλέον χειρονομίες.

  Utility O & O ShutUp10 vám umožní jediným kliknutím zakázat všechny funkce spyware systému Windows 10

Εναλλακτική λύση: υπάρχουν πολλά από αυτά. Οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν μόνο Edge και Internet Explorer για να επισκεφτούν τους ιστότοπους του Chrome, του Firefox ή της Opera και να εγκαταστήσουν ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα περιήγησης. Κάνετε και είστε.

7. Κάντε κλικ για να καλέσετε το Skype

Μια μάλλον άχρηστη επέκταση για το πρόγραμμα περιήγησης που είναι εγκατεστημένο με το Skype. Σας επιτρέπει να καλέσετε τους αριθμούς τηλεφώνου που εμφανίζονται σε ιστοσελίδες. Συχνά, το Skype Click-Call παίρνει για αριθμούς τηλεφώνου σύνολα αριθμών που δεν είναι αριθμοί. Καταργήστε το, το Skype δεν βλάπτει.

Εναλλακτική λύση: κατά πάσα πιθανότητα, δεν απαιτείται. Και συχνά καλείτε το Skype σε σταθερούς αριθμούς;

8. Windows Media Player και QuickTime

Χρησιμοποιείτε ακόμα την τυπική συσκευή αναπαραγωγής της Microsoft; Υπάρχουν πολλές πολύ πιο βολικές και λειτουργικές εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Windows Media Player μέσω του “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των στοιχείων των Windows”.

Το QuickTime θα μπορούσε να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας εάν χρησιμοποιείτε iTunes για Windows, αλλά το iTunes δεν χρειάζεται πλέον το QuickTime για την εργασία του. Η υποστήριξη του QuickTime για τα Windows διακόπτεται από την Apple το 2016. Όλες οι μορφές μέσων που υποστηρίζονται από το QuickTime, αν είναι απαραίτητο, μπορούν να ανοίξουν εύκολα από τρίτους παίκτες.

Εναλλακτική λύση: άλλοι παίκτες για αναπαραγωγή ήχου και βίντεο, όπως AIMP, foobar, KMPlayer και VLC. Υποστηρίζουν πολλές άλλες μορφές αρχείων και η διεπαφή είναι πιο ευχάριστη για αυτούς.


Και ποιες εφαρμογές έχετε στην “λίστα”;

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top