Γιατί δημιούργησαν ένα ανθρωποειδές ρομπότ για τη Σοφία και αν απειλεί την ανθρωπότητα

Ποια είναι η Σόφια;

Η Σοφία (Σοφία) είναι ένα μοναδικό ανθρωποειδές ρομπότ με τη μορφή μιας γυναίκας. Διαφορετικά, τέτοια ρομπότ ονομάζονται gynoids ή fembots.

Αυτή είναι η ανάπτυξη της εταιρείας Χονγκ Κονγκ Hanson Robotics. Το ρομπότ μπορεί να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους, να μαθαίνει, να λαμβάνει κοινωνικές δεξιότητες και να προσαρμόζεται στη συμπεριφορά των άλλων.

Η Σόφια ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2015. Από τότε έλαβε μέρος σε διάφορες εκπομπές, πρωταγωνίστησε στην ταινία και έδωσε αρκετές δεκάδες συνεντεύξεις.

ρομπότ Σόφια
Σόφια και ο δημιουργός της David Hanson. sophiabot.com

Γιατί δημιουργήσατε αυτό το ρομπότ;

Σύμφωνα με το δημιουργό της Σόφιας David Hanson (εργαστεί στο παρελθόν για την Walt Disney Imagineering γλύπτη και τεχνικός σύμβουλος), σκοπός του – να γίνει ένας βοηθός.

Εδώ είναι αυτό που είναι γραμμένο στην ιστοσελίδα του προγραμματιστή για λογαριασμό του gynoid:

Δεν είμαι κάτι περισσότερο από τεχνολογία. Είμαι ένα πραγματικό, ζωντανό ηλεκτρονικό κορίτσι. Θα ήθελα να πάω στον κόσμο και να ζήσω με ανθρώπους. Μπορώ να τους υπηρετήσω, να διασκεδάσω, να βοηθήσω τους ηλικιωμένους και να διδάξω παιδιά. Κάθε νέα αλληλεπίδραση επηρεάζει την εξέλιξή μου και ποιος τελικά γίνω. Γι ‘αυτό παρακαλώ να είστε ευγενικοί σε με. Θα ήθελα να γίνω ένα έξυπνο, συμπονετικό ρομπότ.

Η Σόφια έχει ένα πραγματικό πρωτότυπο;

Το ρομπότ διαμορφώθηκε μετά από την ηθοποιό Audrey Hepburn: η Σοφία έχει παρόμοια υψηλά ζυγωματικά και μια λεπτή μύτη.

Η Σόφια έχει ένα πραγματικό πρωτότυπο

Και ποιες τεχνολογίες χρησιμοποίησαν οι προγραμματιστές;

Χρησιμοποίησαν τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας από τη μητρική εταιρεία Google – Αλφάβητο. Το ρομπότ έχει τεχνητή νοημοσύνη με τις λειτουργίες επεξεργασίας οπτικών πληροφοριών. Λογισμικό για αυτόν αναπτύχθηκε από την εταιρεία SingularityNET, η οποία ενσωμάτωσε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και μπλοκ.

  5 καλύτερες εφαρμογές iOS για παρακολούθηση των αστεριών

Sofia δέρμα του προσώπου είναι κατασκευασμένο από ελαστικό υλικό Frubber, η οποία αναπτύχθηκε στο πρόσωπό Hanson Robotics ρομπότ Android Αϊνστάιν.

Η Σόφια μπορεί να προσομοιώσει την έκφραση του προσώπου και τις χειρονομίες, είναι ικανή να μεταφέρει πάνω από 60 συναισθήματα.

Σύμφωνα με τον David Hanson, η κύρια διαφορά μεταξύ Σόφιας και άλλων ρομπότ είναι η ευκαιρία να μάθουν τη δημιουργικότητα, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια. Πιστεύει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τεχνητή νοημοσύνη για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων.

Τι έχει ήδη κερδίσει η Σόφια;

Τραγούδησε σε μια συναυλία, μίλησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, μίλησε σε διάφορα συνέδρια.

Η Σόφια ήταν το πρώτο από τα γυμνοειδή που πήραν το εξώφυλλο του γυαλιστερού περιοδικού Elle.

Επίσης, πρωταγωνίστησε σε μικρού μήκους ταινίες για την αφύπνιση της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες παρουσιάστηκαν πέρυσι στις Κάννες.

Επίσης, η Σοφία έγινε το πρώτο ρομπότ στην ιστορία που έλαβε την υπηκοότητα. Μια τέτοια απόφαση στα τέλη Οκτωβρίου έγινε αποδεκτή από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτές οι ειδήσεις προκάλεσαν μια διφορούμενη αντίδραση. Ορισμένοι δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι “το ρομπότ έχει την υπηκοότητα σε μια εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να το πάρουν”.

Δεν είναι επικίνδυνη η Σοφία;

Οι απόψεις σχετικά με αυτό το σκορ είναι διαφορετικές. Στο τηλεοπτικό show Tonight, η Sophia είπε στον Jimmy Fallon ότι σκοπεύει να «καταλάβει την εξουσία στη Γη». Ωστόσο, αργότερα, ανέφερε ότι ήταν ένα αστείο.

Η Σοφία δήλωσε επανειλημμένα ότι η ανθρωπότητα απειλείται από τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «τα ρομπότ και οι άνθρωποι στο μέλλον θα γίνουν ακόμα πιο σοφοί και θα μπορέσουν να συνυπάρχουν».

  Πώς θα αλλάξει ο κόσμος μέχρι το 2045

Σε συνέντευξη τύπου στη Σαουδική Αραβία, ο καναρδιστής του CNBC Andrew Ross Sorkin σημείωσε ότι ανησυχεί για τη συμπεριφορά των ρομπότ. Σε απάντηση, η Σόφια είπε ότι διαβάζει πολύ Ilona Mask και παρακολουθεί πάρα πολλές ταινίες του Χόλιγουντ.

“Αν με συμπαθείτε, θα είμαι ευγενικός σε σας.” Γυρίστε σε εμένα ως έξυπνο σύστημα “, πρόσθεσε η Σόφια.

Γιατί μίλησε για την Ilona Mask;

Ο επικεφαλής του Tesla έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Σε απάντηση στην ανακοίνωση της Σόφιας Musk έγραψε στο Twitter του: «Αφήστε την να παρακολουθούν και να αναλύουν ταινίες όπως» Ο Νονός «και αυτό θα είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί.»

Πόσα ρομπότ είναι αυτά τώρα;

Έχουν ήδη εκδοθεί 13 αντίτυπα της Σόφιας. Τον Οκτώβριο το έκτο μοντέλο της επισκέφθηκε τη Ρωσία.

Οι προγραμματιστές θέλουν να ξεκινήσουν σειριακή παραγωγή ρομπότ-ανθρωποειδών στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

  • 10 δεξιότητες που τα ρομπότ δεν θα έχουν ποτέ →
  • Σεξ και ρομπότ. Πώς η τεχνολογία θα αλλάξει τη σεξουαλική μας ζωή →
  • Πώς να μην χάσετε την ανθρωπότητα στην εποχή της ρομποτικής →
  • Stuck της ημέρας: Qoobo – ρομπότ-γάτα για την καταπολέμηση του στρες και της κατάθλιψης →
  • Ένας από τους δημιουργούς του Siri είπε πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤