Kornfedning mod Græsfedning: Alt hvad du behøver at vide om “gammelt” og “nyt” kød

Forskellen mellem urte og korn opfedning

Forbruger kultur udvikler sig meget hurtigt, men dette gælder kun for dem, der har råd til det økonomisk råd, prøve nye fødevarer. Strækker hypermarkeder “ribeye til en bestemt pris,” kontinuerlig gennemgang / kommentarer Steak House, masterclasses på madlavning bøffer, alt dette er rettet mod – fremme af den vestlige kultur “steykoedeniya” til masserne.

Vi har andre navne til nedskæringer, en lidt anden måde at skære på. Og i industriel skala vil det sejre, fordi GOST’er er til skæring, og fordi hovedmålet er at fodre folket.

Og kødforsyningskulturen, der har været til stede i Nord- og Sydamerika, Europa, Australien og New Zealand i årtier, og som er fælles for beboere i disse dele af verden, opfattes stadig som et premium-segment. Selvfølgelig forsøger lokale private landmænd at tilbyde et hjemligt alternativ, ifølge det vestlige mønster, men ikke alt dette opnås.

Ribeye bøf, Striploin bøf (han også bøf “New York”) og fået fra Bøfstykker “Fillet-Mignon”, “Chateaubriand” og “Tornedos” – Det er de mest almindelige klassiske premium steaks. Steaks Top Blade, Ramp, Plate, Skort er et alternativ til klassikerne. Disse relativt bløde dele er “fundet” i udskæringer, som normalt sendes til industriel forarbejdning.

For nylig, med henblik på yderligere at fremme forbruget af oksekød i Vesten, sidstnævnte begyndte at fokusere på og fremme til masserne som et budget mulighed for bøffer (bøfferne kan kræve mere manipulation før tilberedning for at få blødt og velsmagende), som igen beslutter spørgsmålet om at tiltrække flere mennesker til restauranter.

Oksekød produceret af mange lande, men den mest “bøf” i verden er USA og Australien. Desværre er bøfhusene i Rusland, importen af ​​oksekød til steaks fra disse lande begrænset i forbindelse med brugen af ​​hormonforberedelser, der er forbudt i vores land, når de dyrker husdyr.

Så hvorfor ikke stoppe med at bruge væksthormoner, spørger du? Svaret ligger netop i det mål, der skal opnås, og forskellen mellem naturlægemidler og korn opfedning vil være synlig og forståelig der.

Traditionelt var hele oksekød urtegødning, men vi vendte alt helt op og ned. I dag næsten alle oksekød stall.

Korn opfedning mod korn
Urtefedt mod kornet

For 75 år siden gik steers til slagtning i en alder af 4-5 år. I dag vokser oksekalverne så hurtigt på kornet, at de kan sendes til slagtning i alderen 14-16 måneder. Alt kvæg bruger deres første måneder af livet på græsset, hvor de græsser på græsset. Men så overføres de til boderne, og de begynder at fodre kornet, hvor de er opfedte – “bringe” til den krævede tilstand, dvs. han “fedt” til den krævede grad af marmorering.

Du kan ikke tage kun en født kalve på 36 kg og bringe den til 540 kg næsten et år på græsset. Sådan unaturlig hurtig vægtforøgelse opnås gennem en stor mængde korn, kosttilskud på sojaprotein, antibiotika og andre lægemidler, herunder væksthormoner.

Overgangen fra græs til korn giver økonomisk mening, men i sin tur ødelægger dyrets fordøjelsessystem alvorligt. Det kan faktisk dræbe tyren, hvis det ikke sker gradvis, og hvis dyret ikke hele tiden leveres med antibiotika.

Overgangen til korn er ikke kun unaturlig og farlig for køer. Det har også absolutte medicinske konsekvenser for os, og det er rigtigt, om vi spiser eller ej deres kød.

Som vi allerede ved, ville oksekød fra fattener have været umuligt, hvis det ikke havde været for rutinemæssig og konsekvent fodring af dyret med antibiotika. Over tid fører dette direkte og adamantly til udviklingen af ​​bakterier, der kan modstå antibiotika. Til gengæld bliver antibiotika ineffektive i tilfælde af udseendet af disse “superbugs” hos mennesker.

Hvad er mere nærende?

Omega fedtsyrer

Vi er allerede vant til at høre om de gode egenskaber ved omega fedtstoffer. Men det er ikke så enkelt.

Forbrug af Omega-6 og Omega-3 bør forekomme i en andel på 1: 1 til 4: 1. I den henseende kan mange mennesker have en ubalance, for eksempel 15: 1.

For at opretholde en balance mellem biologisk aktive stoffer bør Omega-3 og Omega-6 derfor forbruges i visse proportioner, mens en reduktion i omega-6-forbruget reducerer risikoen for inflammation i kroppen.

© Shutterstock
© Shutterstock

Oksekødfedtstoffer indeholder omega fedtstoffer i et ideelt forhold. Og når husdyr overføres fra græs til korn, begynder det straks at miste de akkumulerede reserver af Omega-3. Som følge heraf indeholder oksekødsgødning 2 gange mere omega-3 end kornfedning. Selvfølgelig kunne du gøre op for den overskydende omega-6, som regel stammer fra korn-fodret oksekød, vitaminer eller andre fødevarer rige på omega-3, såsom fede fisk, eller du kan stole på naturen, hvilket er alt for dig beregnede, og bare spise oksekød græs opfedning med det ideelle forhold.

Vitaminer, mineraler og linolsyre

Ud over det høje indhold af Omega-3 er mikronæringsfordelene ved oksekød, der dyrkes på græs, ikke begrænset til fedtstoffer. Det indeholder sådanne nødvendige ting som beta caroten, energi boostere, B vitaminer, cirka 4 gange mere E-vitamin … og hvordan man ikke nævner den populære magnesium, calcium og selen. Og hvis du ikke har “solgt” oksekød af græsgødning, vil konjugeret linolsyre sødes pillen.

Et stort antal dyre- og menneskelige undersøgelser er blevet udført for at bestemme effekten af ​​linolsyre og dets evne til at bekæmpe sygdom.

Linolsyre kan betragtes som en stærk assistent til personen i kampen mod cancer, astma, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, kolesterol, osteoporose, fødevareallergi.

Og flere gode nyheder for atleter, linolsyre har vist gode resultater i at reducere fedtindskud i kroppen og øge i væksten i tør muskelmasse. Da linolsyre ikke produceres af den menneskelige krop, kan du få det kun fra produkter af høj kvalitet – kilder til næringsstoffer som urtegødningsbøf.

Hvad er smagere?

For alt det, tror mange af os stadig, at kornfødt oksekød har høje næringsmæssige egenskaber, men det er det ikke. Ja, resultatet er et stort stykke marmor, men det er bare mættede fedtstoffer, der ikke kan skæres. Herbal opfedning indeholder også mindre ydre og indre fedt.

© Shutterstock
© Shutterstock

Det høje indhold af Omega-3 og andre forskellige fedtsyrer, vitaminer og mineraler er bestemt en ernæringsmæssig fordel ved oksekødsgødning, men alt dette er på bekostning af dets kulinariske egenskaber. Alle disse forskelle bidrager til aromaens og aromatiske kvaliteter af ildens fedtsød, som nogle måske ikke kan lide.

En anden mulig ulempe er størrelsen af ​​udskæringer og steaks. Brugte kendetegnere af kæmpe kornfedebag kan måske ikke sætte pris på små “herbal” steaks. Men normalt forekommer disse følelser hos mennesker, der bor i et land, der er vant til oksekød af korn opfedning.

Og i modsætning til kvæg opdrættet i boder flyttes græsdyr. Denne øvelse holder musklerne i en tone, som følge heraf er der en mulighed for, at oksekød bliver sværere at tygge, hvilket mange ikke vil kunne lide.

Oksekødsfedning giver for det meste ikke følelsen af ​​at smelte i munden, hvilket moderne kødædende så værdsætter.