Hvordan man laver smagsolie i hjemmet

For at lave smag smør var let, og det færdige produkt blev opbevaret i lang tid og ikke forringet, skal du gøre dig bekendt med de grundlæggende regler. Overhold dem, så bakterier ikke formere sig inde i flasken med din aromatiserede olie. Hvis du ikke følger reglerne, risikerer du at ødelægge produktet, forgifte eller blive syg med botulisme.

aromatiseret olie
Kate Dugas / Flickr.com

Grundlæggende regler for fremstilling af aromatiserede olier

 1. Skyl alle ingredienserne grundigt og tør grundigt. Det er bedst at forlade tørrede urter og krydderier hele natten. Bakterier multiplicerer ikke i olie, men kan udvikle sig i vand efterladt af blade og stængler af urter.
 2. Uanset hvilke beholdere eller flasker du bruger, vaske, desinficere og tørre hver enkelt.
 3. Når du laver en aromatiseret olie, skal du opbevare den i køleskabet. Holdbarheden af ​​et sådant produkt er 30 dage.
 4. Brug ikke aromatiseret olie til stegning og stegning. Partikler af urter og krydderier vil brænde og give en ubehagelig smag og lugt til fadet.
 5. Før du bruger olien, fjern den fra køleskabet og lad den stå i 20 minutter. Lad det varme op til stuetemperatur.
 6. I alle opskrifter anvendes ekstra jomfru olivenolie. Den kan udskiftes med solfri olie uden lugte.

1. Citronolie

Ingredienserne

 • 250 ml olivenolie
 • en skræl af to citroner.

forberedelse

Varm olie over en lille varme. Det bør ikke koge. Sæt en citronskive i stegepanden og lad den ligge i 20 minutter. Sluk derefter ilden. Når olien er afkølet, hæld den i flasken. Filtrer ikke.

anvendelse af

Du kan fylde salater, tilsæt til retter fra fisk eller fjerkræ.

2. Krydret krydret olie

Ingredienserne

 • 250 ml olivenolie
 • 2 spiseskefulde tørrede chili peberfrugter.

  Sådan tilberedes en lækker kulsyreholdig limonade

forberedelse

Chop (med hænder eller ske) hele chili peber. Varm olien i en stegepande. Sæt chili flager i en stegepande og varm i yderligere 5 minutter. Når olien er afkølet, hæld den i flasken. Filtrer ikke.

anvendelse af

Du kan tilføje asiatiske retter, pizza, kødretter, til bagt grøntsager.

3. Basil olie

Ingredienserne

 • 250 ml olivenolie
 • 30-50 g friske grønne basilikumblad.

forberedelse

Sæt basilikebladene i en blender, tilsæt smør, visp i kartoffelmos. Opvarm blandingen i en stegepande i 45 sekunder. Hæld den varme olie gennem en fin sigte i beholderen for at fjerne partiklerne fra basilikumbladene. Olien skal køle ned. I bunden af ​​beholderen vil du se et mørkt bundfald. Den består af vand og de mindste rester af basilikum. Hæld olie i flasken, prøv at holde sedimentet i beholderen.

anvendelse af

Du kan opdatere retter fra italiensk køkken.

4. Rosemary Oil

Ingredienserne

 • 250 ml olivenolie
 • 3-6 grene af rosmarin.

forberedelse

Sæt rosmarin i en stegepande, tilsæt smør. Varm 5 minutter. Når olien er afkølet, skal du fjerne rosmarinene og overføre dem til beholderen (flasken). Derefter hæld olie der.

anvendelse af

Du kan tilføje til kød og fisk.

5. hvidløg olie

Ingredienserne

 • 250 ml olivenolie
 • 1 stort hvidløg
 • saft af en halv citron.

forberedelse

Skræl hvidløgsklærne, læg i en skål og hæld citronsaft. Rør, lad i 15 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Spred dentiklene i et lag i en bageplade. Hæld ikke citronsaft: det er stadig nyttigt.

Hæld hvidløg med al olivenolie. Bages i 30 minutter. Fjern støbeformen fra ovnen og lad den køle af. Skyl dentiklerne fra støbeformen i en beholder. Du kan hælde dem med den resterende citronsaft og ren olie, sæt i køleskab og brug derefter denne blanding i en anden skål. Olivenolie fra bagningsskålen hældes i flasken.

  Hvordan man spiser en lang pasta

anvendelse af

Universal olie, som er nyttig til enhver skål.

Alle opskrifter kan implementeres på en anden måde. Du kan ikke varme op, men bland bare olie og krydderier i en flaske mørkt glas. Derefter bør denne olie infunderes i 12-14 dage. Men denne fremgangsmåde til fremstilling er ikke egnet til hvidløgsolie, fordi den kan forringes eller blive sundhedsfarlig.

6. Aromatisk olie til frisk brød

Dette smør er lækkert i sig selv og kan blive en uundværlig del af morgenmaden. Kombinationen af ​​krydderier er ideel til frisk brød. Derfor er det så dejligt at dyppe en baguette skive ind i denne aromatiserede olie.

Ingredienserne

 • 500 ml olivenolie;
 • 1 spiseskefuld tørret basilikum;
 • 1 spises tørret persille
 • 1 tsk timian
 • 1 tsk tørret oregano;
 • 1 tsk sort peber;
 • ½ tsk tørret rosmarin pulver.

forberedelse

Varm krydderierne i en stegepande for at forbedre lugten. Hæld de opvarmede krydderier i en flaske og fyld med olie. En sådan olie kan straks tilføres bordet.

anvendelse af

Olien serveres i små sovs skåle til frisk brød til morgenmad eller som en snack til vin (sammen med baguette). Før du serverer, kan du salt og tilsæt finhakket hvidløg. Det går godt med revet hård ost, oliven og tørret kød.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top