Πώς θα αλλάξει ο κόσμος μέχρι το 2045

Το 2045, ο κόσμος που είναι γνωστός σήμερα θα είναι εντελώς διαφορετικός. Η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά όταν πρόκειται για επιστημονικά γεγονότα ή τεχνικά επιτεύγματα, οι εργαζόμενοι του DARPA είναι οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι που μπορούν να ερωτηθούν γι ‘αυτό.

DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Έργων Έρευνας για την Άμυνα) Είναι ένας πολύ γνωστός οργανισμός Ηνωμένων Πολιτειών για την προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της άμυνας. Ιδρύθηκε το 1958, έχει πίσω της αρκετές σημαντικές ανακαλύψεις που σχετίζονται με θέματα όπλων. Πολλές από τις εξελίξεις του οργανισμού στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη μη στρατιωτική βιομηχανία. Αυτό, για παράδειγμα, προηγμένη ρομποτική, σύστημα πλοήγησης GPS και το Διαδίκτυο.

Σε γενική εικόνα του μέλλοντος είναι το εξής: υπάρχει μια πιθανότητα ότι λόγω των ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη είναι αλλάζει εντελώς η βιομηχανία, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) θα εμφανιστούν όχι μόνο στην πολεμική αεροπορία, αλλά και σε αστικές και avtopilotiruemye αυτοκίνητα (αυτά χωρίς οδηγό) θα μας ο δρόμος προς την εργασία είναι πιο ανεκτός.

Εκτός από όλα αυτά, οι επιστήμονες από το DARPA έχουν κάποιες μεγαλύτερες υποθέσεις. Οι σκέψεις του για αυτό που περιμένει τον πλανήτη μας σε 30 χρόνια, χωρίζονται σε ένα βίντεο που ονομάζεται Προώθηση στο Μέλλον. Ορισμένα αποσπάσματα από αυτό το βίντεο, καθώς και το ίδιο το βίντεο στα αγγλικά, δίνονται παρακάτω.

Ο Δρ Justin Sanchez, νευροεπιστήμονας και ένας από τους επιστήμονες στο DARPA, πιστεύει ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα πράγματα απλά χρησιμοποιώντας τη δύναμη της σκέψης:

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου θα μπορούσατε να ελέγξετε διανοητικά όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας. Φανταστείτε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε διαφορετικές τεχνικές στο σπίτι σας ή να επικοινωνήσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας, απλά χρησιμοποιώντας εγκεφαλικές παρορμήσεις.

Μέχρι σήμερα, η DARPA έχει ήδη αναπτύξει καινοτόμες εξελίξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν τα λόγια του Sanchez. Για παράδειγμα, εμφυτεύματα εγκεφάλου που ελέγχουν προσθετικά χέρια. Στη μελέτη αυτή συμμετείχε άτομο που παραλύθηκε για περισσότερο από μια δεκαετία. Ήταν χάρη στο φουτουριστικό χέρι-προσθετικό ότι ήταν σε θέση να «αισθανθεί» τη φυσική επαφή.

Stephanie Tompkins (Stefanie Tompkins), γεωλόγος και επικεφαλής μιας από τις ερευνητικές μονάδες DARPA πιστεύει ότι στο μέλλον θα είναι δυνατή η παραγωγή απίστευτα ισχυρή, αλλά ταυτόχρονα πολύ ελαφριά πράγματα. Για παράδειγμα, ουρανοξύστες από ίνες άνθρακα. Αυτό το υλικό είναι πολύ πιο αξιόπιστο από τον χάλυβα, πολύ σκληρό και ανθεκτικό, αλλά έχει πολύ μικρότερη μάζα. Αυτό είναι μια άμεση απόδειξη ότι όλα γίνονται πολύ πιο περίπλοκα σε μοριακό επίπεδο.

  Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τη διαμόρφωση ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου στο OS X

«Νομίζω ότι το 2045 θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική σχέση με τα αυτοκίνητα», – λέει ο Παμ Melroy (Pam Melroy), ένας μηχανικός αεροδιαστημικής και πρώην αστροναύτης, ένας υπάλληλος του οργανισμού DARPA. Είναι βέβαιος ότι θα βρούμε μια στιγμή που θα είναι αρκετά ακριβώς για να εξηγήσει με λόγια το αυτοκίνητο, τι θέλεις από αυτό, ή κάντε κλικ σε ένα μόνο κουμπί, αντί να χρησιμοποιεί ένα πληκτρολόγιο ή ένα βασικό σύστημα αναγνώρισης φωνής.

Σήμερα, για να προσγειωθεί το αεροπλάνο, ο χειριστής οφείλει να εκτελέσει μια συγκεκριμένη ακολουθία ενεργειών: Ελέγξτε το σύστημα πλοήγησης, ρυθμίστε το τσοκ φρένο, τραβήξτε τη λαβή για να μειώσει το σύστημα προσγείωσης, και ούτω καθεξής. Για μια επιτυχημένη προσγείωση, όλα αυτά τα βήματα πρέπει να εκτελούνται με τη σωστή σειρά.

Αντ ‘αυτού, σύμφωνα με τον Melroy, στο εγγύς μέλλον για να προσγειωθεί, αρκεί να πει μόνο δύο λέξεις: “Εκκίνηση προσγείωσης”, και ο ίδιος ο υπολογιστής θα κάνει με συνέπεια μια σειρά από απαραίτητα βήματα. Και ποιος ξέρει, ίσως τότε ο πιλότος δεν θα χρειαστεί καθόλου.

Οι τολμηρές υποθέσεις για το εγγύς μέλλον δημιουργούνται όχι μόνο από τους υπαλλήλους της DARPA αλλά και από άλλους επιστήμονες. Πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες βρίσκονται στον Ian Pearson (Ian Pearson). Μπορείτε να σκεφτείτε ότι αυτό είναι απλώς άλλο ένα βαρετό έκθεση στο στυλ του «επαυξημένης πραγματικότητας και την τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, που φέρουν τα αυτοκίνητα πλημμύρισαν τους δρόμους και gadgets θα sverhumnymi και σούπερ λεπτό.» Όχι, όλα είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα.

Ποιες πόλεις θα μοιάζουν με το 2045

Παρακάτω υπάρχουν επτά πιο ενδιαφέρουσες υποθέσεις για το μέλλον των πόλεων.

1. Τα κτήρια θα διαχειρίζονται με τεχνητή νοημοσύνη (“Hi, κατασκευή έκδοση του Siri!”)

Μελλοντικές τεχνολογίες: Τα κτίρια θα διαχειρίζονται με τεχνητή νοημοσύνη
techinsider.io

Οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να “μιλήσουν” με το κτίριο και να διατυπώσουν ένα αίτημα, για παράδειγμα, για να αλλάξουν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

  9 διανομές Linux που θα αναπνέουν τη ζωή στον παλιό υπολογιστή

2. Τα ψηλότερα κτίρια θα λειτουργήσουν ως μίνι πόλεις

Τεχνολογίες του μέλλοντος: μίνι πόλεις
techinsider.io

Με τέτοιες τεράστιες τιμές για τη γη, όπως τώρα, τα υπερσύγχρονα κτίρια θα μετασχηματιστούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ως μίνι πόλεις. Δηλαδή, θα έχουν δάπεδα σχεδιασμένα για γραφεία, διαμερίσματα, αναψυχή και ψυχαγωγία.

3. Τα Windows θα αντικατασταθούν από οθόνες εικονικής πραγματικότητας

Τεχνολογίες του μέλλοντος: τα παράθυρα θα αντικατασταθούν από οθόνες εικονικής πραγματικότητας
techinsider.io

Στο δεύτερο μέρος της ταινίας “Επιστροφή στο Μέλλον” το σπίτι του Marty ήταν εξοπλισμένο με ένα παράθυρο εικονικής πραγματικότητας που θα μπορούσε να δείξει τίποτα. Προφανώς, μέχρι το 2045 τα κτίρια δεν θα έχουν παράθυρα, επειδή θα αντικατασταθούν από τέτοιες οθόνες. Αυτό θα συμβάλει από πολλές απόψεις στην οικοδόμηση φτηνής στέγασης οικονομίας.

4. Οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ψεκάσουν ειδικές “ηλιακές” επιστρώσεις

Τεχνολογίες του μέλλοντος: οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ψεκάσουν ειδικές
techinsider.io

Αυτό είναι από πολλές απόψεις παρόμοιο με τα υπάρχοντα ηλιακά πάνελ. Αλλά σε αντίθεση με αυτά, ένα ειδικό υλικό από τα νανοσωματίδια μπορεί να ψεκαστεί σε διαφορετικές επιφάνειες. Τέτοιες επιφάνειες θα είναι σε θέση να απορροφούν και να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια.

5. Ο έξυπνος φωτισμός θα σας ακολουθήσει

Future Technologies: Ο έξυπνος φωτισμός θα σας ακολουθήσει
GaudiLab / shutterstock.com

Το φως θα σας συνοδεύσει ενώ θα μετακομίσετε στο διαμέρισμα. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ποσότητα φωτισμού που είναι επαρκής για εσάς. Κάποιες τέτοιες εξελίξεις υπάρχουν ήδη. Για παράδειγμα, το Ario είναι μια λάμπα που εξομοιώνει το φυσικό φως του ήλιου για να βελτιώσει την υγεία του χρήστη.

6. Οι οικοδόμοι θα χρησιμοποιούν εξωσκελετά για να φέρουν βάρη χωρίς να βλάπτουν την υγεία

Τεχνολογίες του μέλλοντος: οι οικοδόμοι θα χρησιμοποιούν εξωσκελετά
techinsider.io

Το κοστούμι ενός σίδηρου μπορεί να καυχηθεί όχι μόνο για τον Robert Downey – Jr (Robert Downey Jr.), αλλά και για τους συνηθισμένους κατασκευαστές. Χάρη σε ένα τέτοιο εξωσκελετό, ένας συνηθισμένος άνθρωπος θα μπορεί να εκτελεί πολλές πράξεις, τις οποίες συνήθως δεν μπορεί να κάνει, για παράδειγμα, να ανυψώσει σημαντικά φορτία. Επιπλέον, πρόκειται για πρόσθετη προστασία από ζημιές.

7. Τα επικίνδυνα αντικείμενα θα λειτουργούν με ρομπότ

Τεχνολογίες του μέλλοντος: Τα ρομπότ θα δουλέψουν σε επικίνδυνα αντικείμενα
techinsider.io

Υπάρχουν προτάσεις που στο μέλλον τα ρομπότ θα δουλέψουν παράλληλα με ανθρώπους σε διαφορετικά έργα. Θα αντικαταστήσουν ένα άτομο σε εκείνα τα μέρη όπου ο κίνδυνος έκρηξης ή κατάρρευσης είναι πιθανότερο.

  Γιατί δημιούργησαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ για τη Σοφία και αν απειλεί την ανθρωπότητα

Τι θα μεταφέρει το 2045;

Ο κλάδος των μεταφορών, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, αναπτύσσεται σχετικά αργά. Αναμφισβήτητα, τα τρένα και τα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει σημαντικά από την εφεύρεσή τους. Αλλά στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούμε ακόμα παλιές, αν και τροποποιημένες μορφές μεταφοράς. Παρόλα αυτά, κατά τα επόμενα 30 χρόνια, είναι πιθανό να παρατηρήσουμε περισσότερες αλλαγές που σχετίζονται με τις μεταφορές από ό, τι φαίνεται τα προηγούμενα 100 χρόνια.

Ορισμένες από τις πιο τολμηρές υποθέσεις δίνονται παρακάτω.

1. Μέχρι το 2050, η υπέρταση θα γίνει ο συνηθισμένος τρόπος μεταφοράς

Τεχνολογίες του μέλλοντος: οι υπεραγωγοί θα γίνουν ο συνηθισμένος τρόπος μεταφοράς
techinsider.io

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κινηθείτε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων την ώρα.

2. Τα προσεχή έτη θα εμφανιστούν τα αεροσκάφη

Μελλοντικές τεχνολογίες: τα προσεχή χρόνια θα εμφανιστούν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα
NowThis / giphy.com

Το πρωτότυπο του ιπτάμενου αυτοκινήτου εισήχθη ήδη το 2014 κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στη Βιέννη. Η ακριβής ημερομηνία εμφάνισης αυτών των αυτοκινήτων είναι δύσκολο να ονομασθεί, αλλά είναι δυνατόν να πούμε ότι υπάρχουν ήδη.

3. Τα υπερσύγχρονα κτίρια θα χρησιμεύσουν ως κοσμοδρόμια

Τεχνολογίες του μέλλοντος: Τα υπερσύγχρονα κτίρια θα χρησιμεύσουν ως κοσμοδρόμια
NASA / flickr.com

Μέχρι το 2045, ενδέχεται να εμφανιστούν κτίρια κατασκευασμένα από εξαιρετικά ισχυρά υλικά με βάση τον άνθρακα. Το ύψος των κτιρίων θα φτάσει τα 30-40 χιλιόμετρα. Θα είναι δυνατό να κατασκευαστούν κοσμοδρόμια σε αυτούς τους γιγαντιαίους ουρανοξύστες. Τώρα ο εξοπλισμός των πλατφόρμων εκτόξευσης στις κορυφές των πολυώροφων κτιρίων φαίνεται απίθανο, αλλά χάρη σε πρωτοποριακά υλικά αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

4. Τα αεροπλάνα χάνουν παράθυρα για να αυξήσουν την ταχύτητα

Τεχνολογίες του μέλλοντος: τα αεροπλάνα θα χάσουν τα παράθυρα για να αυξήσουν την ταχύτητα
SuperJet International / flickr.com

Η κατασκευή των αεροσκαφών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα 30 χρόνια. Όλα θα γίνουν για να φτάσουν τα αεροπλάνα πιο γρήγορα. Αυξήστε την ταχύτητα θα βοηθήσει την απόρριψη των παραθύρων. Η πλήρης αντικατάστασή τους θα επιτρέψει την επαυξημένη πραγματικότητα.

5. Θα εμφανιστεί υπερηχητικό αεροσκάφος

Τεχνολογίες του μέλλοντος: Θα εμφανιστεί υπερηχητικό αεροσκάφος
PatentYogi /youtube.com

Η δυνατότητα να πετάξει σε ένα υπερηχητικό αεροπλάνο θα εμφανιστεί ήδη μέχρι το 2040, ωστόσο, θα είναι διαθέσιμη μόνο σε πολύ ευπαθείς ανθρώπους. Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α. ενέκρινε πράγματι ένα έργο airbus που θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε μία μόνο ώρα.

Αυτές είναι οι προβλέψεις για το εγγύς μέλλον. Φαίνεται ότι το 2045 θα είναι αρκετά καλό.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top