Igračke za mačke: kako ne bi vaš ljubimac lud

Laserski pokazivači

igračke za mačke: laserski pokazivači
Flickr.com

Otišli su dani kada su vlasnici mačaka bili zadovoljni s lukovima papira vezanim za užad. Nove tehnologije su ih zamijenile.

Laserski pokazivači kupljeni u prodavaonicama tiskanica brzo su postali favorit vlasnika mačaka. I ne iznenađuje: možete igrati sa životinjom koja sjedi na kauču. Trebate samo pritisnuti gumb i uživati ​​u načinu na koji mačka pokušava uhvatiti crveno svjetlo bezuspješno.

Na ovom neuspješnom putu leži glavna opasnost.

Da bi igra ne bi štetila životinji, potrebno je prije ili kasnije uhvatiti plijen. Ako se to ne dogodi, ljubimac razvija disonancu.

Lovni program, postavljen na razini gena, izgubljen je. Rezultat je živčani slom, koji se može izraziti u promjeni ponašanja, izgledu navika neugodnih za vlasnike. Na primjer, njihove omiljene cipele mogu se pretvoriti u toalet za novu mačku.

Još jedna važna točka – laser je nesiguran za mrežnicu. Igranje s pokazivačem može dovesti do djelomičnog ili potpunog gubitka vizije mačke. Tako je zadovoljstvo smijati se smiješnim skokovima skupo.

Labirinti i zagonetke

igračke za mačke: labirinti
Flickr.com

Sve popularni među kotatnikovom razvijaju igračke. To su labirinti i zagonetke s skrivenim kuglicama iznutra, višestrukih staza, pri čemu životinja očekuje nagradu: miš, lopta s mačjim ili neko drugo.

Takve igračke dugo mogu privući pozornost mačaka. To je sjajan način zabave životinje dok je majstor na poslu. Ali čak i ovdje treba ispuniti važan uvjet – ekstrakcija mora na kraju postati dostupna.

Opcija s labirintima i zagonetke u kojima je lopta čvrsto zatvorena, a mačka može voziti samo unutra, bez šanse da ga dobije, štetno je za mentalno zdravlje kućnog ljubimca.

Usput, možete napraviti takve fascinantne igračke sami. Na primjer, iz kartonske kutije, rezanje kroz njih nekoliko rupa, koje će se popeti kroz šapu. Od izrezanih plastičnih plastičnih boca povezanih s ljepljivom vrpcom, dobivate izvrstan labirint.

  Kako tetovaža mijenja osobu

Interaktivna zabava

igračke za mačke: interaktivna zabava
Flickr.com

Rotirajuće opruge s perjem, cvrkutom i sjajnim kuglicama, mehaničkim miševima, koloboksima plastičnog valjanja – sve će to mačka bez sumnje privući. Ali samo neko vrijeme.

Samohodne igračke lako se mogu uhvatiti, tako da lovac brzo gubi interes za njih.

Izlaz je jednostavan: trebate sakriti te igračke povremeno nekoliko tjedana. U tom slučaju, mačka će osjetiti stari vibrirajući miš i lopta kao novu zabavu. Glavna stvar je ne zaboraviti na skriveni “gadget” vlasniku.

Savjeti za mačiće

  1. Zapamtite: vaš je ljubimac grabežljivac, pa je stoga nužno da ga uhvatiti i ubiti (gristi, ugristi) plijen. Krzno, perje, vuna, konac u ovom slučaju mogu postati opasni. Mačka ih može progutati, zbuniti se i ugušiti. Za ove igre morate pažljivo pratiti, inače mogu završiti s posjetom veterinaru.
  2. Jedna od omiljenih i korisnih zabava za mačke je da dobijete miš. Loptica (npr stolni tenis), od jaja „Kinder Surprise” nešto žuborenje u plastičnu bocu kape su zanimljivi predmeti, ako se sakriti pod tepih ili ispod okvira. Jeftini i ljuti.
  3. Mačke vole skrivanje. Idealno za ove fit kutije ispod kućanskih aparata ili cipela. A ako postoji nekoliko životinja u kući, postoji prilika za uživanje u ratovima za strateški atraktivno sklonište.
  4. Svaki ljubimac ima svoje želje i omiljene igračke. To može biti stari papučar, mrvljen miš, puhano kugla, slamka za koktel. Nemojte uzeti ovu mačku “smeće” iz mačke: ako je životinja izabrala, onda postoje dobri razlozi za to. Poštujte izbor svog ljubimca.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top