Sådan holder jordbær friske

Lige fjernet fra haven jordbær, hvis den er korrekt opbevaret, vil vare i en uge i køleskabet. Men ingen ved, hvor mange bær du har ventet på tælleren. Nedenfor – et par lifhhakov, med hjælp som jordbær vil vare i et par dage længere.

1. Vælg friske bær

Opbevaring af produkter begynder ved køb. Når du vælger en jordbær, skal du omhyggeligt inspicere bærene selv og den kapacitet, de opbevares i. Hvis jordbærene mørkede, blev det blødt, og på væggene af kassen var stykker papirmasse, så er bærene allerede begyndt at forringes. Selv et par bær med skimmel er et tegn på et forældet produkt.

Når du samler jordbær fra dine egne senge, skal du fjerne helt rødt, men stadig faste bær, uden at vente, indtil de blødgør.

flickr.com
flickr.com

2. Behandle jordbær umiddelbart efter køb

Selvom du virkelig ønsker at sætte kassen i køleskabet og få den, skal du bare gøre en indsats for at fylde bærene med creme og sortere alle bærene efter køb. I den reneste, mest friske batch af bær fra butikken kan der være et par mugne dem. De skal bortskaffes straks, ellers vil denne skje af tjære forkæle hele tønde honning.

Det samme gælder for produkter, der er opbevaret i nærheden: formen spilder hurtigt jordbær, så hold kun frisk frugt i køleskabet.

3. Vælg den rigtige lagerbeholder

I en god pakke forbliver jordbær friske i længere tid, og en god pakke til bær er æsker af stærkt pap eller træ med huller til ventilation. En plast kan komme op, men der skal også være huller i den. Jo tyndere lag af bær, jo længere vil de ligge i køleskabet. Overfør lagene af jordbær med papirhåndklæder, så de absorberer overskydende fugt.

  Hvordan man vælger dåseføde

flickr.com
flickr.com

4. Vask ikke alle bær på en gang

Jordbær skal først vaskes, før du skal spise det. Hvis du lader bærene fugtige, vil de ødelægge hurtigere, så læg vandprocedurerne ud, før de beslutter at bruge jordbær. Når det er nødvendigt at opbevare de rene bær, efter vask, læg dem på et papirhåndklæde og tør.

5. Brug eddike

En blanding af vand og eddike hjælper med at fjerne bakterier fra overfladen af ​​bær bedre end bare vand. Men denne metode bør kun bruges, hvis der var mange forkælet bær i en batch: så vil fordelene ved behandling være højere end skade fra overskydende fugt.

Lav en opløsning ved at blande eddike med vand i forholdet 1: 3. Behandl bærene fra sprøjten eller skyll den forsigtigt hver berry. I hvert fald glem ikke at tørre jordbærene på et papirhåndklæde.

flickr.com
flickr.com

6. Opbevar bær i et særligt rum i køleskabet

I de sidste par år er næsten alle køleskabe produceret med specielle rum, hvor temperaturen ikke overstiger 2 ºС. Det er her, du skal sætte bærene.

7. Fryse jordbær

Mange er utilfredse med denne metode, fordi efter afrimning bærer bærene og bliver til et rod. For at forhindre dette, send kun stærke bær til fryseren, og først efter at have fjernet blade, stilke og tørring jordbær efter vask.

Hvis du helt fryser jordbærene, skal du nærme processen kreativt. Dyp for eksempel bærene i smeltet chokolade eller i yoghurt før frysning.

flickr.com
flickr.com

Overhold visse regler: For at holde bærene smuk form, skal du først lægge dem ad gangen (for eksempel på skærebræt) og hæld derefter i pakker eller kasser. I pakker skal der være et sted, hvor jordbæren ikke blev til en isbold.

  10 produkter, der hjælper med at rense nikotinens krop

8. Frys jordbærpuréen

Hvis bærene ikke kan holde testen frost, og spise dem lige nu, vil det ikke fungere, ikke modstå omstændighederne. Gør Mos kartofler, og send det til fryseren. Derefter kan du tilføje knuste bær til cocktails eller lave en tærtefyldning.

flickr.com
flickr.com

9. Afrim korrekt

Sæt ikke bær i en mikrobølgeovn eller under en vandstrøm, så de er garanteret at blødgøre. Lad dem tine i køleskabet og spise, mens de indeholder iskrystaller. Fuldt optøet jordbær mister stadig form.

10. Gem jordbær i sukker sirup

Dette er en pålidelig måde at holde bær på, men i virkeligheden får du næsten marmelade. For 800 g bær har du brug for 400 gram sukker og tre glas vand. Skyl jordbærene og dypp dem i 30-60 sekunder i kogende vand. Derefter overføres til steriliserede dåser. Hæld kogesirup fra vand og sukker, luk med steriliserede låg.

flickr.com
flickr.com

11. Hæld jordbær med pektinsirup

Dette er ikke den mest almindelige måde, fordi pektinpulver sjældent står på hylden i almindelige butikker. Men du kan købe det. Pektin – en naturlig stabilisator, oftest er den opnået fra æbler. I sterile krukker kombineres rene bær og hæld dem med kogt og afkølet pektinsirup (mængden af ​​madlavning varierer afhængigt af producenten, så følg instruktionerne på pakken). Jordbær vil ikke blive for sukkerholdige og vil bevare den naturlige smag, men ikke for lang tid – sådan bevarelse er ikke for pålidelig. I pektin bær kan også fryses for større sikkerhed.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤