Windows-tehtäväpalkin määritysohje

Windowsin tehtäväpalkki muutettiin versiosta versioksi, mutta sen tarkoitus säilyi muuttumattomana: käynnistää ohjelmat ja vaihtaa niiden välillä. Tätä paneelia käytetään jatkuvasti, joten olisi mukava mukauttaa se omien tarpeiden mukaan.

Valitse tehtäväpalkin paikka

tehtäväpalkki: sijainti

Koska ensimmäiset Windows-versiot uskoivat, että järjestelmän tehtäväpalkki sijaitsee pohjasta. Ilmeisesti sitten ei voitu ennakoida laajakuvanäytöt. Nyt suurilla näytöillä laaja tehtäväpalkki vie ylimääräisen paikan. Siksi on parempi sijoittaa se pystysuoraan.

Jos tehtäväpalkki on lukittavissa, voit vetää sen haluamaasi ruudun nurkkaan. Tai määritä tehtäväpalkin sijainti napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla “Asetukset”.

Sijoitamme kuvakkeita keskelle

tehtäväpalkki: kuvakkeet keskellä

Asettamalla kuvakkeet keskelle annat tehtäväpalkille muistutuksen Dockiin. Tämä on hyödyllistä, jos olet tottunut työskentelemään Macin kanssa. Lisäksi se on kaunista.

Siirrä kuvakkeet keskelle:

  • Poista tehtäväpalkki. Voit tehdä tämän napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla “Lukitse tehtäväpalkki”. Napsauta sitten tehtäväpalkkia uudelleen ja valitse “Panokset” -valikkokohdasta “Linkit”. Vedä kuvakkeet keskelle.
  • Napsauta “Linkit” -valikkoa hiiren oikealla painikkeella ja poista valintamerkkien vieressä “Näytä allekirjoitukset” ja “Näytä otsikko”.

Jos haluat palauttaa kuvakkeet tutuun sijaintiin, poista vain linkit Tehtäväpalkista.

Poista tehtäväpalkki käytöstä lisämonitoreilla

Jos käytät useita monitoreja, voit poistaa tehtäväpalkin käytöstä kaiken lukuun, mutta pääasiassa. Siirry näytön asetuksiin ja sammuta “Näytä tehtäväpalkki kaikissa näytöissä” -vaihtoehto.

Mukauta tietyt lokeron kuvakkeet

tehtäväpalkki: asetuskuvakkeet

Voit helposti muokata lokeroon näytettäviä kuvakkeita ilman lisäohjelmistoja. Vedä ne nuolikuvakkeeseen, jonka takana on piilotettuja ylimääräisiä kuvakkeita piilottaaksesi ne. Voit myös siirtyä “Asetukset” -valikkoon ja valita näytettävät kuvakkeet.

Piilota tehtäväpalkki

tehtäväpalkki: poista käytöstä

Jos Windows 10 on asennettu kannettavaan tietokoneeseen pienellä näytöllä, sinun on määritettävä automaattinen piilota tehtäväpalkki niin, että se ei vie tarpeetonta tilaa.

Siirry asetuksiin ja ota vaihtoehto “Piilota tehtäväpalkki automaattisesti”. Nyt se piilottaa, kunnes siirrät kohdistimen näytön reunaan.

  Společnost Microsoft představila analogový systém AirDrop pro systém Windows 10

Muokkaa listoja

tehtäväpalkki: luettelot

Windows 10: ssä olevat luettelot ovat valikoita, jotka näkyvät, kun hiiren kakkospainikkeella tehtäväpalkin kuvaketta. Ne näyttävät hiljattain avattuja asiakirjoja, paikkoja ja joitain usein käytettyjä toimia.

Voit lisätä tiedostoja luetteloihin yksinkertaisella vetämällä ja pudottamalla siirtämällä kansion Explorer-kuvakkeeseen tai asiakirjaan Microsoft Word -kuvaketta varten. Voit myös korjata jo olemassa olevat kuvakkeet luettelosta napsauttamalla niiden vieressä olevaa pin-kuvaketta.

Voit lisätä kohteita sisältävien kohteiden määrää Windowsin rekisterinmuokkausohjelman kautta. Anna haku regedit, avaa Rekisterieditori ja siirry

HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Advanced

Täältä löydät DWORD-parametrin JumpListItems_Maximum. Jos tällaista parametria ei ole, luo se.

Vaihda sitten parametri syöttämällä haluamasi numero ja asettamalla “Decimal” -merkki. Käynnistä järjestelmä uudelleen. Nyt luettelo näyttää niin monta tiedostoa kuin haluat.

Lisää kansioita tehtäväpalkkiin

tehtäväpalkki: kansioiden lisääminen

Tehtäväpalkin kuvakkeiden kiinnittäminen vetämällä ja pudottamalla on helppoa. Entä kansiot? Yleensä ne on korjattu Explorerin pudotusluetteloon. Voit kuitenkin lisätä yksittäisiä kuvakkeita tiettyihin kansioihin.

Luo pikakuvake haluamaasi kansioon ja kirjoita se tutkimusmatkailija ja tilaa ennen kansion osoitetta. Voit muuttaa kuvaketta, jos haluat. Vedä sitten pikakuvake tehtäväpalkkiin.

Joten voit pitää usein käytettyjä kansioita tehtäväpalkissa eikä etsiä niitä pudotuslistoista.

Hallinnoi sovelluksia tehtäväpalkista

tehtäväpalkki: sovellukset

Monet sovellukset, kuten mediasoittimet, tukevat hallintaa tehtäväpalkista. Korjaa sovelluskuvake paneelissa, siirrä hiiren osoitin sen päälle, voit vaihtaa tiedostoja soittolistalla tai keskeyttää toiston, kun soittimen ikkuna on minimoitu.

Poistamme tarpeetonta

tehtäväpalkki: piilottaa tarpeettomat kuvakkeet

Tarvitsetko kaikki nämä painikkeet? “Näytä kaikki ikkunat” on mahdollista painamalla Win + Tab. Ja haku voi alkaa avaamalla “Käynnistä” ja kirjoittamalla näppäimistön hakulausekkeeseen.

Napsauta tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta “Näytä kaikki ikkunat” ja “Näytä haku”.

Muuta paneelin kokoa ja kuvakkeita

tehtäväpalkki: paneelin koko

Tyhjäämällä tehtäväpalkki voit muuttaa sen kokoa yksinkertaisesti vetämällä sitä. Sitten voit korjata sen uudelleen. Tämä on hyödyllistä, jos haluat sijoittaa todella monia kuvakkeita.

  Jak změnit výchozí instalační adresář pro programy v systému Windows

Voit myös ottaa tehtäväpalkin asetuksissa käyttöön “Käytä pieniä kuvakkeita” -vaihtoehtoa. Sitten vie vähemmän tilaa.

Palaamme tuttuun muotoon

tehtäväpalkki: tavallinen näkymä

Jos tunnet, että kaikki nämä Microsoftin innovaatiot eivät ole sinua varten, voit palauttaa tehtäväpalkin klassiseen näkymään Classic Shellin avulla. Tämä on ilmainen avoimen lähdekoodin sovellus, joka voi muokata Explorerin, tehtäväpalkin ja Käynnistä-valikon ulkoasua.

Lataa Classic Shell →

Onko sinulla mitään suosituksia tehtäväpalkin määrittämiseen? Jaa kommentit!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤