8 fakta om kalorieindhold, som er værd at vide for alle

1. Kalorie er et mål for energi fra mad

Teknisk set er en kalorieindhold den mængde energi, der er nødvendig for at opvarme et gram vand ved 1 ºC. I en kilocalorie (kcal) – 1 000 kalorier, og tale i denne sag handler ikke om gram, men omkring et kilogram.

Hvad har fødevaren at gøre med det? De proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, som det består af, indeholder energi. Bare denne energi måles i kalorier.

2. Kalorier giver os mulighed for at overleve, skabe nye væv og give energi til bevægelse

Hver gang du spiser, analyserer din krop indgående energi til en række formål. Først og fremmest er det vant til at opretholde vitale funktioner, såsom justering af vejrtrækning og pumpning af blod.

Det nødvendige minimum af energi til overlevelse kaldes basalmetabolismeindekset. Dens værdi for voksne kvinder med normalvægt er ca. 1 330 kcal, for voksne mænd med en normalvægt – ca. 1.680 kcalMenneskelige energikrav .

De resterende kalorier og næringsstoffer går til opførelse og restaurering af væv. Det er derfor med forbrændinger foreskrevet en kalorieindhold. For at skabe muskelmasse kræves der også energi: det nye væv vil ikke bygge sig selv.

Calorie funktioner

Eventuelle yderligere kalorier forbruges under fysisk aktivitet. Og enhver bevægelse betragtes. Men hvis du ikke brænder resten, bliver den opbevaret som fedt.

Vi er vant til at behandle fedt som en fjende, selvom det i virkeligheden er vores strategiske energiforsyning i tilfælde af en nødsituation. Sandt nok beskadiger dens overbelastning kroppen, hvilket øger risikoen for udvikling af diabetes og andre sygdomme.

Endelig er der også fordøjelse: 10-15% af de indkommende kalorier bruges til denne proces.

3. Din krop kræver måske ikke 2.000 kcal per dag

To tusinde kilokalorier er et gennemsnit. Individuelle energibehov afhænger af alder, køn, vægt, aktivitetsniveau og mål: at tabe sig, genvinde, forblive i samme form. For at finde ud af din sats, brug denne regnemaskine.

  10 alternative fødevarer til sund kost og hurtigt vægttab

4. Kaloriernes antal og kvalitet er lige så vigtige

Miste vægt kan også være på slik, hvis der er få af dem, som en amerikansk professorTwinkie kost hjælper ernærings professor miste 27 pounds . Men antallet af kalorier er kun den ene side af mønten. Næringsstoffer indeholdt i fødevarer har også betydning.

Antag at du beslutter dig for at få en snack. Fedtfattige kiks, hvor kun 100 kcal, er ikke det bedste valg, fordi det har få næringsstoffer og en masse sukker. Mere fordel vil blive bragt jordnøddesmør fra 190 kcal: det har mindre sukker, mere protein og vitaminer.

5. Der er ikke noget produkt med negativt kalorieindhold

Produkter med negativt kalorieindhold

Der er en opfattelse, at nogle frugter og grøntsager er så kalorieindhold, at deres fordøjelse kræver mere energi, end de kan give. Falsk. Som allerede nævnt bruger kroppen 10-15% af de indkommende kalorier til fødevareforarbejdning. Så hele resten, om end i en lille mængde, forbliver hos dig.

6. Kalorier fra kulhydrater er ikke universelle onde

Nogle kostvaner er bygget på et begrænset indtag af kulhydrater. Men vægten stiger ikke på grund af dem, men på grund af overskydende kalorier. Så du kan skrive ekstra pund på kyllingebrystet, hvis du absorberer det uden måling.

Generelt er kulhydrater til kulhydrater forskellige. Farlig som slik og sodavand, der er berøvet næringsstoffer. Nyttige, såsom fuldkorn og frugt, tværtimod er rige på næringsstoffer og fibre.

7. Regel 3 500 kcal er ikke sandt

I ernæring er udsagnet bredt spredt, at 3.500 kcal er lig med 0,5 kg (det vil sige hvis du spiser 500 kcal mindre i løbet af en uge, vil du miste et halvt kilo). Sådanne tal viste sig først i 1958, men nu er de allerede forældedeFarvel til 3.500-Calorie Rule .

  Den mest korrekte måde at fryse bananer på

Den nederste linje er, at vægttab er individuel og afhænger af stofskifte og andre faktorer. Så 3.500 kcal, såvel som forbrugsfrekvensen, kan kun betragtes som et omtrentligt gennemsnit.

8. Kalorieantal virker ikke for alle

Obsession med kalorier kan skade dit helbred. Sig, hvis du foretrækker at tage pretzels i stedet for mandler på grund af deres lavere kalorieindhold.

På den anden side hjælper det med at holde øje med kalorierne for at opretholde en normal vægt. Sandt, ikke alt.

Generelt er rådgivning enkel: hvis du bor med en lommeregner bedre og bedre, fortsæt; Hvis ikke, så stop med at chikanere dig selv.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top