Hvordan man vælger dåseføde

Trin 1. Undersøg krukken

Udseendet af en dåse eller aluminium kan fortælle meget om kvaliteten af ​​produktet inde i den.

Køb ikke dåsefoder i krøllede eller ridsede krukker. Mekanisk skade indikerer uregelmæssigheder under transport. Hvis en krukke blev kastet eller ramt, er der stor sandsynlighed for, at indholdet blev til et rod.

Køb ikke konserves i hævede dåser. Dette er et tegn på brud på pakkenes tæthed. Hvis ilt opbevares i dåseføde, bliver de til avl for bakterier.

hvordan man vælger dåsefoder: inspicér krukken

Det samme gælder konserveringsmidler i glasbeholdere. Hvis metaldækket er ridset eller hævet, er det bedre at nægte købet.

Spis ikke konserves, hvis du har åbnet krukkerne på sine indre vægge, har du opdaget rust eller mørke pletter.

hvordan man vælger dåse mad: undersøge krukken inde

Den indvendige overflade af metal dåser er normalt dækket med en speciel emalje, lak eller Teflon. Brune eller sorte pletter inde i dåserne angiver en overflade af dårlig kvalitet. Mest sandsynligt var produktet i kontakt med metallet og oxideret.

Trin 2. Ryst krukken

Taler han? Midler, i en bank er der ikke nok kød eller fisk, men mere vand.

Hvis du rykker en krukke sardiner, hører du stykkerne sprøjter i hældningen, sandsynligvis er der meget lille fisk indeni. Giv fortrinsvis tykpakkede konserves.

Med dåseføde i glaset er nemmere: forstå straks forholdet mellem produkt og fyld. Glasbanken er dog ikke altid garant for kvaliteten af ​​varerne.

Trin 3. Undersøg mærkning

Mærkning er et sæt tal og bogstaver, hvorefter forbrugeren kan lære alt om dåsefoder. Det anbringes på bunden eller låget på en metalkande med maling eller prægning.

Hvordan man vælger dåsefødevarer: Undersøg mærkning

Sidstnævnte metode er at foretrække. Efter udløbsdatoen kan den gamle markering slettes og lægge en ny. Med et metalprint vil dette fokus ikke fungere.

Fabriksmærket på tin kan slås ud indefra. Mærke mærker, slået ud udefra, er et tegn på forfalskning.

Ifølge GOST R 51074-97 består mærkning af dåse fremstillet i Rusland af tre eller to linjer.

  Hvorfor cola i glasset smager bedre end i plastik

I første række angives datoen for fremstillingen af ​​produktet altid. I andet og tredje – produktets sortimentnummer, fabrikantens nummer (et eller to cifre) og indekset for den industri, som det refererer til.

Hvis fabrikken arbejder i skift, så er industriindekset som regel placeret på den tredje linje sammen med antallet af skiftet, der producerede dåsefoder. Indekset for industrien er betegnet med følgende bogstaver:

  • “A” – kødindustrien
  • “K” – frugt og grønsager
  • “M” – mejeriindustrien
  • “Є” – fiskerinæringen
  • “Цє – forbruger samarbejde.

Sortiment nummer giver dig mulighed for at bestemme, hvilken slags kød eller fisk der er i konserves.

For eksempel er der på en dåse med dåsefisk skrevet:

051.016
014.157
1P

Det betyder, at der indenfor er en naturlig atlantisk sild (sortiment nr. 014), fremstillet ved virksomhedens nummer 157 på den første ændring den 5. oktober 2016.

Orientering i sortimentets rum er især nyttig i tilfælde af dåsefisk, da de ofte forfalskes. For eksempel, i stedet for dyr laks bruger du en billigere sardin, eller sammen med hele stykker pink laks sætte haler og mave.

Derfor citerer vi sortimentet af populære konserves.

Type dåsefisk Sortiment nummer
Pink laks 85D
Torsk Lever Naturligt 010
Saira naturligt 308
Atlanterhavsmakrel røget i olie 222
Blæksprutter headless uden hud 633
Atlanterhavslaks naturlig X23
Sardinien Atlanterhavet naturlige G83
Kaspisk brisling unsealed i tomatsauce 100
Baltisk sild røget i olie 155

Dekryptere mærkning, du kan lære etiketten.

Trin 4. Se på navn og produktionsstandard

Fødevarer i Rusland produceres i overensstemmelse med GOST eller TU (tekniske specifikationer) – dokumenter med krav til kvaliteten af ​​produkter og procedurer til verifikation. GOST’er er udviklet og godkendt af statslige organer, TU – fabrikanterne selv.

  Sådan tilberedes borscht med kylling

Ud af vane, tilovers fra sovjettiden, er folk på udkig efter på pakken ordet “gæst” i den tro, at hvis dåserne er lavet af Gosstandart inden for præcis naturligt kød eller fisk. Det skal imidlertid forstås, at mange GOST’er ikke garanterer produkter af høj kvalitet. Et stort antal sovjetiske GOST’er blev erstattet eller afskaffet helt.

Sammenlign dig selv. Ifølge GOST 5284-84 “Beef stew” skal kød i konserves være mindst 87% og fedt – ikke mere end 10,5%. Han blev erstattet af GOST 32125-2013 “Hermetisk kød. Kødstykke “, ifølge hvilken massefraktionen af ​​kød skal være mindst 58%, fedt – ikke mere end 17%.

Påskriften “GOST” på pakken garanterer ikke smagen fra barndommen.

Mange moderne GOST’er tillader brug af konserveringsmidler og kemiske tilsætningsstoffer. Men de er stadig mere pålidelige. Hvis producenten ikke tilføjer noget overflødigt til dåsefoder, kan deldelen af ​​ingredienserne blive meget forvrænget.

Ud over produktets vægtkomposition regulerer statens standard sit navn. Hvis du ikke har tid til at læse ind i den lille skrifttype på etiketten, skal du læse, hvordan den dåse mad kaldes.

Smukke blomstrende her ( “Makrel krydret”, “home-Pork”) er typisk givet dåsemad, foretages i henhold til de tekniske specifikationer.

Trin 5. Læs producenten

Hans navn under retsmødet? Brandet blinker på TV nu og da? Det betyder ikke noget. Det vigtigste er placeringen af ​​planten.

Hvis konserves producerer i forstæderne, så helt sikkert fra frossen fisk. Kvaliteten af ​​et sådant produkt er a priori lavere. Ideelt set bør dåsefisk laves på kysten, for eksempel på Østersøen og Sortehavskysten, Fjernøsten.

hvordan man vælger dåsefoder: kontakt producenten

Det er det samme med kød og dåse kød. Foretage producenter i de store husdyrcentre i landet (Central Chernozem, Volga-regionen).

  Hvordan koffein påvirker vores krop

Trin 6. Læs sammensætningen

Recept af konserves meget meget. Men jo mindre i ingredienserne af overflødige ingredienser, desto bedre.

hvordan man vælger dåsefoder: læs sammensætningen

Ideelt set bør slagtekroppen være andet end svinekød eller oksekød, naturfedt, vand og krydderier. Saira i olie er kun fisk, vegetabilsk olie, salt og peber. Og i de grønne ærter bør kun være ham, vand og salt med sukker.

Trin 7. Se fremstillingsdato og udløbsdato

Måneden og året, hvor banken er lukket, spiller en vigtig rolle. Især i tilfælde af fisk og dåsefrugter og grøntsager.

Det er bedre, når kaviar eller lecho har en sommer- eller efterårsproduktionsdato. Dette øger chancen for at grøntsager har kommet til bankerne praktisk fra haven. Hvis mærket er december eller marts, fremstilles dåsefoder sandsynligvis af produkter, der har tid til at ligge i lageret.

Husk nogle tidsrammer for fisk:

  • Laksefisk høstes fra midten af ​​juli til slutningen af ​​september.
  • Cyrus er fanget fra august til oktober.
  • Kilku og baltisk sild i Østersøen udvindes i juli og august.

Holdbarheden af ​​konserves begynder på fremstillingsdagen. For fisk bør den ikke overstige 2 år, til kød – maksimalt 5 år (stuet fisk – 2 år), til grøntsag – 3 år.

Trin 8. Sammenlign prislapper

Behandling af naturligt kød og fisk, voksende grøntsager kræver høje omkostninger fra producenten. Samtidig skal dåsefood stadig pakkes og leveres sikkert til kunderne.

Prisen på god konserves kan ikke være lav.

Hvis valget af dåse algoritme beskrevet ovenfor, chancen for, at brisling være moderat salt smag med en behagelig røg, kød gelé og ikke holde sig til tænderne, er meget høj.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top