Kako pustiti prošlost i riješiti se neugodnih uspomena

Zašto je tako teško?

Ono što potrošimo energijom, pozitivnim i negativnim, akumulira se tijekom vremena. Ako ste opsjednuti boli, žaljenjem i krivnjom, nastavit će vas progoniti. Ako se usredotočite na sreću i radost, primijetit ćete da ih ima više u vašem životu.

Vjerojatno ste imali situacije u svom životu kad ste se pokušali riješiti stresa, ali kao rezultat toga ste se počeli osjećati još nervoznijima. Ili su se htjeli smiriti, ali su pronašli još više razloga za zabrinutost.

Isto se događa kada pokušavamo pustiti prošlost. Dok ne prebacimo svoju pažnju na nešto drugo, nastavit ćemo patiti od bolnih sjećanja.

Prihvati stvarnost

Nemojte poričavati i odbijati bolne uspomene. Ne možete se usredotočiti na problem i pronaći njegovo rješenje. Jer rješenje uvijek nije tamo gdje je problem.

Pokušajte se prebaciti. Da biste to učinili, prvo prihvatite stvarnost. Ne svađajte se sa svojim mislima i osjećajima. Nemoj se oduprijeti. Nemoj ih gurati. Umjesto toga, neka postoje.

Na primjer, kako biste se složili sa svojom krivnjom, kažite sebi: “Da, ja sam kriv.” Ako ne možete oprostiti svoje kazneno djelo, recite: “Da, ne mogu oprostiti tu osobu.”

To ne znači da je sve ovo istinito. To je samo način kontrole negativnih misli i emocija, tako da vas ne kontroliraju. Slažući se s njima, zaustavljate borbu. A ako se više ne može raspravljati, tada negativne misli i sjećanja gube snagu. 1: 0 u vašu korist.

U životu neka bude nova

Promjena uvijek uzrokuje strah, pogotovo kada ne znamo što nas čeka unaprijed. To je jedan od razloga zbog čega smo se toliko pribjegli bolnim sjećanjima. Uostalom, oni simboliziraju poznate i poznate, od kojih se boji odbiti.

Da biste to izbjegli, pokušajte zamisliti što je moguće temeljitije što će se dogoditi u budućnosti. Umjesto odbijanja neželjenih emocija, neka pozitivno uđe u vaš život.

Usredotočite se na vaše želje

Psihološki pomicanje kroz naše pogreške, opsjedanje prošlosti, upravo smo uzimajući frustrirano. To ne samo da zamračuje budućnost, nego čini i sadašnjost mračna.

Prestani gurati bolne uspomene i prihvatiti stvarnost. Recite da na anksioznost, krivnju i druge negativne misli. Tako se možete osloboditi svog utjecaja.

Zatim zamislite kakav biste život želite vidjeti. Usredotočite se na vaše želje, a ne na prošlost.