Hvorfor cola i glasset smager bedre end i plastik

Emballage

Den mest lækre cola du skal kigge efter i glasflasker. Den bedste sodavand hældes lige i glasset, eller bare i en sådan pakning er stangen bedre bevaret? Glasset er trods alt kemisk inert, har ikke sin egen smag og lugt, så den kan ikke passere den til drikkevarer.

Sara Risch, en biokemiker, mener, at emballage kan påvirke smagen af ​​cola. For eksempel kan polymerer, der dækker en aluminiumsbeholder indefra, absorbere noget af aromaen fra sodavand. Og aldehyder fra plast, derimod kan komme ind i en drink.

Sandt nok er sandsynligheden for disse processer meget lav, fordi der til emballering af fødevarer anvendes specielle materialer, der ikke kommer i kontakt med fyldstofet. Selvom et par aromamolekyler er fanget på en aluminiumsbeholder, ændrer det ikke sodavandens smag.

Undersøgelsen af ​​Jay Kenji López-Alt, en berømt kulinarisk blogger, bekræfter, at emballagen er vigtig, men det påvirker ikke smag af drikkevaren, men påvirker heller vores opfattelse. Bloggeren foreslog, at folk prøver cola. Først vidste fagpersonerne ikke, hvad soda kom fra. Derefter blev de vist, at en del af cola var fra en glasflaske. Resultaterne viste: For at elske en cola fra glas, skal du først se dette glas.

Illusionen af ​​smag

Når vi drikker sød sodavand aktiverer vores hjerne frigivelsen af ​​dopamin – hormonet, der er ansvarlig for fornøjelsen. Men når vi drikker ikke bare sodavand, men en cola fra en lys flaske, begynder dopaminreceptorer at arbejde mere intensivt.

Vores hjerne, når vi behandler oplysninger, bruger næsten aldrig kun én kilde, for eksempel kun smagsløg. Det er værd at samle en glasflaske cola, for at hjælpe smag, kommer andre følelser. Vi kan lide, hvordan lys spiller på glasfacetter, som at holde en kølig flaske i hånden, ligesom dens vægt … Og straks ser det ud til, at vi endnu ikke har drukket en sådan velsmagende sodavand.

  Kornfedning mod Græsfedning: Alt hvad du behøver at vide om “gammelt” og “nyt” kød

For at vi kan elske cola, investerer producenter årligt milliarder i reklame. Derfor, når vi ønsker at opdatere os selv, forestil os en fuld, kold, sød glasflaske cola. En-til-en som i reklame.

Så den unikke smag af cola fra en glasflaske er en meget behagelig illusion.

Og alligevel er det anderledes

Smagen af ​​cola kan ændre sig, men det afhænger ikke af emballagen, men på producentlandet. For eksempel bruges i USA høj fructose majssirup til at skabe en sød smag og saccharose i Mexico. De ligner hinanden i kemisk sammensætning, men cola-fansen kan finde forskelle i smag og aroma. Forresten, i Rusland er cola lavet med saccharose.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤