Kako ukloniti neugodan miris iz plastičnog spremnika

Na žalost, bez obzira koliko su čiste plastične kontejnere za hranu, na kraju dolazi vrijeme kada počinju emitirati iznimno neugodni amber.

Čak i ako ste odbili upotrebljavati plastične posude u korist staklenih predmeta, u vašoj kuhinji vjerojatno je bilo malo zaliha takve vrste zdjela. Potonji su, usput, prikladni za spremanje začina, ureda, zatvarača, uzgoja cvijeća i sadnica.

Ako imate plastične kutije koje ćete i dalje koristiti, evo nekoliko ideja o tome kako ih očistiti i ukloniti neugodan miris.

Prije nego što isprobate dolje navedene metode, temeljito isperite spremnik toplom vodom i deterdžentom (jedina iznimka je metoda s hladnom vodom).

novine

Uobičajene novine pomoći će vam da se oslobodite mirisa hrane u kontejneru. Uzmi novinski list, ispravno ga postavljajte i stavite u plastičnu zdjelu. Nemojte zaboraviti zatvoriti čvrsto poklopcem. Novine će apsorbirati neugodan miris, au roku od nekoliko sati spremnik će biti svjež kao i novo. Za najbolje rezultate, ostavite ga preko noći.

kava

Pomozite se da se riješite neugodnog mirisa u plastičnom spremniku kave. Uostalom, po svojoj prirodi to je izvrstan upijajući i učinkovito privlači loš ambra.

Zrna kave ili mljevenu kavu treba izlijati u posudu i ostaviti zatvoreno jedan dan. Također, zdjelu se može prekriti kavom i staviti u zamrzivač za noć. Miris mora otići.

limun

Isperite plastičnu posudu s limunovim sokom ili – učinkovitije – obrišite limunskom koračom

Soda za pečenje

Pomiješajte soda za pečenje s malo vode. Sa dobivenom tijesto, pažljivo očistite unutarnje zidove spremnika. Ostavite na dan. Onda isperite zdjelu i obrišite je. Ako je potrebno, ponovite postupak.

drveni ugljen

Stavite komad drvenog ugljena u spremnik. Zatvorite poklopac čvrsto i ostavite dok se miris ne apsorbira.

ocat

Napunite posudu toplom vodom, dodajte četvrtinu čaše octa i nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa. Zatvorite zdjelu, tresti, otvorite i ostavite nekoliko sati. Zatim isperite posudu.

  Top 12 prijateljskih pasmina mačaka

vanilin

Tehnologija je slična. Napunite posudu s vrućom vodom i dodajte čašu vanilina. Tresti i ostaviti preko noći. Ujutro, moraš je samo isprati i osušiti.

Sunčeve zrake

Sunce, zrak i voda su naši najbolji prijatelji. I doista: sunčeve zrake mogu ukloniti neugodan miris sa zidova plastičnog spremnika.

U sunčanom danu, postavite svoje zdjele na svjež zrak. Sunce će učiniti sve što vam je prljavo.

«Noćne kupke»

Napunite spremnik toplom vodom i dodajte nekoliko žlica bilo kojeg deterdženta. Dobro protresite spremnik i ostavite preko noći. Ujutro isperite posudu tekućom vodom. Ako miris još uvijek postoji, ulijte toplom vodom natrijom i ponovno se mućka. Nakon toga kontejner bi trebao postati novi.

Hladna voda

Prije nego operete posudu s toplom vodom deterdžentom, isperite je u hladnom. To će spriječiti apsorpciju neugodnih mirisa iz umaka, jaja, umaka u zidovima plastičnih posuda.

Posljednja preporuka: Nemojte koristiti plastične spremnike prije nego što izgubite puls. Svakim se vremenom neugodan miris sve više i više teško eliminira.

Ako nemate priliku potpuno odustati od upotrebe takvih spremnika, onda ih promijenite češće. Osim toga, plastični spremnici nisu tako skupi.

Još bolje, koristite stakleni proizvodi za nošenje hrane i / ili toplinske hrane. Nemojte štediti na svoje zdravlje!

Imate li bilo kakav lifhaki za uklanjanje neugodnog mirisa iz plastičnih kontejnera za hranu?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top